zoekt een

Stagiair Sport- en Bewegingsagoog Oekraïense vluchtelingen

VOOR WIE DOE JE HET?
Als stagiair sta je klaar voor Oekraïense jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen, gevlucht vanwege oorlog, geweld, terreur of politieke onveiligheid. Ze hebben het verlangen om terug te keren zodra het voldoende veilig is en enkele anderen willen een stabiel leven in Nederland opbouwen. Je helpt samen met de sport- en bewegingsagoog deze alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) met het integreren van sport en bewegen in het dagelijks leven om zich zo te blijven ontwikkelen en hun tijd in het vreemde Nederland goed, veilig en zo zelfstandig mogelijk te besteden.

HOE DOE JE DAT?
Op een locatie in Mierlo worden jonge Oekraïense vluchtelingen begeleid. Jij als stagiair ondersteunt de agogisch vakspecialist waarbij jullie specialisme gericht is op sport en bewegen en samen ondersteunen jullie de mentoren van de groep. Door jouw innovatieve en creatieve individuele of groepsbegeleiding zorg jij er mede voor dat de behandeling van de jongere optimaal tot zijn recht komt. Je bent een vast gezicht voor de groep en zorgt dat zowel jongeren als vrijwilligers zich gezien voelen.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Jullie startten de ochtend met een korte overdracht en kop koffie met de collega’s. Ondertussen bekijken jullie de inschrijflijst voor de ochtendactiviteit. Je doet een rondje langs de kamers en staat op tijd start klaar voor een trainingsrondje met 8 jongeren in de omgeving.
 • Tijdens de training hebben jullie gemerkt dat 1 jongen wat achteraan loopt die eigenlijk hartstikke fit is. Je collega vakspecialist heeft na afloop een gesprek met hem. Jij mag ook aanwezig zijn tijdens dit gesprek. De jongere vertelt dat hij wat spanningen heeft over zijn familie en daardoor slecht slaapt. Je geeft dit door aan zijn mentor.
 • In de middag gaan jullie met wat jongeren samen zitten om wat nieuwe activiteiten te bedenken. Jongeren willen graag nieuwe contacten opbouwen, dus je gaat onderzoeken of je activiteiten met het jongerenwerk in Mierlo samen op kan pakken.
 • Omdat je vandaag vroeg bent begonnen, ben je ook al op tijd klaar. Heerlijk een lange vrije avond en morgen kan je ook nog uitslapen, want dan heb je een middagdienst. Je doet snel nog een rondje langs de jongeren om ze te herinneren aan de spellenmiddag morgen en vertrekt dan naar huis.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren. Verder ben je:
 • Studerend voor een MBO of HBO opleiding zoals sport en bewegen of sportdocent waarbij je ook sociaal pedagogische kennis opdoet of Sportkunde.
 • Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
 • In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
 • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
 • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
 • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 32 uur of meer per week.
 • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
 • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Astrid van Overbeek via 06 43 14 72 28 of Freek van der Horst, Sport- en Bewegingsagoog, via 06 82 62 10 93. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats op 26 maart 2024.

Contact

Astrid van Overbeek
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Anna Zorggroep

Duaal student MBRT, afdeling Radiologie

Geldrop
20 - 24 uur
Robert Coppes Stichting

Leerling

Vught
24 - 28 uur
Catharina Ziekenhuis

Opleidingsplaats HBO MBRT-duaal afdeling Radiologie - parttime

Eindhoven
28 - 32 uur