zoekt een

Vrijwilliger Breinpad en Bosbeheer

Heb jij groene vingers?

Maak het verschil
Voor allerlei werkzaamheden in het bos zoals het netjes houden van het Breinpad, snoeien van bomen en bladblazen zijn wij op zoek naar jou. Creatief inspirerende ontwerpen worden gezien als een toegevoegde waarde voor een helende omgeving, waaraan jij je bijdrage kunt leveren. Uitgangspunt is samen een team te vormen en ons verantwoordelijk te maken voor dit project. Ook mag je een rol spelen bij rondleidingen op het mooie landgoed de Grote Beek.


Jouw toekomstige werkplek en team
Op het prachtige Landgoed De Grote Beek loopt een pad door de mooie natuur. Welke de komende jaren steeds meer zichtbare kenmerken aan beleven gaat krijgen. Een mooi vormend samenspel van belevingsplekken door cliënten, de community Eindhoven en kunst in de natuur; het Breinpad!

Het Breinpad maakt onderdeel uit van het 'Masterplan Landgoed De Grote Beek'. In herstelervaringen wordt het steeds duidelijker dat natuur, buiten, beleven, geuren en natuurlijke geluiden een helende werking hebben. Planetree als gastvrijheidsconcept omarmt dit en noemt dit het belang van de helende omgeving. GGzE streeft er naar helende principes uit te werken en langdurig te borgen. Dit doet zij in haar gebouwen, in de wijze van ontvangst, in bejegening maar ook in de buitenomgeving. In het Breinpad wordt natuurwaarde behouden en versterkt o.a. door het plaatsen van kunstobjecten en relicten, zogenoemde ‘breinpunten’. Het Breinpad maakt meer dan gemiddeld ruimte voor beleven en het naar eigen idee interpreteren van de breinpunten. Voorbeelden hiervan zijn zit- en uitkijkplekken, een labyrint, bosvrouwen, bijzondere bruggetjes en nog veel meer.

Landgoed De Grote Beek
Servicecentrum, locatie Breinpad en Bosbeheer
Dr. Poletlaan 69
5626 NC Eindhoven


Je kunt jezelf omschrijven als iemand die:
- Goed kan communiceren en luisteren;
- Openstaat voor feedback en afstemming in de samenwerking;
- Zijn eigen grenzen kent en deze duidelijk aangeeft; 
- Positief in het leven staat en met nieuwsgierigheid nieuwe situaties aangaat; 
- Begrip en geduld toont voor situaties en emoties; 
- Zorgvuldig omgaat met vertrouwelijke informatie; 
- In het bezit is van een VOG (verklaring omtrent gedrag) op je 1e werkdag (deze wordt tijdig digitaal voor jou aangevraagd). 


Ons aanbod
- De mogelijkheid werkervaring op te doen op een unieke werkplek.
- Leren en ontwikkelen middenin de samenleving met een diversiteit aan cliënten en collega’s.
- Het aantal uren wordt in overleg bepaald. Wij verwachten dat je minstens één dagdeel beschikbaar bent.
- GGzE biedt een vrijwilligersvergoeding van EUR 7,05 (inclusief reiskosten) per gewerkt dagdeel.
- Wij vinden het belangrijk om onze vrijwilligers te waarderen. Dit doen we natuurlijk iedere dag, maar ook jaarlijks met een leuk kerstpakket.
- Deskundigheidsbevordering in de vorm van cursussen en e-learningmodules.
- Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Cafeïne Dealers met je collega’s.

 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten, organisaties en natuurlijk onze vrijwilligers. 


Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Frank van Sambeek, consulent vrijwilligerswerk, via email:
Frank.van.sambeek@ggze.nl of telefoonnummer 06-22596662.


Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag.

Contact

Frank van Sambeek
Consulent Team Vrijwilligerswerk
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting WIJeindhoven

Generalist (24 tot 36 uur)

Eindhoven
24 - 36 uur
Zorggroep Het Huisartsenteam

Praktijkondersteuner Somatiek

Etten-Leur
8 - 12 uur