zoekt een

Begeleider nachtdienst

Als begeleider nachtdienst zorg jij ervoor dat onze cliënten zich ’s nachts veilig voelen. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze cliënten als ze ’s nachts bellen voor hulp, meestal psychische ondersteuning. Dit kunnen ook crisissituaties zijn. Je bent een onmisbare schakel in onze 24-uurs zorg aan cliënten, want als er iets is, kunnen zij op jou rekenen. Omdat je ’s nachts werkt heb je de vrijheid om overdag je tijd in te delen zoals jij wilt.

Wat ga je doen als begeleider nachtdienst? 

Je start je dienst met een overdracht van collega’s op een locatie bij één onze wijkteams. Wanneer er aanleiding voor is dan leggen nachtdienst medewerkers bij andere wijkteam-locaties telefonisch contact met jou. Je bent ook het eerste contact voor cliënten met een hulpvraag in de nacht, voor hen maak je een eerste inschatting welke vorm van begeleiding of actie hierbij passend is. Eventueel stuur je een nachtdienst-collega op locatie aan om de cliënt snel enige vorm van ondersteuning te kunnen bieden. Indien nodig ga je zelf naar de cliënt, dit doe je alleen of met z’n tweeën. Wanneer de situatie in de nacht erom vraagt (wat normaal gesproken slechts incidenteel gebeurt) dan raadpleeg je de crisisdienst, huisartsenpost, ziekenhuis of politie.

Als begeleider nachtdienst draai je zowel waakdiensten als slaapdiensten van 9 uur per nacht, welke staan ingepland tussen 21.45 en 8.30 uur. Eventueel kunnen de werktijden per dienst in goed onderling overleg worden afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden, want RIBW Brabant werkt met flexibele zelfsturende teams!

In wat voor team ga je werken?

Het team Wakende Wacht bestaat uit vijf Begeleiders Nachtdienst (iedere nacht werk je samen met één van hen vanuit woonlocatie Wandelboslaan in Tilburg) en zes Begeleidingsmedewerkers (zij draaien slaapdiensten in Oisterwijk en Waalwijk). Je ziet je directe collega’s ook tijdens trainingen, teamvergaderingen en natuurlijk tijdens het personeelsuitje. Tijdens overdrachtsmomenten onderhoud je telefonisch ook contact met collega’s van teams die zijn gehuisvest op 24 andere woonlocaties.

Wat vragen we? 

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de zorg/welzijn. Bijvoorbeeld SPH, Maatschappelijk Werk of Dienstverlening, Sociale Studies of Verpleegkunde.
 • Je vindt dat iedereen gelijk is en je gaat dan ook goed, onbevooroordeeld en open om met mensen met psychische kwetsbaarheden.
 • Je vindt het leuk om je kennis te vergroten door regelmatig cursussen te volgen of deel te nemen aan vergaderingen.
 • Je kunt zelfstandig situaties inschatten en voelt je comfortabel om zowel in samenspraak met collega’s evenals autonoom te functioneren.
 • Je bent heel precies en kunt dus zorgvuldig handelen.
 • Je kunt je vinden in de waarden en normen van onze organisatie: vertrouwen, verbinding en vakmanschap.
 • Rijbewijs B + eigen auto.

Wij bieden:

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband bij een werkgever met, al tien jaar, het keurmerk ‘Beste werkgever’ + je werkt met cliënten die onze zorg met een 8 beoordelen: je wordt écht van betekenis voor iemands bestaan en dat geeft veel voldoening! We gaan graag in overleg met jou over het aantal uur per week: we denken aan een contract voor minimaal 8 tot maximaal 28 uur per week, een min-max contract is ook mogelijk.
 • Een basissalaris in functieschaal 50 conform CAO Geestelijke Gezondheidszorg (€ 2.737 – € 4.263 bij een fulltime dienstverband). Dit is exclusief ORT, welke in de nacht zeer aantrekkelijk is: op zon- en feestdagen kan dit oplopen tot 60%, waardoor je netto maandsalaris normaal gesproken in de buurt van je bruto basissalaris zal liggen, of zelfs hoger kan zijn! 
 • Een balansregeling waarbij je jaarlijks € 500,- kunt inzetten voor extra verlof, extra scholing of als aanvulling op je salaris.
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
 • Flinke personeelskorting op mode, elektronica, dagjes uit bij grote merken via ons gepersonaliseerd platform van Benefits at Work. Ook kun je deelnemen aan de gunstige aanschaf van een fiets of sportabonnement via Fiscfree.
 •  Uitnodiging voor ons jaarlijkse superleuke teamuitje.

 

Over werken bij RIBW Brabant

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers en vrijwilligers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten.

Lees hier nog meer over werken bij ons.

Interesse?

Dan wil je vast wat meer weten. Bel gewoon even met Ben Lathouwers (begeleider nachtdienst), tel.nr.: 06 –  543 411 29. Hij weet heel veel over het werk, het team, de soort cliënten maar ook het sollicitatieproces.

Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl en onze socials. Bekijk ook vooral ‘RIBW Brabant: kansrijke werkgever’ als je wil weten wat onze medewerkers hierover zeggen.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze vacature? 
Wij ontvangen graag  je motivatiebrief en CV per e-mail: werkenbij@ribwbrabant.nl. Onder vermelding van vacaturenummer 231206. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. 

 

Contact

Ben Lathouwers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zuidwester

Begeleider gehandicaptenzorg

Breda
In overleg
Woon-zorgboerderij De Witte Hoeve

Woon begeleider Zorgboerderij De Witte Hoeve

Oploo
20 - 24 uur