zoekt een

Stagiair Ambulant gekoppeld aan Veilige Opvang

VOOR WIE DOE JE HET?
Je zet je in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

HOE DOE JE DAT?
Veiligheid heeft de hoogste prioriteit met bijzondere aandacht voor de kinderen in het gezin. In veel gevallen is noodopvang de eerste stap. Vanuit daar ga je op zoek naar een structurele oplossing om het geweld te stoppen. Je werkt aan het (zelf)vertrouwen en de eigenwaarde. Je werkt nauw samen met andere instanties waaronder Veilig Thuis en de Politie. Samen met de cliënt ga je op zoek naar wat er in zijn of haar geval nodig is. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Je start vandaag bij een gezin dat verblijft in de opvang waarvan de vader gisteravond is opgepakt door de politie. De moeder, haar dochter van 5 en zoon van 2 jaar oud, leven al maanden in een gewelddadige gezinssituatie. Je helpt de moeder om de dag te beginnen en de oudste naar school te brengen. Dat is voor vandaag al heel wat. Jullie spreken af dat je er morgen weer bent.
 • ’s Middags heb je een overleg met de wijkagent om elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt. Hij is bekend met de situatie en jullie bespreken wat met het oog op de kinderen de beste aanpak is.
 • Aan het eind van de dag ga je nog even terug naar kantoor om je mail bij te werken. Daarnaast werk je aan de eindrapportage van een van je cliënten waarvoor het hulpverleningstraject is afgerond.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent een enthousiaste stagiaire en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Ook ben je leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.

Verder ben je:
 • Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
 • Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
 • In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst te overhandigen.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
 • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
 • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
 • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
 • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
 • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Anne Duis, via 06 43 78 82 88 of Marloes van Roij, via 06 13 27 48 37. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats op 21 maart 2024.

Contact

Anne Duis
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Leerling

Vught
24 - 28 uur
Catharina Ziekenhuis

Opleidingsplaats HBO MBRT-duaal afdeling Radiologie - parttime

Eindhoven
28 - 32 uur