Beleidsadviseur Arbo en Gezondheid

Beleidsadviseur Arbo en Gezondheid | 24 uur per week | Roosendaal

Ben jij de veelzijdige en gepassioneerde Beleidsadviseur Arbo en Gezondheid die wij zoeken? Wil jij ook medewerkers en leidinggevenden ondersteunen zo gezond, vitaal en veilig mogelijk te werken? Lees dan snel verder!

Werken in een dynamische organisatie

Medewerkers van het Bravis zetten zich dagelijks in voor anderen, en daarom zetten wij ons in voor onze medewerkers! Het werken in de functie van Beleidsadviseur A&G bestaat uit het stimuleren van een veilige werkomgeving waarin medewerkers gezond, vitaal en met plezier kunnen blijven werken, nu en in de toekomst. Je bent medeverantwoordelijk voor het continue ontwikkelen van het arbobeleid binnen het Bravis ziekenhuis. Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, het management over de implementatie en de uitvoering omtrent het Arbo en Gezondheidsbeleid en informeert actief richting het management en de medewerkers over relevante ontwikkelingen en wetswijzigingen op het gebied Arbo en Gezondheid.

We dagen jou elke dag uit

Je weet jouw kennis en ervaring om te zetten in heldere adviezen en beleidsvoorstellen en bruikbare instrumenten. Hoe ziet dat in de praktijk eruit?

 • Je houdt je bezig met de ontwikkeling van het Arbobeleid met als focus vitaliteit, gezondheid en veiligheid;
 • Je bent verantwoordelijk voor het beleid fysieke belasting en bent de aanjager in de organisatie om de rollen van medewerkers met uitvoerende preventietaken verder vorm te geven, denk hierbij bijvoorbeeld aan de ergo coaches;
 • Je ontwikkelt en coördineert de opleidingskalender voor leidinggevenden op het gebied van Arbo en Gezondheid;
 • Je wordt tevens aangesteld als preventiemedewerker en adviseert vanuit deze rol bij de uitvoering en verbetering van de RI&E en de diverse arbeidsrisico’s die werken in een ziekenhuis met zich mee brengt.

Als Beleidsadviseur Arbo en Gezondheid (A&G) kom je te werken binnen het Cluster HRM, standplaats Roosendaal. Het Cluster HRM bestaat naast het team Arbo en Gezondheid uit HR Services, HR Advies, Kennis en Ontwikkelcentrum (KOC) en Recruitment. De volledige HRM-afdeling bestaat uit 30 enthousiaste en deskundige medewerkers waarin multidisciplinair samengewerkt wordt vanuit ieders vakgebied om morgen samen beter te maken. Team Arbo en Gezondheid bestaat op dit moment uit 1 Beleidsadviseur Arbo en Gezondheid en 3 Verzuim en Re-integratieadviseurs. Je zult nauw samenwerken met je collega Beleidsadviseur Arbo en Gezondheid. Binnen de afdeling heerst een prettige werksfeer waarin we open staan voor elkaars inbreng en dan ook geregeld de samenwerking op zoeken. De afdeling wordt aangestuurd door een teammanager HR. 

Wat vragen we van je?

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die lef durft te tonen door verbeteringen aan te dragen en energie krijgt om samen met collega’s dit te bewerkstelligen. Daarnaast vragen we dat:

 • je beschikt over minimaal een afgeronde relevante Hbo-opleiding, eventueel aangevuld met specifieke expertise (bv. HVK, A&O-deskundige, Integrale Veiligheid);
 • je aantoonbare werkervaring hebt in een vergelijkbare functie en organisatie waardoor je gezondheidszorg als werkveld, veranderingsprocessen en bedrijfsprocessen in een zorgorganisatie goed kent;
 • de Arbowet- en regelgeving  voor jou geen geheimen kent.

Maar ook als het profiel niet helemaal past kun je solliciteren. Belangrijk is dat je het benodigde werk- en denkniveau hebt opgedaan in de praktijk, goed in het team past, bereid bent om opleidingen te volgen en open staat voor nieuwe manieren van werken. We vinden het vooral belangrijk dat jij gepassioneerd bent en een drive hebt om mee te denken over de inhoud en de verdere ontwikkeling van jouw werk.

Wat biedt Bravis je?

Naast een unieke kans om bij te dragen aan het ziekenhuis van de toekomst en een professionele werksfeer, waarbinnen jij volop de kans krijgt om door te groeien en te ontwikkelen, bieden wij je daarnaast:

 • Een fijne werkomgeving waarin initiatief gewaardeerd wordt en je je vrij mag voelen!
 • Salaris! De functie is ingedeeld in functieschaal FWG 60 conform cao-ziekenhuizen, minimaal € 3.736,- en maximaal € 5.473,- bruto per maand op basis van 36-urige werkweek. De daadwerkelijke inschaling is afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • De arbeidsovereenkomst wordt in de eerste instantie aangegaan voor 12 maanden;
 • Bravis biedt daarnaast nog een tal van arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten, diverse flexibele arbeidsvoorwaarden met o.a. bedrijfsfitness, aanschaf van fiets of laptop en benefits at work met korting op winkels, uitjes en vakanties en een actieve personeelsvereniging;
 • Het laatste maar zeker niet het minste heeft Bravis naast ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden ook aandacht voor je fysieke en mentale gezondheid, dit is ondergebracht in een prachtig vitaliteitsportaal!

Iets voor jou?

Ben jij de Beleidsadviseur Arbo en Gezondheid die het team Arbo en Gezondheid graag aan haar team toevoegt? Upload dan voor 22 februari je cv en motivatiebrief als Word- of Pdf-bestand. Je ontvangt dan snel meer informatie over het vervolg van de procedure. 

Wil je liever vooraf nog meer informatie?

Neem dan contact op met Corné Verwoerd, Team Manager HR a.i, via telefoonnummer 06-41383198. Hij vertelt je graag meer over de functie, het team en het Bravis Ziekenhuis. 

Alvast nieuwsgierig naar hoe het is om te werken binnen het Bravis ziekenhuis? Bekijk dan het filmpje. 

Goed om te weten
De selectie gesprekken zullen op dinsdag 27 februari plaatsen vinden op onze locatie Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag te worden overlegd.

Webclip afbeelding

Contact

Corné Verwoerd
Teammanager HR a.i.
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

PoZoB

Medewerker P&O

Veldhoven
24 - 32 uur
Thebe

Senior HR Adviseur

Tilburg
16 - 20 uur
Medicinfo B.V.

Senior HR Business Partner

Tilburg
24 - 28 uur