Verpleegkundige nachtdienst - Ziekenhuispsychiatrie, Kliniek Ouderen (COZ)

Waar je gaat werken

Je komt te werken binnen de kliniek ouderen, groep 6, in de nachtdienst. De kliniek ouderen is onderdeel van het Centrum voor Ouderen en Ziekenhuispsychiatrie (COZ). Het COZ is gevestigd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en biedt ambulante, dagklinische en klinische behandeling aan ouderen vanaf 60 jaar met psychiatrische en psychosociale hulpvragen. Wij besteden extra aandacht aan de sociale en lichamelijke factoren die van invloed zijn op de psychiatrische aandoening. Groep 6 betreft een gesloten crisis plek, wat betekent dat mensen hier vaak met een maatregel opgenomen zijn, wat een complexe casuïstiek met zich mee brengt en waarbij psychiatrie en somatische co-morbiditeit hand in hand werken.

Het centrum Ouderenpsychiatrie is gespecialiseerd in het behandelen van onder andere:
 • depressieve klachten of angstproblematiek;
 • middelenafhankelijkheid en onthoudingsverschijnselen;
 • problemen met verwerking van ingrijpende gebeurtenissen;
 • psychische klachten door een lichamelijke oorzaak;
 • psychische klachten ten gevolge van het verouderingsproces;
 • dementie- en geheugenproblematiek in combinatie met gedragsproblemen;
 • ouderen met een stemmingsstoornis, zoals een bipolaire- of een depressieve stemmingsstoornis, en daarvoor medicatie gebruiken.

Het is uniek gegeven dat de kliniek, naast psychiatrische behandelingen, ook complexe, intensieve somatische zorg kan bieden en wij een diagnose stellen.

Wat je doet
Jouw rol is voor het herstel van onze cliënten erg belangrijk! Je coördineert het zorgproces en voert een aantal behandelonderdelen uit. Je voelt je thuis in een afwisselende, dynamische werkomgeving waar zowel somatische als psychiatrische aandoeningen worden behandeld. Uiteraard in goede samenwerking met andere professionals. Jouw stimulerende en coördinerende kwaliteiten, ook naar collega’s, zijn hierbij essentieel. Je werkt nachtdiensten van 9 uur. Op de naastgelegen units zijn ook nachtdiensten werkzaam, in totaal werken er vijf verpleegkundigen in de nacht op beide klinieken (volwassenen en ouderen). We vinden een gezonde levensstijl en zelfredzaamheid van cliënten belangrijk. Geduld, doorzettingsvermogen en jouw communicatieve vaardigheden bij calamiteiten komen dus goed van pas.

Een verpleegkundige vertelt:
“Kliniek ouderen is voor mij een plek om heel allround te kunnen werken. GGZ en een ziekenhuissetting in één. Je komt hier uiteenlopende cliënten en ziektebeelden tegen. Dat vraagt elke keer om een andere benadering en begeleiding. Soms is dat even zoeken. Niet altijd is direct helder wat er precies met iemand aan de hand is. Dat is één van de uitdagende aspecten, vind ik. We hebben dagelijks overleg met het behandelteam. Dan bespreken we de observaties en voortgang, waarop een beleid wordt afgesproken. Gezien de dynamiek van de afdeling, moet je snel kunnen schakelen”.

Wij zoeken
 • MBO N4/HBO afgeronde verpleegkundige opleiding, aangevuld met specifieke cursussen en opleidingen; bijvoorbeeld ziekenhuispsychiatrie (pre);
 • Je bent BIG-geregistreerd;
 • Ervaring met het werken met psychiatrische cliënten is gewenst;
 • Ervaring in de omgang met somatische comorbiditeit is een pre;
 • Er wordt gewerkt vanuit de Herstel Ondersteunende Zorg visie waarbij de eigen regie van de patiënten voorop staat. Dit vraagt van de begeleiding om ondersteuning bij en naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid;
 • Ontwikkelingsgericht, initiatief nemend en overstijgend denken;
 • Ervaring met het maken van/ werken met verpleegplannen. Kan omgaan met verantwoordelijkheid, heeft een grote draagkracht.

Wat kunnen wij je bieden?
Bij Reinier van Arkel werken mensen die blij zijn met jou als collega! Wij bieden je een inspirerende en professionele werkomgeving waarin je in de gelegenheid bent je competenties in te zetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. Persoonlijke wensen waarin wij organisatorisch een rol kunnen spelen bespreken wij graag met je.

Werktijden: Je werktijden zijn flexibel, dagen in overleg.

Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig CAO-GGZ – FWG 45 (tussen € 2.810 - € 3.787 bruto per maand o.b.v. 36 uur). In januari 2024 wordt het salaris 2% verhoogd.

Dienstverband: je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd, het aantal uren bepalen we graag in overleg met je. Een fulltime dienstverband behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten en solliciteren
Meer weten: Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag. Neem daarvoor even contact op Saskia van Westerop, manager: 06-82402136.

Solliciteren: Interesse?! Leuk! Stuur dan je cv en motivatie in via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de website van Reinier van Arkel!

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Recente vacatures

S&L Zorg

Persoonlijk begeleider (Zorgcoördinator)

Bergen op Zoom
In overleg
Amarant

Persoonlijk Begeleider Wonen NAH

Breda
24 - 28 uur
Novadic-Kentron

Verpleegkundige Kliniek Breda

Breda
Parttime / Fulltime