zoekt een

Stage Dagcentrum Vroegtijdige Interventie - Hondsberg Oisterwijk

Wil jij bouwen aan de toekomst van onze jongeren en die van jezelf? Kom dan stage lopen bij De Hondsberg! Voor het Dagcentrum Vroegtijdige Interventie (DVI) zoeken we een enthousiaste en gemotiveerde stagiair voor minimaal 24 uur en maximaal 32 uur per week. Je stage start in september 2024.

Over de functie:
Voor de jeugdigen die tijdelijk bij De Hondsberg verblijven, vervul jij als stagiaire groepsbegeleider vele rollen. Zo ben je nu eens een luisterend oor, dan weer een pedagoog en vervolgens ren je samen achter een voetbal aan. Jij zorgt dat elke jeugdige de aandacht en zorg krijgt die hij of zij op dat moment nodig heeft. Je leert hierbij oog te hebben voor de individuele begeleidingsbehoeften en ontwikkeling van de jeugdige, alsook voor het groepsproces, de groepsdynamiek en het pedagogisch klimaat.

Samen met een team van specialisten ben je direct betrokken bij de observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling van de jeugdige waarbij je ook leert zorg te dragen voor goede verslaglegging en rapportage. Je leert hoe je grenzen moet stellen, soms dat is best een uitdaging. Kortom, het werk vraagt veel van je. En dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar het gevoel dat je ervoor terugkrijgt is bijzonder. Door jou kan elke jeugdige echt weer nieuwe stappen maken, want jij bent die belangrijke schakel waardoor hij of zij weer toekomstperspectief krijgt.

Over de locatie:
De Hondsberg is onderdeel van Koraal en ligt in de mooie natuur aan de rand van Oisterwijk. De Hondsberg biedt specialistische zorg, observatie en diagnostiek aan jeugdigen van 0 tot 18 jaar. Jeugdigen komen uit het hele land en hebben veelal (een vermoeden van) een licht verstandelijke beperking met bijkomende complexe, vaak gedrags-, en psychiatrische problematiek. Vaak hebben deze jeugdigen een lange geschiedenis van hulpverlening achter de rug. Samen met P.I. School Hondsberg zet een multidisciplinair team van specialisten zich in om kwaliteiten van deze jeugdigen tot ontplooiing te brengen en hen weer een stap verder te helpen. Meer over onze organisatie en onze jongeren vind je op www.koraal.nl


Dagcentrum Vroegtijdige Interventie (DVI)
Het DVI is voor jonge kinderen van 0 tot 6 jaar met:
  • Een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een vermoeden daarvan
  • Gedrags- of bijkomende problemen

Bij deze kinderen zijn al op jonge leeftijd vragen of zorgen over de ontwikkeling of problemen op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of op school. Het DVI heeft alles in huis om bij te dragen aan een passende diagnose en bijbehorend advies. Het kind komt gedurende een bepaalde periode meerdere dagdelen per week naar het dagcentrum. Het dagcentrum heeft meerdere groepen.

Wat bieden wij?
Als stagiair werk je mee met de pedagogisch begeleiders. We bieden een uitdagende stageplek waar collega’s en jongeren ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Je wordt begeleid door een professional. Er zijn stageplaatsen beschikbaar voor minimaal 24 uur en maximaal 32 uur per week. Je ontvangt een stagevergoeding conform CAO.

Jij!
  • Staat stevig in je schoenen;
  • Bent consequent, stressbestendig, geduldig, flexibel, oplossingsgericht en creatief;
  • Jij ontvangt een rooster voor een langere periode waarbij rekening wordt gehouden met de dagen waarop je naar school moet. Natuurlijk heb je vakantiedagen maar die vallen niet altijd gelijk met de schoolvakanties;
  • Volgt een HBO-opleiding in het derde of vierde studiejaar: Pedagogiek, Social Work of Sociale Studies bij voorkeur met uitstroomprofiel Jeugd;
  • Volgt een MBO niveau-opleiding in het laatste studiejaar; maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen;
  • Zoekt een stage voor minimaal één schooljaar, een gekoppelde stage van anderhalf jaar is ook mogelijk;

Praktisch:
Vanaf september 2024 zijn er stageplekken beschikbaar voor minimaal 24 uur en maximaal 32 uur per week. We bieden een uitdagende stageplek waar collega’s en jongeren ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Je wordt begeleid door een professional en ontvangt stagevergoeding conform CAO.

Reageren:
Ben je geïnteresseerd? Solliciteer voor 15 april via het contactformulier op www.werkenbijkoraal.nl/vacatures (sollicitaties die per e-mail binnenkomen worden niet in behandeling genomen).

Onderdeel van de selectie procedure is een meeloop dag.

Contact

Malou Van Straalen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Rivas Zorggroep

Anesthesiemedewerker in opleiding

Gorinchem
32 - 36 uur
Pantein

Leerling Verzorgende IG BBL

Uden
16 - 20 uur