zoekt een

Psychomotorisch Therapeut | Uren in overleg

De bewoners zijn kwetsbaar en fysiek beperkt belastbaar. Door creatief te zijn, is het mogelijk om ze fysiek in beweging te krijgen om zo bij te dragen aan de mentale gezondheid.

Wat ga je doen?
Jij bent de psychomotorisch therapeut met passie voor de ouderenzorg met de daarbij horende complexiteit. Zo ga je op de locaties waar jij gaat werken een ‘verbinden en bewegen’ beweeggroep organiseren, waaraan dementerende bewoners samen met hun naasten deelnemen. Jij draagt eraan bij dat ze echt in contact komen met elkaar. Dit zorgt voor mooie en bijzondere momenten. Tijdens het bewegen komen de verhalen los en de problemen komen tot uiting waarbij je psychomotorische interventies kunt inzetten.

Als psychomotorisch therapeut bij BrabantZorg in de regio Meierijstad wordt je onderdeel van ons behandel- en kenniscentrum. Het BKC richt zich specifiek op het multidisciplinair behandelen en begeleiden van complexe gezondheidsproblemen bij het ouder worden. Jij weet op creatieve wijze psychomotorische therapie te bieden aan diverse doelgroepen binnen de ouderenzorg, zoals psychogeriatrie, somatiek en gerontopsychiatrie.

Je begeleidt ouderen in bewegingsactiviteiten en besteedt speciale aandacht aan lichaamsbeleving. Je draagt bij aan reactivering, resocialisatie en het bevorderen van emotioneel evenwicht, controle en identiteitsgevoel. Je werkt samen met een multidisciplinair team. Elke bewoner heeft doelen, soms heeft de bewoner andere behoeftes. Het is de kunst om de doelen dan los te laten, een zijweg in te slaan en weer te focussen op de doelen.

Wat bieden wij jou?
BrabantZorg is groot en kent diverse zorgsoorten. Hierdoor zijn er ruime ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie. Onze afdeling Academie helpt je graag om jouw ontwikkelpad uit te stippelen. Wij waarderen creativiteit en eigen initiatief en stimuleren positieve feedback en zelfreflectie. Bij ons kun je werkelijk het verschil maken!

Daarnaast bieden we jou:
 • Fijne werkplekken binnen een team dat bij jou past en waar jij je thuis voelt;
 • Een goede pensioenregeling, 8% vakantiegeld, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,3% (dat is een volledige dertiende maand);
 • Een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen in de BrabantZorg Academie om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • Een salaris in FGW 50: minimaal € 3.174,- en maximaal € 4.371,- bruto
 • Meerkeuze in arbeidsvoorwaarden met fiscaal voordeel, zoals een laptop- of fietsregeling;
 • Veel ruimte voor jouw inzichten en creativiteit.

Wie ben jij?
Je hebt een afgeronde opleiding Psychomotorisch Therapie en je hebt affiniteit met de ouderenzorg.

Daarnaast;
 • Heb je kennis van paramedische vakgebieden;
 • Ben je bereid om op meerdere locaties in regio Meierijstad te werken
 • Je bent creatief en vindingrijk op het gebied van behandel en oefenvormen om bewoners fysiek en geestelijk in beweging te laten komen;
 • In de contacten en adviesgesprekken met de cliënten en mantelzorgers is het van belang dat je beschikt over tact, geduld en inlevingsvermogen. Hiermee weet jij te overtuigen, stimuleren en motiveren;
 • Gesprekstechnieken en kunnen afstemmen en inleven in de wisselende belevingswereld van de cliënten;

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken?
Dan maken we graag kennis met je. Dat kan op verschillende manieren, welke past bij jou?
 • Via de sollicitatiebutton op deze vacaturepagina;
 • Of we ontmoeten je graag op één van onze vragenuurtjes;
 • Wil je liever eerst even bellen met één van onze recruiters, dan kun je voor deze vacature contact opnemen met Patricia Voogd via 0616140507.

Recente vacatures

Star-shl

Analist Klinische chemie

Rotterdam
32 - 36 uur
Sint Jozefoord

Logopedist

Nuland
Jeroen Bosch Huisartsen

Praktijkondersteuner GGZ ( POH-GGZ) Huisartsenpraktijk ...

Den Dungen
16 - 20 uur