zoekt een

BBL leerling regio Noord-Brabant

Klinkt werkervaring opdoen, een zorgopleiding volgen en geld verdienen jou als muziek in je oren?
Maak het verschil als begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. De zorg die jij biedt gaat verder dan ondersteunen bij dagelijkse levensbehoeften. Een vertrouwde, veilige omgeving is essentieel voor onze cliënten. Om jouw werkwijze perfect af te stemmen, leer je ze daarom persoonlijk kennen. Je voelt aan hoe de cliënt in zijn vel zit en wat hij nodig heeft.

We hebben voor het studiejaar 2024/2025 opleidingsplaatsen beschikbaar in Noord-Brabant voor beroepsbegeleidende leerroute BBL. Dit betekent dat je gemiddeld 1 dag in de week naar school gaat en daarnaast werkt, hetgeen leidt tot een diploma.

Op dit moment zijn er geen plekken beschikbaar in de regio Etten-Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom. We willen je niet teleurstellen maar daar kunnen we je helaas niet plaatsen.

Wij leiden je op tot (persoonlijk) begeleider Gehandicaptenzorg.

Het is mogelijk om de BBL-route te volgen voor de volgende opleidingen:
 • VZ-IG mbo niveau 3.
 • Verpleegkunde mbo niveau 4.
 • Maatschappelijke zorg niveau 3 of 4.

Wij voeren vanaf maart 2024 weer BBL gesprekken, solliciteren is al wel mogelijk voor de start van de opleiding in september 2024. Het is in veel gevallen wel mogelijk om al eerder te starten met werken voordat je opleiding start.

Met wie ga je werken?
Je doet praktijkervaring op binnen 1 of 2 locaties in de regio en werkt in onregelmatige diensten wat betekent ook avonden, weekenden en eventueel in de nacht. Gedurende je leertraject word je begeleid door ervaren collega’s en werkbegeleiders. Het theoretisch gedeelte van je opleiding wordt verzorgd door een mbo school uit de regio.

Dit ben jij
Je leert cliënten verzorgen en begeleiden volgens de afspraken van het cliëntplan. Je leert om echt contact te maken. Je doet deze praktijkervaring op binnen minimaal twee locaties en werkt in onregelmatige diensten. Dit betekent ook avonden, weekenden en eventueel in de nacht. Gedurende je leertraject word je begeleid door ervaren collega’s en werkbegeleiders. Het theoretisch gedeelte van je opleiding wordt verzorgd door een mbo.

Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Je bent leergierig en houdt van uitdagend werk. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang feedback te geven of te ontvangen. Je bent voldoende gedisciplineerd om het BBL traject aan te gaan en succesvol te voltooien.

Jouw arbeidsvoorwaarden
 • Op het moment dat je start met de opleiding bieden wij je een leer/arbeidsovereenkomst en vergoeden we je collegegeld en boekengeld voor 100%.
 • Je ontvangt een salaris volgens de cao gehandicaptenzorg
 • Je krijgt een contract van 27 uur per week. Dat is inclusief 3 uur lestijd compensatie per lesdag.
 • De intentie is om na diplomering een vast contract aan te bieden.
 • Naast vakantie-uren krijg je extra uren die flexibel zijn in te zetten.
 • Je krijgt een eindejaarsuitkering.
 • Kies je voor Prisma als werkgever? Dan kun je na jouw proeftijd gebruik maken van onze extra beloning in het arbeidsvoorwaardenpakket. Je kunt zelf kiezen van welk voordeel je wil genieten. Denk hierbij aan jouw maandelijkse sportabonnement of een nieuwe tablet of (elektrische) fiets. Kijk waar jij blij van wordt en geef het jezelf cadeau!

Wat wij jou verder bieden
Goed werkgeverschap! Dat betekent dat jij belangrijk bent. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou
Met passie en plezier vertaal jij prisma’s visie in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Geduldig en empathisch help jij cliënten om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Je bent leergierig en houdt van uitdagend werk. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang feedback te geven of te ontvangen.

Je bent voldoende gedisciplineerd om het BBL traject aan te gaan en succesvol te voltooien.

Relevante eisen
 • Vooropleiding afhankelijk van of je BBL niveau 3 of 4 gaat volgen. Kijk voor opleidingseisen ook op de websites van de betreffende scholen.
 • Je bent voldoende gedisciplineerd om het BBL traject aan te gaan en succesvol te voltooien.
 • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacqueline van Hulten via; 06-55102328 of via recruitment@prismanet.nl.

Deze vacature staat doorlopend open. Wanneer je door de briefselectie komt, krijg je een kennismakingsgesprek met een recruiter en een praktijkbegeleider waarin we kijken of je bij Prisma past. Als dit gesprek positief is wordt je gematcht aan een passende locatie en ga je op gesprek bij teamleider.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Jacqueline van Hulten - Couwenberg
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

A Zorg

Verzorgende IG

Eindhoven
In overleg
St. Elisabeth Roosendaal

Verzorgende IG / EVV

Roosendaal
16 - 32 uur