zoekt een

Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Vrouwen- en Mannenopvang

VOOR WIE DOE JE HET?
Je zet je in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging of stalking. Een diverse groep die tijdelijk komen te wonen in de vrouwen- en mannenopvang. Het zijn mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

HOE DOE JE DAT?
Veiligheid heeft de hoogste prioriteit met bijzondere aandacht voor de kinderen in het gezin. Als die basis er is, in de vorm van opvang, ga je op zoek naar een structurele oplossing om het geweld te stoppen. Je werkt aan het (zelf)vertrouwen en de eigenwaarde. Je werkt nauw samen met andere instanties waaronder Veilig Thuis en de Politie. Samen met de cliënt ga je op zoek naar wat er in zijn of haar geval nodig is. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Ook als stagiair krijg je verantwoordelijkheid afgestemd op je ervaring en leerjaar. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Je start je dag met een huisbezoek bij een vrouw die hulpvragen heeft op gebied van veiligheid en opvoeding. Je bespreekt samen met de ambulant hulpverlener wie aan welke doelen gaat werken.
 • Daarna ga je terug naar de locatie bij vrouwenopvang. Je gaat eerst sfeer proeven op de afdeling voordat je bij één van de opgenomen vrouwen een veerkracht moment gaat uitvoeren om de ontwikkelingen van de kinderen in beeld te brengen. Afhankelijk van jouw ontwikkeling mag jij individueel of met behulp van een collega dit moment begeleiden.
 • Een half uur later klopt een andere cliënt op de deur omdat ze dreigende berichten heeft gekregen van haar ex-partner en zich heel onveilig voelt en niet weet wat te doen. Je vangt deze vrouw direct op en maakt samen met de ambulant hulpverlener het veiligheidsplan up-to-date zodat zij zich weer veilig voelt.
 • Je sluit je dag af bij de mannenopvang op een geheime locatie in de stad waarbij je een afspraak hebt met een man die te maken heeft gehad met huiselijk geweld binnen het gezin. Samen stellen jullie de doelen op waaraan gewerkt kan worden.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent een enthousiaste stagiaire en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Ook ben je leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.

Verder ben je:
 • Studerend voor MBO niveau 4 of HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
 • Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
 • In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst te overhandigen.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
 • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
 • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
 • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
 • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
 • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Anne Duis, via 06 43 78 82 88 of Romy Maal, via 06 51 50 78 11. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken zullen plaatsvinden op 21 maart 2024.

Contact

Anne Duis
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Oktober

Stage in de Zorg - Merefelt

Veldhoven
In overleg