zoekt een

Stageplaats MBO en HBO - Hondsberg Oisterwijk

Wij zoeken onderzoekers! Onderzoekers die willen bouwen aan de toekomst van onze jongeren en van zichzelf! Wil jij bouwen aan de toekomst van onze jongeren en die van jezelf? Kom dan stage lopen bij De Hondsberg!

Over de functie:
Voor de jeugdigen die tijdelijk bij De Hondsberg verblijven, ben jij als stagiair groepsbegeleider eigenlijk alles. Zo ben je nu eens een luisterend oor, dan weer een pedagoog en vervolgens ren je samen achter een voetbal aan. Jij zorgt dat elke jeugdige de aandacht en zorg krijgt die hij of zij op dat moment nodig heeft. Je leert hierbij oog te hebben voor de individuele begeleidingsbehoeften en ontwikkeling van de jeugdige, alsook voor het groepsproces, de groepsdynamiek, het contact met het gezin en het pedagogisch klimaat.

Als stagiair werk je mee met de pedagogisch begeleiders. Samen met een team van specialisten ben je direct betrokken bij de observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling van de jeugdige waarbij je ook leert zorg te dragen voor goede verslaglegging en rapportage. Je leert hoe je grenzen moet stellen en optreden. Soms is dat best een uitdaging. Kortom, het werk vraagt veel van je. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar het gevoel dat je ervoor terugkrijgt is bijzonder. Door jou kan elke jeugdige echt weer nieuwe stappen maken, want jij bent die belangrijke schakel waardoor hij of zij weer toekomstperspectief krijgt.

Je werkt in wisselende diensten: overdag, 's avonds, weekenden en (school)vakanties. Je ontvangt een rooster voor een langere periode waarbij rekening wordt gehouden met de dagen waarop je naar school moet. Natuurlijk heb je vakantiedagen, maar die vallen niet altijd gelijk met de schoolvakanties.

Over de locatie:
De Hondsberg is onderdeel van Koraal en ligt in de mooie natuur aan de rand van Oisterwijk. De Hondsberg biedt specialistische zorg aan jeugdigen van 0 tot 18 jaar. Jeugdigen komen uit het hele land en hebben veelal (een vermoeden van) een licht verstandelijke beperking met bijkomende complexe, vaak gedrags-, en psychiatrische problematiek, onderliggend trauma .Vaak hebben deze jeugdigen een lange geschiedenis van hulpverlening achter de rug. Samen met P.I. School Hondsberg zet een multidisciplinair team van specialisten zich in om kwaliteiten van deze jeugdigen tot ontplooiing te brengen en hen weer een stap verder te helpen. Meer over onze organisatie en onze jongeren vind je op www.koraal.nl.

Als stagiair werk je mee met de pedagogisch begeleiders. We bieden een uitdagende stageplek waar collega’s en jongeren ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Je wordt begeleid door een professional. Er zijn stageplaatsen beschikbaar voor minimaal 24 uur en maximaal 32 uur per week. Je stage start in september 2023. Natuurlijk ontvang je een stagevergoeding.

Jij!
  • Staat stevig in je schoenen;
  • Bent consequent, stressbestendig, geduldig, flexibel, oplossingsgericht en creatief;
  • Bent bereid wisselende diensten te werken: overdag, ’s avonds, weekenden, feestdagen en (school)vakanties. Je ontvangt een rooster voor een langere periode waarbij rekening wordt gehouden met de dagen waarop je naar school moet. Natuurlijk heb je vakantiedagen maar die vallen niet altijd gelijk met de schoolvakanties;
  • Volgt een HBO-opleiding in het derde of vierde studiejaar: Pedagogiek, Social Work of Sociale Studies bij voorkeur met uitstroomprofiel Jeugd;
  • Volgt een MBO-opleiding in het laatste studiejaar: Maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen;
  • Zoekt een stage voor minimaal één schooljaar, een gekoppelde stage van anderhalf jaar is ook mogelijk;

Wat bieden wij?
Vanaf september 2024 zijn er stageplekken beschikbaar voor minimaal 24 uur en maximaal 32 uur per week. We bieden een uitdagende stageplek waar collega’s en jongeren ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Je wordt begeleid door een professional en ontvangt stagevergoeding conform CAO.

Praktisch:
Voor meer informatie, neem contact op met praktijk- en opleidingscoördinator Wendy van Kreij, via het mailadres werkenenlerenHB@koraal.nl.

Reageren:
Ben je geïnteresseerd? Solliciteer voor 15 april via het contactformulier op www.werkenbijkoraal.nl/vacatures (sollicitaties die per e-mail binnenkomen worden niet in behandeling genomen).

Onderdeel van de selectie procedure is een meeloop dag.

Contact

Malou Van Straalen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Leerling

Vught
24 - 28 uur
Catharina Ziekenhuis

Opleidingsplaats HBO MBRT-duaal afdeling Radiologie - parttime

Eindhoven
28 - 32 uur