zoekt een

Leer-werktraject Maatschappelijke Zorg (niveau 3 en 4)

Hier ga je werken

De visie van SDW is: “Leven zoals jij dat wilt!” SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand bij leven, leren, werken, wonen en vrije tijd in West-Brabant. SDW kijkt naar wat de cliënt wél kan, samen met de mensen om hem heen. Met professionele ondersteuning zorgt SDW ervoor dat de cliënt mee kan doen in de samenleving. En kan leven zoals hij of zij dat wil. 
SDW heeft bijna 50 teams en afdelingen met diverse doelgroepen, een diversiteit aan soorten werk en functies. Dit betekent dat jij veel verschillende ervaringen op kunt en je zelf continu kunt blijven ontwikkelen. En dat is waar we binnen SDW ook voor staan: jou de ruimte geven om je kwaliteiten in te zetten! 
 

Dit ga je doen

Als toekomstig (persoonlijk) begeleider in de gehandicaptenzorg biedt je begeleiding aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking. Iedere persoon met beperkingen is natuurlijk anders en dat geldt ook voor de benodigde ondersteuning. Begeleider is dan ook een verzamelnaam voor functies waarin je cliënten zorg, ondersteuning of (jeugd)hulp biedt. Je helpt cliënten zo zelfstandig mogelijk te functioneren tijdens dagelijkse activiteiten, hun persoonlijke ontwikkeling en in de maatschappij. 

Over het contract en de opleiding
Je komt in dienst van SDW met een leer/arbeidsovereenkomst, waarbij je per september begint. Je start direct in de praktijk en wordt begeleid door een leercoach en deskundige collega’s. Je werkt gemiddeld 28 uur per week en gaat een vaste dag per week naar de opleiding. Je volgt de beroepsopleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) op niveau 3 of 4. De duur van de opleiding is gemiddeld twee jaar, maar versnellen kan! Daardoor is het echt een maatwerk traject, gebaseerd op jouw leervermogen en opgedane praktijkervaring. In de afrondende fase van de opleiding gaan we graag met je in gesprek om te kijken welke plek binnen SDW het best bij je past. 

Je gaat via een praktijk gestuurd leren traject aan de slag bij één van de woon- of dagbestedingslocaties van SDW. Praktijk gestuurd leren is een onderdeel van Samen Onbeperkt, een unieke samenwerking tussen SDW, S&L Zorg en Sovak. Hierbij staat de praktische benadering centraal. Je ervaringen op de werkvloer zijn namelijk een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. Ook leer je juist dingen die op dit moment in de gehandicaptenzorg relevant zijn. Er wordt gebruik gemaakt van de eigen expertise. Zo verzorgen bijvoorbeeld orthopedagogen lessen over de diverse ontwikkelingsfasen en logopedisten geven les over slikken en verstikken. De lessen worden gegeven op een locatie van SDW, S&L Zorg of Sovak. Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat jij straks alle kennis en kunde in huis hebt om van meerwaarde te zijn binnen de gehandicaptenzorg!

Salaris
Voor ondersteunend begeleider in opleiding (niveau 3) geldt een inschaling in FWG 30, minimaal € 2.182 en maximaal € 2.821, afhankelijk van werkervaring. Begeleider in opleiding (niveau 4) geldt inschaling FWG 35, minimaal € 2.393 en maximaal € 2.969, afhankelijk van werkervaring. Ben je jonger dan 21 jaar, dan krijg je een leerlingensalaris, met een minimum van € 1.778 en een maximum van € 2.469 o.b.v. 36 uur.
 

Dit breng je mee 

Je bent minimaal 18 jaar oud en hebt minimaal een vmbo of mbo-diploma niveau 2 of 3. Affiniteit met mensen met een beperking is absoluut nodig, ervaring is zeker een pluspunt. Jij bent klaar om jezelf verder te ontwikkelen, staat open voor feedback, pakt je verantwoordelijkheid waar dat nodig is en kijkt er naar uit om te leren in de praktijk! Communicatief vaardig en inlevingsvermogen zijn jouw sterke punten en je bezit over eigen vervoer om op je werk- of leerplek te komen. Kortom; herken jij jezelf hierin? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! 

Interesse?

Dan maken we graag kennis met jou! Solliciteer en stuur je cv en motivatiebrief in via de button ‘solliciteer direct’ op deze pagina. 
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ellen Rombout, Adviseur Leren & Ontwikkelen. Je kunt haar bereiken via 06-22439067 / e.rombout@sdwzorg.nl. 

Recente vacatures

GGZ Westelijk Noord-Brabant

Lid Klachtencommissie

Halsteren
In overleg
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg