zoekt een

BBL-leerling Maatschappelijke Zorg (niveau 4 )

Zoek jij een omgeving waarin je op een inspirerende en prettige manier kunt leren? En leer je bij voorkeur in de praktijk, zodat je werken en leren direct combineert? In september hebben we plaats voor BBL-leerlingen. Dus geloof jij in de kracht van ieder mens om te herstellen en om mee te doen? En je wilt onze cliënten met een psychiatrische kwetsbaarheid ondersteunen in het dagelijks leven, solliciteer dan snel.

Wat ga je doen als BBL-leerling?
Als BBL-leerling volg je de opleiding Maatschappelijke Zorg (niveau 4). Bij RIBW Brabant bied je cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening begeleiding en ondersteuning in het dagelijks leven. Jouw inzet is erop gericht om de zelfredzaamheid van cliënten te vergroten op het gebied van wonen, financiën, gezondheid, sociale relaties, huiselijke relaties, werken en leren. Zo werkt de cliënt samen met jouw (intensieve) psychiatrische begeleiding aan een duurzaam herstel.

In wat voor team ga je werken?
Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals, stagiaires en vrijwilligers zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten. En natuurlijk ondersteunen onze medewerkers, met diezelfde passie, ook jou als BBL’er.

Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken. We werken vanuit ongeveer 25 wijkteams, verspreid over Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk.

Sinds 1 januari 2023 werkt RIBW Brabant samen in een coalitie met 10 andere zorgorganisaties voor cliënten in de ambulante begeleiding én beschermd wonen. Als BBL-leerling werk je bij één van de beschermd wonen teams van RIBW Brabant. Dit kan op een expertise-locatie zijn waar aandacht is voor een specifieke kwetsbaarheid of op een locatie waar een veelzijdige doelgroep beschermd wonen ondersteuning ontvangt. Op deze locatie kun je dan ook samenwerken met collega’s van de andere partijen.   

Wat breng je mee?
·          Een diploma: VMBO (theoretische leerweg), MAVO, HAVO of een afgeronde MBO niveau 3 opleiding.

·          De volgende eigenschappen: zelfstandig, sociaal vaardig, leergierig en verantwoordelijkheidsgevoel.

·          Je gaat uitdagingen niet uit de weg en je hebt een proactieve werkhouding (zowel zelfstandig als in teamverband).

·          De juiste motivatie, vaardigheden en persoonlijke omstandigheden om te starten aan een intensief leer- en werktraject.

·          Je kunt je vinden in de waarden en normen van onze organisatie: vertrouwen, verbinding en vakmanschap.

Wij bieden jou:
•         Je krijgt vanaf 1 september 2024 bij onze organisatie een leer-werkplek aangeboden.

•         Het betreft een leer-arbeidsovereenkomst van gemiddeld 28 tot 32 uur per week (inclusief 4 schooluren) voor de duur van in eerste instantie één jaar met de intentie dit te verlengen. 

•         Een dienstverband bij een werkgever die invulling geeft aan goed werkgeverschap.

•         De opleidingskosten (collegegeld, boekengeld) worden door RIBW Brabant betaald.

•         Je ontvangt een leerlingensalaris conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg van €1738 (leerjaar 1) – € 2387,- (leerjaar 3) bruto op basis van een 36-urige werkweek. Per 1 december 2024 wordt dit: € 1858,- (1e leerjaar) – € 2507,- (3e leerjaar)

•         Je werkt in een onregelmatig rooster, een deel van de lestijd is onderdeel van je contracturen, de overige lesuren zijn een eigen tijdsinvestering.

•         RIBW Brabant behoort bovendien tot één van de beste leerbedrijven van Nederland. We zijn er trots op hoe wij studenten en leerlingen begeleiden tot zelfstandige en professionele medewerkers.

•         Tevreden cliënten, ze beoordeelden onze zorg met een 7,7!

•         Een open en informele sfeer met heel veel ruimte voor jouw ontwikkeling;

•         Uitnodiging voor ons jaarlijks, supergezellig teamuitje!

•         Een werktelefoon en -laptop die je ook vanuit huis mag gebruiken.

Meer weten?
Neem dan contact op met één van onze praktijkopleiders via stage@ribwbrabant.nl. Zij weten alles van het werk en de procedure.

Voor uitgebreide informatie over RIBW Brabant en het werken binnen RIBW Brabant kijk op www.ribwbrabant.nl of op onze socials. Bekijk ook vooral ‘RIBW Brabant: kansrijke werkgever’ als je wil weten wat onze medewerkers hierover zeggen.

Stel nu je vragen aan een BBL´er!
Ben je benieuwd naar de ervaring van een BBL-leerling die al binnen RIBW Brabant werkt? Wil je bijvoorbeeld weten hoe het is om de switch te maken naar de zorg als zij-instromer? Of hoe je werkdag eruitziet als leerling bij RIBW Brabant? Of hoe de selectieprocedure in elkaar zit? Verzamel al je vragen en stel ze aan een praktijkopleider én aan een BBL’er die nu bij ons werkt!

Zij zitten online voor je klaar op 22 februari van 13.45 tot 15.30. In een tijdsblok van 45 minuten leer je meer over RIBW Brabant en mag je onze BBL’er uitgebreid het hemd van het lijf vragen over het werken bij ons! Heb je interesse? Meld je dan uiterlijk 18 februari aan via stage@ribwbrabant.nl en ontvang een uitnodiging via Teams met een tijdsslot.

Solliciteren? 
Ben je enthousiast over deze vacature? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV en stuur deze naar stage@RIBWBrabant.nl. De sluitingsdatum van deze vacature is 4 maart aanstaande. Na de brievenselectie kun je worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op 20 of 21 maart. De tweede gespreksronde zal plaatsvinden op 3, 4 of 5 april. Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt voor externe kandidaten onderdeel uit van de werving- en selectieprocedure.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Leerling

Vught
24 - 28 uur
Catharina Ziekenhuis

Opleidingsplaats HBO MBRT-duaal afdeling Radiologie - parttime

Eindhoven
28 - 32 uur