Corporate Recruiter Archipel Thuis en Archipel Rinette

Ben jij enthousiast, gedreven en wil je een actieve rol spelen in de uitdagingen die er liggen in de arbeidsmarkt binnen de zorg? Binnen de HR Teams van Archipel Rinette en Archipel Thuis zijn wij, vanwege groeidoelstelling, op zoek naar een betrokken, resultaatgerichte recruiter!

Waar kom je terecht?
Een nieuwe functie in organisaties die volop in ontwikkeling zijn!

Je gaat werken voor Archipel Rinette (thuiszorg gericht op huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding) én Archipel Thuis (wijkverpleging gericht op persoonlijke verzorging en verpleging). Sinds september 2022 zijn deze twee organisaties ‘zusjes’ van elkaar geworden door een overname. Vooralsnog hebben we twee gescheiden HR Teams, met ieder twee HR adviseurs, en werken we zo veel mogelijk samen waar mogelijk is. We hebben ieder onze eigen uitdagingen op het gebied van werving en selectie en zijn wegens groeidoelstelling op zoek naar een collega die ons op dit gebied kan ondersteunen. We zijn gevestigd in Eindhoven.

Wat ga je doen?
Er is veel ruimte om naar eigen inzicht invulling te geven aan deze functie. Je bent verantwoordelijk voor recruitment van voorkomende functies binnen Archipel Rinette en Archipel Thuis. Dit varieert van medewerker huishoudelijke ondersteuning (ongeschoold werk) tot aan wijkverpleegkundige (hbo niveau). Jij wordt onze specialist op het gebied van recruitment, arbeidsmarktcommunicatie, Social Media campagnes en analyses hierop. Jij weet wat er speelt op de arbeidsmarkt. Jij bent, in afstemming met je directe HR collega’s, verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van het wervingsplan: hoe kunnen we welke doelgroep het beste bereiken? Je helpt mee om het tactische en operationele recruitment verder neer te zetten. Denk hierbij ook aan deelname aan externe werving-events. Daarnaast voer jij zelfstandig of samen met een collega de eerste kennismakingsgesprekken.

Wat vragen we van jou?
Je hebt werk-of stage-ervaring als recruiter en beschikt over een afgeronde HBO opleiding. Je hebt een voortdurende interesse in werving- en selectietechnieken en weet welke ontwikkelingen er spelen op dit gebied. Je bent creatief en in staat om out of the box te denken en nieuwe technieken uit te proberen en in te zetten. Je hebt ervaring met de inzet van Social Media en andere (digitale) wervingskanalen.

Uiteraard bezit je over gesprekstechnieken die jou helpen bij het verkrijgen van een goede indruk van een kandidaat. Je bent communicatief sterk, proactief, enthousiast en positief en weet goed de voortgang van het recruitment proces te bewaken.

Wat bieden we jou?
Een afwisselende en uitdagende baan binnen twee ambitieuze HR Teams met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Je gaat werken in een prettige werksfeer met enthousiaste collega’s waar je goed mee kunt sparren en samenwerkt om de gestelde doelen te behalen. En dit alles natuurlijk in combinatie met een marktconform salaris volgens cao VVT, FWG 50 met prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals laptop en telefoon, goede balans tussen werk en privé: werktijden en dagen in overleg waarbij vanuit huis werken tot de mogelijkheden behoort.


 

Contact

Marieke Theuws
HR
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Pantein

Consulent Flexpool

Uden
20 - 24 uur
Sterk Huis

HR stagiair

Goirle
24 - 36 uur