Cardiac Care (CCU) verpleegkundige in opleiding - parttime of fulltime

Stel je voor. Een carrière als verpleegkundige waarin jij specialist wordt in alles dat te maken heeft met het hart, gecombineerd met het acute karakter van de intensive care. Een baan met veel autonomie en dynamiek. Waar je veel samenwerkt met zowel verpleegkundigen en artsen als collega’s uit andere disciplines. Maar belangrijker nog. Je komt te werken in een gezellig team, met goede begeleiding waar leren en plezier hand in hand gaan. Ben jij gediplomeerd verpleegkundige? En heb jij interesse om eens een kop koffie te drinken of te bellen om te kijken wat de mogelijkheden zijn? Wat leuk! Neem vrijblijvend contact op met onze teamleider Robert. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Topklinische zorg verlenen in onze Cardiac Care Unit (CCU) aan cardiologische en IC-patiënten is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij werk je nauw samen met cardiologen, intensivisten en arts-assistenten. Ook is er een nauwe samenwerking met collega’s van de Eerste Hart Hulp (EHH). Deze dynamische spilfunctie combineert de kortdurende acute zorg met langblijvende intensieve zorg. Verder werken wij met hoogwaardige apparatuur en technieken. Als gediplomeerd Cardiac Care (CCU) verpleegkundige ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • vervullen van een spilfunctie in de coördinatie van de zorg rondom de Cardiac Care patiënt.
 • verlenen van acute zorg. Onze patiënten kunnen in een instabiele of levensbedreigende situatie verkeren. Op dat moment hebben ze intensieve zorg nodig. Jij hebt in deze korte tijd de zorg voor meerdere patiënten met een (acute) cardiale aandoening.
 • verlenen van intensieve langdurige zorg voor patiënten aan de mechanische pompondersteuning.
 • bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de afdeling, in samenwerking met collega's.
 • deelnemen aan werkgroepen om je verder te verdiepen in jouw ambities en interesses. Denk aan Beademing of ALS/BLS.

Jouw opleiding
 • Je volgt de opleiding via de Sint Antonius Academie in Nieuwegein met een theorie- en praktijkdeel. Lees hier meer over de opleiding.
 • De opleiding tot CCU verpleegkundige duurt gemiddeld 13 maanden. Dit is afhankelijk van hoeveel uur je werkt. De opleidingsduur kan mogelijk wat langer zijn als je minder uren per week werkt.
 • Het praktijkdeel vindt plaats in het Catharina Ziekenhuis. Wij leren jou tijdens deze opleiding alles over acute en hoog complexe zorg en hoe je deze combineert met individuele mensgerichte zorg voor onze patiënten.
 • Praktijk en theorie wisselen elkaar af. Soms ga je 1 of 2 dagen naar school. De andere week draai je mee in onze diensten zoals de vroege, late of nachtdienst.
 • Naast de collega verpleegkundigen die jou met veel enthousiasme begeleiden op de werkvloer, word je ook persoonlijk begeleidt door 1 of 2 vaste werkbegeleiders. Ook hebben wij bij de CCU een eigen adviseur opleiden waar je bij terecht kunt.

En wist je dat je bij ons ook een opleiding volgt voor beademing? Wij hebben leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan in ons team. Zo moedigen wij jou aan om verschillende vervolgcursussen en -opleidingen richting cardiologie te volgen. Zo zijn wij bijvoorbeeld ook bezig om een leerunit op te zetten. Kortom bij ons raak je nooit uitgeleerd!

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Cardiac Care Unit
De Cardiac Care Unit (CCU) is een moderne hartbewaking met de mogelijkheid voor 12 bedden. Er zijn uitgebreide bewakingsvoorzieningen en we ontvangen patiënten met beademing, en mechanische pompfunctie ondersteuning (IABP en Impella). Uitgebreide cardiochirurgische-, interventie- en EFO programma’s vragen om topklinische zorg. Kortom: op deze CCU zie je intensieve zorgpatienten waarbij je de kans krijgt om elke dag het beste uit jezelf te halen in een professionele omgeving.

Bij ons werk je samen in een hecht, open en hulpvaardig team van ongeveer 35 CCU verpleegkundigen, aangestuurd door teamleider Robert. Het contact met medisch specialisten en art-assistenten verloopt soepel en laagdrempelig. Wij hechten veel belang aan jouw ontwikkeling en welzijn, en investeren daar graag in. Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar we vinden het ook belangrijk om plezier te maken en organiseren regelmatig leuke uitjes.

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over onze Cardiac Care Unit. Of lees meer over het Hart- en Vaatcentrum.

Volg je ons al op Instagram via ccubeatsforu.cze? Hier kun je alvast een stukje sfeer proeven.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot mbo of hbo verpleegkundige.
 • BIG-registratie.
 • ervaring is mooi meegenomen. Bijna of net je diploma gehaald? Gefeliciteerd! Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren of bij Robert te informeren naar de mogelijkheden.

Ook ben je een persoon met een vrolijk en positief karakter die flexibel is ingesteld. Zo kun jij gemakkelijk schakelen in werkdynamiek van lang- naar kortdurige patiëntenzorg. Kritisch ben je ook, want daar worden wij als collega’s scherper en beter van. Verder bewaar je de rust in acute situaties en behoud jij het overzicht bij jouw patiënten. Bovenal ben je gewoon een fijne gezellige collega.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Cardiac Care (CCU) verpleegkundige kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 24 – 36 uur per week. Uren in overleg.
 • Een salaris passend bij een 2e zorgopleiding. Je blijft in jouw huidige salarisschaal, waarbij je 1 extra periodiek krijgt tijdens de opleiding én 1 extra periodiek bij afronding van de opleiding. Na diplomering word je ingeschaald in FWG 55 (max € 4.611,00 bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek.
 • extra’s als vakantietoeslag (volledige 13e maand), een eindejaarsuitkering (volledige 14e maand) en onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zorroo - Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken

(toekomstig) Transferverpleegkundige Ouderenzorg

Oosterhout
8 - 12 uur
Laverhof

Verpleegkundig team

Schijndel
0 - 20 uur