zoekt een

Woonondersteuner (plus) Joannes Zwijsen (V240098)

Wie ben jij en wat ga je doen

Als woonondersteuner ben je sociaal vaardig, tactvol en hulpvaardig. Je kunt goed luisteren en je inleven in een ander. Je communiceert makkelijk met de bewoners, hun familie en je collega’s met wie je dagelijks in contact bent. Je bent goed staat rapportages te maken om de dagelijkse zorgverlening en afwijkende situaties te delen met collega’s.

Je ondersteunt de bewoners bij enkele eenvoudige algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) activiteiten en bij het eten & drinken. Ook voer je huishoudelijke activiteiten uit met behulp van gangbare huishoudelijke apparatuur. Je werkt hierbij systematisch, hygiënisch en aandachtig. Je bent in staat om met een computer te werken en begrijpelijk te rapporteren. Aandacht en oplettendheid zijn dan ook onmisbaar bij het bieden van ondersteuning en voor het tijdig signaleren van bijzonderheden.

Je werkt zelfstandig aan de hand van afspraken in het zorg(-behandel)plan, en op aanwijzingen en in afstemming met collega’s van diverse disciplines. Dagelijkse problemen los je zelfstandig op. Echter, omdat je in een team werkt, heb je altijd een terugvalmogelijkheid.

Als woonondersteuner - gastvrouw organiseer en voer je welzijnsactiviteiten uit. Hiermee bevorder je een zinvolle en passende daginvulling en bied je woonondersteuning. Je houdt hierbij rekening met de mate van zelfredzaamheid van de bewoner en stimuleert hen tot deelname. Ook begeleid en ondersteun je bewoners bij het verplaatsen tussen afdelingen en naar het toilet. Je biedt eten en drinken aan en ondersteunt bewoners (mogelijk met slikproblematiek) bij eten en drinken. Je controleert of bewoners de juiste maaltijd hebben ontvangen. Bijzonderheden worden door jou gesignaleerd, gerapporteerd en/of doorgegeven aan je collega’s. Binnen de huiskamers en/of op de afdeling voer je lichte huishoudelijke activiteiten uit zoals (ontkoppeld) koken en het schoonhouden van de keuken en de algemene huiskamer. Daarnaast zorg je dat bestellingen voor voeding gedaan worden. Naast het werk voor bewoners, vervul je ook een rol voor het team omdat je teamtaken vervult.

Wij geloven dat onze bewoners altijd zichzelf moeten kunnen zijn én dat ze graag zoveel mogelijk zelf willen blijven doen. Jij geeft als woonondersteuner - gastvrouw vol overtuiging invulling aan deze visie. Samen maken we van elke nieuwe dag een mooie dag!

Bij Joannes Zwijsen hebben we diverse afdelingen met ook diverse bewoners en doelgroepen. We gaan graag het gesprek met je aan welke doelgroep het beste bij jouw kwaliteiten past.

Meer weten?
Bel met Gijs Kouwenberg (Manager Zelfstandige Teams) op 013 549 2710.

Wat kun je van ons verwachten
 • Een uitdagende baan met volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen.
 • Een salaris van €2.236,57 - €2.772,02 per maand volgens cao VVT FWG20 bij een 36-urige werkweek.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 18 tot 24 uur per week, in te vullen in wisselende diensten volgens rooster.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Jouw kennis en vaardigheden
 • Je hebt kennis op mbo-niveau 1.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en je hebt kennis van en ervaring met het organiseren van activiteiten voor ouderen.
 • Je bent beschikbaar voor alle diensten (ma t/m zo volgens rooster).
 • Wij verwachten van onze medewerkers dat zij interne trainingen/opleidingen volgen. Deze zijn verplicht wanneer je als Woonondersteuner bij De Wever gaat werken, zoals o.a. sliktraining, HACCP, handhygiëne etc.
 • Je beschikt over een flexibele en gastvrije instelling.
 • Je beschikt over goede digitale vaardigheden.
 • Je beschikt over een goede spreek-, luister -en schrijfvaardigheid van de Nederlandse taal. Als anderstalige volwassene heb je Nt2 behaald.

Kom je bij ons werken, dan vragen wij je om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Waar werk je
In het hart van Tilburg, in de levendige omgeving van de Spoorzone, ligt Joannes Zwijsen. Traditioneel geven we ruimte aan het gemeenschapsleven en spiritualiteit.
Bij Joannes Zwijsen kunnen bewoners zelfstandig wonen in een van de appartementen. In de afgelopen jaren heeft Joannes Zwijsen zich ontwikkeld tot een huis waarin zowel fraters, zusters als niet-religieuze bewoners zich uitstekend thuis voelen. In het gebouw van Joannes Zwijsen bevinden zich ook een huisarts, kinderdagverblijf, kapsalon, pedicure en fysiotherapie.
Binnen het woonzorgcentrum organiseren we kleine en grote gezamenlijke activiteiten. Uiteraard geven we ook zoveel mogelijk gehoor aan de (individuele) wensen van onze bewoners. Naast de vele reguliere activiteiten heeft Joannes Zwijsen ook een ruim aanbod in kunst en cultuur en zijn er dagelijks vieringen en op zondag een eucharistieviering.

Contractvoorwaarden
Vast dienstverband

Contact

Gijs Kouwenberg, manager zelfstandige teams
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Oktober

Bijbaan Groepsassistent - Merefelt

Veldhoven
In overleg
Zorgcentrum St. Franciscus

Medewerker gastvrijheid (20-24 uren per week)

Gilze
20 - 24 uur
Laverhof

Vrijwilligers - Laverhof alle locaties

Schijndel
In overleg