zoekt een

GZ Psycholoog Jeugd- en Gezinsteam Heusden

VOOR WIE DOE JE HET?
Je werkt bij het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) van de gemeente Heusden. Je zet je in voor jeugdigen en hun gezinnen die in een situatie zitten waarin specialistische hulp nodig is om weer verder te kunnen. Er is bijvoorbeeld sprake systeemproblematiek, psychische problemen of vermoeden van individuele problematiek bij het kind. Een diverse doelgroep dus. Je functie is nieuw binnen het JGT en daarin is er ruimte om mee te denken over ontwikkeling.

HOE DOE JE DAT?
Als GZ psycholoog ben je verantwoordelijk voor het behandelen van psychische problemen. Je doet observaties en voert gesprekken, en gebruikt die als basis om een behandelplan op te stellen. Gedurende meerdere sessies pas je psychologische en psychotherapeutische technieken toe om jeugdigen en ouders te helpen. Als een ervaren psycholoog ben je gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van psychische problemen en systeemproblematiek. Je waardeert de verscheidenheid binnen je vakgebied als een uitdaging. Je werkt soms ook aan complexe diagnostische vraagstukken en behandelt cliënten in de jeugd- en gezinshulpverlening. (On)veiligheid speelt daarin soms een rol. Naast je werk als behandelaar, ben je onderdeel van een specialistisch, multidisciplinair team. Jullie delen expertise om de deskundigheid binnen Sterk Huis op niveau te houden.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis gunt iedereen de beste kansen op een goede toekomst voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Je begint vandaag met een multidisciplinair teamoverleg met de gedragswetenschapper, twee POH-GGZ Jeugd collega’s en de veiligheidscoördinator. Jullie bespreken een aantal vraagstukken die spelen bij cliënten. Daarnaast voeren jullie een inhoudelijke discussie over de vraag of diagnostiek in een bepaalde casus meerwaarde heeft of juist niet.
 • Na de middag heb je een aantal behandelingen. Voor een op het eerste oog vrolijke meid van 13 jaar is het jullie eerste gesprek. Een collega heeft haar naar jou doorverwezen omdat ze vroegkinderlijk trauma vermoedt.
 • Na de behandelingen heb je nog wat tijd nodig om de gesprekken vast te leggen. Tussendoor komt er af en toe een collega langs met een korte vraag. Toch lukt het je om je verslagen af te ronden en zelfs nog wat mailtjes te beantwoorden.
 • Je kijkt uit naar de training Supervisie Slapende Honden van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Het is een training die is gericht op het opheffen van barrières voor traumabehandeling.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent analytisch en sociaal, zodat je een brug kunt maken tussen professionals uit verschillende disciplines en organisaties. Ook weet jij rustig te blijven tijdens crisissituaties en je collega’s te adviseren door middel van methodische aanpak. Je kunt in je communicatie gemakkelijk aansluiten bij diverse doelgroepen. Je bent in staat om systeemgericht en resultaatgericht te werken. Verder heb je:
 • Een WO diploma (ontwikkelings-) psychologie/orthopedagogiek, aangevuld met een postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog of orthopedagoog generalist.
 • Relevante werkervaring.
 • Kennis van en inzicht in voor de cliëntendoelgroep (erkende) therapeutische interventies en behandelmethoden; EMDR (basis en vervolg) en CGT.
 • Een BIG registratie als GZ-psycholoog of Orthopedagogisch Generalist.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie GZ psycholoog in schaal 12, met salaris tussen € 4.171,02 en € 6.564,26 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Een contract voor 24 uur per week.
 • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing in onder andere traumasensitief werken en -behandeling.
 • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod, waaronder supervisie en/of intervisie.
 • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op de teamleider van het Jeugd- en Gezinsteam Heusden, Rosanne Thijssen via 0622418582. De vacature sluit op 29 februari 2024, de eerste gesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Recente vacatures

Rivas Zorggroep

Basispsycholoog

Gorinchem
24 - 32 uur
Neos

Gedragswetenschapper

Eindhoven
32 - 36 uur
GGzE

Systeemtherapeut Gerontopsychiatrie

Eindhoven
In overleg