Verpleegkundige - Ziekenhuispsychiatrie, Kliniek Volwassenen (COZ)

Waar je gaat werken
Je komt te werken binnen de kliniek volwassenen. De kliniek volwassenen bevindt zich in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De afdeling telt 24 bedden, verdeeld over drie units: twee open en één gesloten unit. Er is een nauwe samenwerking met specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De zorgvraag is hoofdzakelijk psychiatrisch van aard, maar somatische co-morbiditeit komt zeer regelmatig voor. Dit vraagt om een brede, klinische blik. Op de gesloten unit is ook een IC- Unit. Deze is geschikt om intensieve zorg en begeleiding te geven aan een individuele patiënt. Op deze unit komt Herstelgericht werken in de eerste crisisfase frequenter voor. Op de andere unit wordt er een groter beroep op je therapeutische vaardigheden gedaan, zoals het geven van psycho-educatie. In overleg bekijken we welke unit het meest passend voor je is.

Wat je doet
Jouw rol is voor het herstel van onze cliënten erg belangrijk. Je stelt een verpleegplan op, vaak onderdeel van een behandelplan. Je coördineert het zorgproces, bent Eerst Verantwoordelijk Verpleegkundige (EVV) van een aantal cliënten en voert een aantal behandelonderdelen uit. Je voelt je thuis in een afwisselende, dynamische werkomgeving waar zowel somatische als psychiatrische aandoeningen worden behandeld. Uiteraard in goede samenwerking met andere professionals. Jouw stimulerende en coördinerende kwaliteiten, ook naar collega’s, zijn hierbij essentieel.

We vinden een gezonde levensstijl en zelfredzaamheid van cliënten belangrijk. Geduld, doorzettingsvermogen en jouw communicatieve vaardigheden bij calamiteiten komen dus goed van pas.

Een verpleegkundige vertelt:
“De kliniek volwassenen is voor mij een plek om heel allround te kunnen werken. GGZ en een ziekenhuissetting in één. Je komt hier uiteenlopende cliënten en ziektebeelden tegen. Dat vraagt elke keer om een andere benadering en begeleiding. Soms is dat even zoeken. Niet altijd is direct helder wat er precies met iemand aan de hand is. Dat is één van de uitdagende aspecten, vind ik. We hebben dagelijks overleg met het behandelteam. Dan bespreken we de observaties en voortgang, waarop een beleid wordt afgesproken. Gezien de dynamiek van de afdeling, moet je snel kunnen schakelen. We zien relatief veel cliënten komen en gaan, omdat kliniek volwassenen een opname afdeling is. Mooi om hen weer een stukje op weg te mogen helpen.”

Wat wij zoeken
  • Een afgeronde mbo (niveau 4) of hbo-opleiding verpleegkunde aangevuld met specifieke cursussen en opleidingen, bijvoorbeeld ziekenhuispsychiatrie;
  • Een BIG-registratie;
  • Ervaring met het werken met psychiatrische cliënten is gewenst;
  • Ervaring in de omgang met somatische comorbiditeit is een pre;
  • Er wordt gewerkt vanuit de herstel ondersteunende zorg visie waarbij de eigen regie van de cliënten voorop staat. Dit vraagt van de begeleiding om ondersteuning bij en naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid;
  • Ontwikkelingsgericht, initiatief nemend en overstijgend denken;
  • Ervaring met het maken van/ werken met verpleegplannen. Kan omgaan met verantwoordelijkheid, heeft een grote draagkracht.

Wat kunnen wij je bieden?
Bij Reinier van Arkel werken mensen die blij zijn met jou als collega! Wij bieden je een inspirerende en professionele werkomgeving waarin je in de gelegenheid bent je competenties in te zetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. Persoonlijke wensen waarin wij organisatorisch een rol kunnen spelen bespreken wij graag met je.

Werktijden: Je werktijden zijn flexibel, dagen en uren in overleg.

Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig cao-ggz – FWG 45 (tussen € 2.870 - € 3.863 bruto per maand o.b.v. 36 uur).

Dienstverband: je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd, het aantal uren bepalen we graag in overleg met je. Een fulltime dienstverband behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten en solliciteren
Meer weten: Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag. Neem hiervoor contact op met Jody de Laat (verpleegkundige), bereikbaar via: 06 - 51736845 of Saskia van Westerop (manager) via 06-82402136. Een dag meelopen om sfeer te proeven kan altijd en appen mag ook als je direct meer wilt weten!

Solliciteren: Interesse?! Leuk! Stuur dan je cv en motivatie in via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de website van Reinier van Arkel!

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Recente vacatures

Jeroen Bosch Huisartsen

POH-S

Vlijmen
8 - 12 uur
Glorieuxpark

Verpleegkundige Nachtdienst - Glorieux

Eindhoven
In overleg