Leerling Kraamverzorgende

Zorgmed (labels VDA, Zrgmed, Mediplan en de AchtZaligheden) zoekt enthousiaste mensen die opgeleid willen worden als kraamverzorgende in de regio Eindhoven, Helmond en omliggende gemeentes. 

 

Wil je heel graag kraamverzorgende worden, maar heb je nog geen ervaring of opleiding in de zorg gedaan? Dan is deze opleiding tot kraamverzorgende echt iets voor jou! Deze opleiding in de geboortezorg is CZO Branche erkend op niveau 3. Je wordt opgeleid tot kraamverzorgende waarbij je onder andere ondersteuning biedt in persoonlijke verzorging, bij huishoudelijke taken en je begeleidt dagelijkse activiteiten. Na deze opleiding kun je direct aan de slag als kraamverzorgende.

Om de opleiding kraamverzorgende bij ons te volgen, herken je jezelf in onze kernwaarden. Luisteren, eerlijkheid en duidelijkheid vinden wij belangrijk, naast het hebben van een kritische houding en het goed kunnen samenwerken en communiceren. Je straalt rust en vertrouwen uit en je houdt van je werk. Voldoe je daarnaast aan onderstaande eisen? Dan gaan wij graag in gesprek met jou over deze vacature Leerling Kraamverzorgende.

DOELGROEP
Als leerling kraamverzorgende werk je met ouders die net zijn bevallen en zorg je ervoor dat zij de beste zorg krijgen in de eerste week na de geboorte van hun kindje.

WERKZAAMHEDEN
Rond de klok van half negen stap je bij het kraamgezin binnen. Dagelijks bespreek je het verloop van de nacht en maak je een planning voor die dag. Deze kan bestaan uit een badje voor de baby, ondersteunen bij borstvoeding of het maken van de fles. Tussendoor beantwoord je alle vragen die ouders voor je hebben en geef je voorlichting over het zorgen voor hun pasgeboren kindje. Je bouwt voldoende rustmomenten in en hebt een signalerende functie binnen het gezin. Dagelijks vul je het kraamzorgplan in.

DIENSTVERBAND
Als je bij ons de opleiding tot kraamverzorgende volgt, dan kom je bij ons in dienst voor 24 uur per week waarbij je werken en leren combineert. Je kunt het zien als een betaalde kraamzorg opleiding. De kosten voor deze leerweg in de kraamzorg betalen wij. De opleiding kraamverpleegkundige ga je volgen bij de Geboortezorg Academie. Na vijftien maanden ben je klaar om zelfstandig als kraamverzorgende bij ons aan het werk te gaan.

VOOR WIE?
Wil je in aanmerking komen voor deze vorm van leren en werken en bij ons de kraamzorg opleiding volgen, dan heb je een afgeronde MBO niveau 2 diploma nodig. Ook als je je wilt omscholen tot kraamverzorgende heb je dit niveau nodig.

TEAM
Je werkt in een leuk en gezellig team met mensen die een stapje extra voor elkaar zetten. Ook als leerling kraamzorg kun je rekenen op je collega's.

BIJDRAGEN AAN KWALITEIT
Eens in de twee maanden zitten we met het hele team samen voor een teamoverleg waarin we het belangrijk vinden jouw werkervaringen te horen.

WAT NEEM JE MEE?

 • Een afgeronde MBO niveau 2 diploma
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • In het bezit van een geldige verklaring omtrent goed gedrag
 • Je hebt je rijbewijs en je hebt de beschikking over een auto
 • Passie voor kraamzorg en de missie om kwalitatief goede kraamzorg te willen bieden
 • Enthousiasme om jezelf te blijven ontwikkelen
 • Beheersing van de Nederlandse en enige beheersing van de Engelse taal
   

WAAROM KIEZEN VOOR ONS?

 • Wij zijn een enthousiaste organisatie die zich 100% inzet voor leerlingen.
 • Volledige opleiding tot kraamverzorgende met baangarantie
 • Een uitdagende baan bij de leukste kraamzorgorganisatie van Brabant
 • Goede salaris en arbeidsvoorwaarde, ons leerlinggsalaris ligt beduidend hoger dan de aangegeven CAO. 
 • Een leuk, ondernemend team waarmee je samenwerkt
 • Een vast persoon die je begeleid gedurende de opleiding
 • Vaste verloskundige praktijken waarmee je intensief samenwerkt

KENNISMAKEN

Wil je meer weten, kom dan naar onze maandelijke Jobstart. Deze vindt iedere laatste dinsdag van de maand van 15.30 tot 17.00 uur plaats bij locatie VDA: Hurksestraat 42-20 te Eindhoven. Je gat dan in gesprek met onze praktijkopleider Marianne. Zij kan je vertellen hoe leuk het vak van Kraamverzorgende is!

 

Contact

Monique Bogmans
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

St. Elisabeth Roosendaal

Leerling Verzorgende IG

Roosendaal
24 - 28 uur
Robert Coppes Stichting

Stagiaire allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Vught
In overleg
Park Zuiderhout

Zij-instromer BBL (werken & leren in de zorg)

Teteringen
28 - 36 uur