Cliëntondersteuner

Het Buitenhuis is per 1 maart op zoek naar een cliëntondersteuner met bereidheid tot ADL activiteiten voor 16 uur per week.

In het mooie dorp Esch ligt Het Buitenhuis; een gemoderniseerde, kleinschalige woonzorglocatie voor 30 cliënten met dementie. De sfeer is er fijn en warm! De ruimtes zijn open en licht, daarbij is de bewegingsvrijheid voor de bewoners groot. Er wordt genoten van de heerlijke tuin, die zeer toegankelijk is. Vanuit de gemeenschap zijn er allerlei initiatieven en zetten vrijwilligers zich actief in voor onze bewoners. De mooie appartementen bieden hen een fijne woon/leefomgeving. Men voelt zich hier écht thuis! Het stijlvolle bed & breakfast grenst aan het Buitenhuis. Het bed & breakfast van het Buitenhuis is een erkend zorghotel. Aangenaam verblijven en passende zorg en ondersteuning gaan hier hand in hand. Het Buitenhuis streeft naar een hoge mate van aandacht voor de wensen van de cliënt en heeft de focus op hospitality en exclusieve serviceverlening. 

In onze visie is iedere cliënt, medewerker en vrijwilliger uniek. We geloven in een persoonlijke benadering met ruimte voor eigen keuzes. Onze medewerkers nemen de tijd om cliënten te ontmoeten en te leren kennen. Onze missie is helder; we bieden intensieve zorg en ondersteuning aan ouderen die thuis wonen of tijdelijk zorg en ondersteuning nodig hebben. Ouderen kunnen op ons rekenen voor een fijne en beschutte plek om te leven. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en vrijwilligers plezier, voldoening en zingeving uit hun werk halen. Ten grondslag hieraan liggen onze kernwaarden; liefdevol, zelfbewust, deskundig, veerkrachtig en vooruitstrevend. Iedere professional geeft hieraan zijn eigen kleur en door samenwerking kunnen we meer, wij zijn ZGEM.
 
De functie in hoofdlijnen
-    Je levert een bijdrage aan het leefplezier en een fijne sfeer in de huiskamer;
-    Je ondersteunt de bewoner bij activiteiten;
-    Je signaleert en rapporteert bijzonderheden in de situatie van de bewoner;
-    Je draagt zorg voor de bereiding van de maaltijden;
-    Je bent verantwoordelijk voor het bestellen van voeding;
-    Je werkt volgens de regels HACCP;
-    In het team heerst een warme en open sfeer waarin veel met elkaar wordt samengewerkt; 
-    Je diensten kunnen plaatsvinden op maandag tot en met zondag tussen 7.00 uur en 21.00 uur.

Het team bestaat uit 12 cliëntondersteuners die nauw samenwerken met team verpleging en verzorging en welzijnsmedewerkers. Een ieder is werkzaam vanuit een eigen aandachtsgebied en/of niveau. De sfeer is betrokken en collegiaal. Samen ben je verantwoordelijk voor het leveren van optimale ondersteuning aan onze cliënten. Hierin staat onze cliënt met de familie en mantelzorgers centraal. Het leren kennen van onze cliënten en hierbij uitgaan van de wensen en verlangens van hen, is essentieel in ons vak! Zo kan jij de begeleiding bieden, die past bij de wensen van onze cliënten. 

Wij vragen

•    een MBO diploma 2 en/of ervaring met/kennis van de doelgroep en welzijnsondersteuning;
•    je bent bereid om een interne scholing te volgen op maat gemaakt voor cliëntondersteuners / je bent bereid tot het volgen van de ADL-module van 10 weken, waardoor je ook ondersteuning kan bieden aan team PG. Je kan doorgroeien naar FWG 25;
•    je hebt een respectvolle houding ten opzichte van ouderen en grote affiniteit met de doelgroep;
•    je beschikt over goede sociale vaardigheden om cliënten te stimuleren en motiveren;
•    je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken;
•    je omarmt onze kernwaarden in jouw dagelijkse werkzaamheden en geeft hieraan een goede invulling.

Wij bieden

Een tijdelijk contract voor de periode van 12 maanden, waarna bij goed functioneren verlenging tot de mogelijkheden behoort. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. De functie van cliëntondersteuner is ingedeeld in FWG 20 (minimaal € 2.161,57 bruto en maximaal € 2.697,02 bruto per maand op fulltime basis).  De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. Zorggroep Elde Maasduinen heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor Zorggroep Elde Maasduinen. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.  

Interesse?
Meer informatie over de functie wordt graag verstrekt door Ineke Ernest, teamcoach, 06-51952149. 
Wij ontvangen je sollicitatiebrief met cv bij voorkeur via: https://www.werkenbijzgem.nl/vacatures-2/103-333-clientondersteuner
Alle correspondentie onder vermelding van vacaturenummer: 103-333.

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom zijn volgende zaken onderdeel van onze procedure:
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Huisartsenposten Oost-Brabant

Bestuurssecretaris

's-Hertogenbosch
28 - 32 uur
Jeugdbescherming Brabant

Klachtenfunctionaris

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur
PoZoB

Management Support Professional

Veldhoven
Parttime