Persoonlijk begeleider woonboerderij - De La Salle Schijndel

Heb jij oog en oor voor wat kinderen, jongeren en hun gezinnen in hun leven hebben meegemaakt? Kun jij kijken naar hun kwetsbaarheden, maar tegelijkertijd naar hun krachten? Wil jij werken aan het creëren van perspectief voor jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor woonboerderij Schijndel zijn we per direct op zoek naar een persoonlijk begeleider voor 18-20 uur per week (uren in overleg). Je komt te werken in een gezellig, enthousiast en kundig team!

Over Woonboerderij Schijndel
Woonboerderij Schijndel werkt samen met de locatie De La Salle, een onderdeel van Koraal Noordoost Brabant; De La Salle | Koraal Woonboerderij Schijndel is een kleinschalige behandellocatie. Er verblijven 5 jeugdigen in de leeftijd 13 t/m 18 jaar die behandeling ontvangen van Koraal. Dit gebeurd in nauwe samenwerking met de woonboerderijouders.

Beweging als houvast

De woonboerderij is gesplitst in twee delen. In één deel verblijven de jongeren die behandeling ontvangen en in het andere deel wonen de woonboerderij-ouders met hun gezin. Woonboerderij Schijndel is een kleinschalige behandelplek waar het de bedoeling is dat een jongere voor langere tijd komt te wonen. Om de jongere in de dagelijkse leefsituatie te ondersteunen wordt er gewerkt middels de methode ‘Beweging-als-houvast’. Deze methode bevat de kracht om het oordeel over gedrag aan de kant te zetten en het concrete gedrag van de jeugdige en de groepsbegeleider als uitgangspunt te nemen. Het gedrag wordt als beweging in de relatie benaderd en alle bewegingen worden als gedrag gezien.

Over de functie
Als persoonlijk begeleider draag je zorg voor alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van behandeling en ondersteuning van de jeugdige, afgestemd op de individuele behandeldoelen van de jeugdige en zijn netwerk. Je coördineert de totale zorg en fungeert als eerste aanspreekpunt. Je hebt de flexibiliteit en sensitiviteit om aan te sluiten en af te stemmen op de steeds veranderende werkomgeving en bent je bewust van de voorbeeldfunctie die je hebt. Je draagt zorg voor een goede rapportage en heldere verslaglegging van de bevindingen in het digitale cliëntendossier. We zijn op zoek naar een enthousiaste groepsbegeleider die in huiselijke sfeer met jeugdigen activiteiten onderneemt aansluitend bij de werkdoelen.

Wat bieden wij?
Waarom is het leuk om hier te werken? Simpel! Omdat iedere dag weer nieuwe uitdagingen en kansen brengt om op positieve wijze verder te ontwikkelen! Iedere dag is anders met zijn eigen uitdagingen waar je iedere keer opnieuw van leert. Je leert van de jongeren, hun ouders, van collega’s en van het multidisciplinair werken. De tijd vliegt voorbij!
 • Contract: Een vast dienstverband van 18 tot 20 uur per week (uren in overleg)
 • Salaris: Je salaris is gebaseerd op FWG 45 CAO Gehandicaptenzorg min. €2766,- tot max. €3861,-(op basis van een 36-urige werkweek).Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, reiskostenvergoeding woon-werk boven CAO, reiskostenvergoeding dienstreizen 0,45 cent per km.,een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden/werkkostenregeling, zoals o.a. fietsplan, bedrijfsfitness, extra reiskostenregeling, uitruil eindejaarsuitkering.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • TIC (Trauma Informed Care): samen met je team word je getraind in de behandelmethodiek TIC. Het team wordt begeleid door een procesbegeleider en reflectiebegeleider. Als een van deze rollen bij je past, krijg je de mogelijkheid hiervoor opleiding te volgen en dit als taak naast je functie in te vullen.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. Het werken met een doelgroep waarbij sprake is van uiteenlopende problematiek maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wat vragen wij van jou?
Een enthousiaste, betrokken en zelfstandige collega die flexibel en creatief is! Je staat stevig in je schoenen. Je kunt methodisch en systeemgericht werken en durft kritisch te kijken naar jezelf. Je durft zelf beslissingen te nemen en weet je werk goed te organiseren. Daarbij is het belangrijk dat je goed kunt luisteren, cliëntgericht bent en weet hoe je individueel (bege)leiderschap kunt toepassen. Sensitiviteit en integriteit zijn daarbij belangrijk.

En verder...
 • Ben je in het bezit van een hbo-diploma Social Work, Pedagogiek of vergelijkbare opleiding.
 • Ben je SKJ geregistreerd .
 • Je hebt affiniteit met cliënten met psychiatrische problematiek en een licht verstandelijke beperking.
 • Ervaring als persoonlijk begeleider is een pré.
 • Rijbewijs B is wenselijk.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Inge Fredrix (teamleider) via 06-83085927.

Reageren
Hebben we jouw interesse kunnen wekken? Reageer dan via het sollicitatieformulier!

Contact

solliciteren regio NOB Koraal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

Ambulant behandelaar FACT - De La Salle Boxtel

Boxtel
24 - 36 uur
JoKi-C

AMBULANT JEUGDZORGWERKER

Breda
24 - 32 uur