zoekt een

Stagiair Mentor jonge vluchtelingen Den Bosch

VOOR WIE DOE JE HET?
Je staat klaar voor kinderen en jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen, meestal gevlucht vanwege oorlog, geweld, terreur of politieke onveiligheid. Vaak hebben ze de opdracht om voor het hele gezin toekomst te maken. Je helpt alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) om zich te ontwikkelen op weg naar een veilig en zelfstandig leven. In een ingewikkelde Westerse wereld en met sterke banden met het thuisland.

HOE DOE JE DAT?
In een leven met zoveel onzekerheid draait alles om het bieden van zoveel mogelijk stabiliteit. Jij bent een vaste basis en zorgt dat de jongeren zich welkom voelen. Je helpt hen op weg om kennis te maken met hun omgeving. Je bent de eerste schakel op weg naar een nieuwe school, nieuwe vrienden, een nieuw leven. Je bent begripvol maar spreekt hen ook aan op hun verantwoordelijkheid om kansen te grijpen. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Ook als stagiair krijg je verantwoordelijkheid afgestemd op je ervaring en leerjaar. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Vandaag help je samen met je collega een jongen op weg die pas nieuw is in de groep. Hij moet nog wennen aan de vaste routine binnen het huis. Jullie zetten samen het ontbijt klaar voor alle bewoners.
 • ’s Middags ga je samen met je collega langs bij de gemeente. Daar heeft je collega regelmatig een overleg samen met onder andere het jongerenwerk en Nidos. Jij wordt betrokken bij dit overleg en observeert met name hoe jouw collega ter werk gaat. Achteraf bespreken jullie het na.
 • Na het overleg ga jij samen met jouw collega langs bij de school van enkele bewoners. Zij bespreekt hoe het gaat en wat er beter kan. Vanuit school is er veel aandacht voor het integreren in de groep. Maar pestgedrag is soms erg moeilijk te voorkomen. Zij stelt voor dat iemand van Sterk Huis een middag langs komt op school. Jij observeert wat er gebeurd.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.

Verder ben je:
 • Studerend voor MBO niveau 4 of HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
 • Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
 • In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
 • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
 • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
 • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
 • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
 • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Astrid van Overbeek, via 06 43 14 72 28 of Demi Molenschot, via 06 23 27 49 63. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats op 25 maart 2024.

Contact

Astrid van Overbeek
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Leerling

Vught
24 - 28 uur
Catharina Ziekenhuis

Opleidingsplaats HBO MBRT-duaal afdeling Radiologie - parttime

Eindhoven
28 - 32 uur