zoekt een

Systeemtherapeut - Expertise Centrum de Hondsberg Oisterwijk

Als mensen met elkaar samenleven, bijvoorbeeld in een gezin, vormen ze ‘een systeem’. Maar dat systeem kan ook weleens minder goed werken. Daar heeft iedereen dan last van. Daarom werk je in Systeemtherapie mét elkaar. Als we bij de Hondsberg Systeemtherapie inzetten, dan betekent dit dat we mensen die voor de jeugdige belangrijk zijn, betrekken bij de therapie.

Voor de Hondsberg zoeken we een enthousiaste en betrokken collega voor de functie van Systeemtherapeut. Een uitdagende en boeiende functie! Het betreft een functie voor 27 uur per week, per 1 juni 2022.

Wat ga je doen?
Je ben werkzaam voor de vakgroep systeemgerichtwerken (SGW) en werkt nauw samen met de systeemtherapeutisch werker, de Regiebehandelaar en Persoonlijk begeleider van de cliënt en zijn systeem. Het uitgangspunt is dat jeugdigen na hun verblijf op De Hondsberg terug naar huis gaan. Als systeemtherapeut ondersteun je het gezin in het zoeken naar oplossingen die passen bij dit gezin. Hierbij kan traumasensitief werken met cliënt en ouders een onderdeel zijn.

Tevens creëer je samen met het systeem voorwaarden om hen op eigen kracht in staat te stellen de opvoeding van hun kind (deels) weer zelf ter hand te kunnen nemen. Ook begeleid je het transferproces naar vervolghulpverlening in de regio van een cliënt. Om hier te komen besteed je vanuit het systeemtheoretisch denkkader uitgebreid aandacht aan de diagnostiek van interactiepatronen en intergenerationele problematiek in een systeem. Je vertaalt je systeemanalyse naar het multidisciplinaire team en coacht pedagogisch medewerkers in het systemisch werken. Waar nodig zet je systeem therapeutische interventies in.

Daarnaast ben je bereid tot het geven van interne en externe scholingen.

Over de locatie
De Koraal-locatie De Hondsberg in Oisterwijk biedt landelijk specialistische jeugdzorg op het gebied van observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling aan jongeren van 0 tot 18 jaar. De cliënten komen uit het hele land en hebben veelal een (lichte) verstandelijke beperking en bijkomende complexe, vaak psychiatrische problematieken. Samen met P.I. School Hondsberg en KEC Onderwijs maakt De Hondsberg deel uit van het Koraal Expertise Centrum, waarin wij onze kennis en expertise hebben gebundeld.

Wat bieden wij?
Een uitdagende baan in een professionele organisatie. Kwaliteit van zorg en ontwikkeling van medewerkers staan bij de Hondsberg hoog in het vaandel.
  • Een dienstverband voor 32 uur per week. Het betreft een functie per 1 april 2024 voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Gehandicaptenzorg FWG 60: min € 3.694,- en max €5.370,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van relevante werkervaring.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste en betrokken collega die makkelijk de verbinding maak met onze jeugdigen en collega's. Je durft buiten de kaders te denken en handelen, en bent daarbij creatief en innovatief. Belangrijk is dat je doet wat je zegt, en zegt wat je doet. Je bent in staat om vanuit oprechte aandacht en betrokkenheid en in samenwerking met jeugdigen en hun vertegenwoordigers de complexiteit van alledag begrijpelijk en eenvoudiger te maken. Dit vraagt om creativiteit en lef!

Daarbij toon je initiatief, doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid, waarbij je klant- en servicegerichtheid niet uit het oog verliest. Je staat stevig in je schoenen en kunt goed zelfstandig werken.

Daarnaast beschik jij over:
  • Een HBO of WO diploma, aangevuld met een erkende opleiding Systeemtherapie.
  • Registratie als lid van de beroepsvereniging, bij voorkeur bij de NVRG / NAP.
  • SKJ-registratie.
  • Aantoonbare ervaring in de jeugdzorg en met de doelgroep LVB.
  • Communicatief vaardig, gestructureerd en analytisch denkend.

Meer informatie
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Natalie van Hilst (zorginhoudelijk manager) via 06 - 2238 1564.

De brievenselectie én sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 8 (19 t/m 23 februari 2024)

Het eventuele arbeidsvoorwaardengesprek vindt vervolgens plaats op 26 of 27 februari 2024.

Voor het werken bij De Hondsberg is een verklaring omtrent gedrag een vereiste.

Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren
Interesse? Wij ontvangen graag je CV en motivatie

Contact

Malou Van Straalen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

BrabantZorg

Ergotherapeut | tijdelijk | 28 - 36 uur

Uden
28 - 36 uur
Stroomz

Fysiotherapeut Stroomz Woensel

Eindhoven
Parttime / Fulltime
Sint Jozefoord

Logopedist

Nuland