HBO stageplaats deeltijdbehandeling - Maashorst 's - Hertogenbosch

Wil jij bouwen aan de toekomst van onze jongeren en die van jezelf? Kom dan bij ons stage lopen!

In regio Noordoost-Brabant op onze locatie in Reek behandelen wij kinderen van 2-12 jaar met gedragsproblematiek. Er zijn stageplekken beschikbaar op een aantal groepen welke dagbehandeling bieden. Dit voor minimaal 24 uur en maximaal 32 uur per week.

Over de functie:
Wat jouw werk bijzonder maakt, is dat wat je doet, er toe doet. Je bent van betekenis en draagt een voorbeeldfunctie uit. Je draagt zorg voor alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van begeleiding en behandeling afgestemd op het behandelplan van een kind en groep. In verband met de zeer jonge doelgroep verricht je ook diverse verzorgende taken. Je draagt zorg voor doelgerichte en heldere rapportages. Je coördineert de totale zorg en fungeert als aanspreekpunt voor kinderen, ouders en derden. Jij maakt het verschil!

Over de locatie:
Maashorst is een instelling voor jeugdhulpverlening en specialistisch onderwijs welke behandeling biedt aan jonge kinderen met een gemiddeld niveau, kinderen met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en leerproblemen en aan hun gezinnen. Maashorst biedt op locaties in Reek, Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch ambulante hulp, dagbehandeling en behandeling in een leefgroep en specialistisch onderwijs (De Vlinder/REC-4). We hebben diverse stageplaatsen op de locaties in Reek. De stageplaatsen die we bieden zijn binnen de dagbehandeling. Meer over onze organisatie en onze kinderen vind je op www.koraal.nl.

De naschoolse dagbehandeling is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd die te maken hebben met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen. De kinderen krijgen een aangepast programma in de groep, dat gericht is op het stimuleren van hun ontwikkelingsmogelijkheden en het aanleren van vaardigheden. Tijdens de intensieve behandeling krijgt het kind de tijd en ruimte om zich te ontwikkelen op het gebied van gedrag, sociaal-emotioneel functioneren, spraak, taal en motoriek. De behandeling vindt plaats na school en in vakanties.

Multidisciplinair kinderdagverblijf met onderwijs: is een onderwijszorggroep van maximaal 10 kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud. In de onderwijszorggroep wordt naast behandeling van de sociaalemotionele ook gekeken naar passend onderwijs. De onderwijszorggroep is geschikt voor kinderen en gezinnen die nog niet toe zijn aan volledig onderwijs, vanwege bijkomende gedrags- en gezinsproblematieken. Het is belangrijk om affiniteit te hebben met zowel zorg als onderwijs. Binnen de onderwijszorggroep werken pedagogisch medewerkers samen met een leerkracht.

Multidisciplinair kinderdagverblijf: Een kleine behandelgroep met maximaal 5 peuters of kleuters (2 tot 4 jaar) met een grote achterstand in hun ontwikkeling. De kinderen zijn niet tot weinig zelfredzaam en hebben vaak een taal- en spraakachterstand en zwakke motoriek. Binnen deze groep wordt gewerkt aan basisvaardigheden en doelen voor het verbeteren van verstoord gedrag. Observatie is heel belangrijk binnen deze groep en er zijn veel verzorgende taken. Meestal is er sprake van ontwikkelproblematiek zoals autisme, ADHD, of hechtingsproblematiek.

Beide plekken zijn gevestigd in Den Bosch.

Jij!
  • Staat stevig in je schoenen;
  • Bent consequent, stressbestendig, geduldig, flexibel, oplossingsgericht en creatief;
  • Bent bereid om zowel individueel als groepsgericht te werken;
  • Volgt een Hbo-opleiding: Pedagogiek of Social Work, bij voorkeur met uitstroomprofiel Jeugd;
  • Zoekt een stage voor minimaal één schooljaar, een gekoppelde stage van anderhalf jaar is ook mogelijk;

Wat bieden we
We bieden een uitdagende stageplek waar collega’s en jongeren ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Je wordt begeleid door een professional. Er zijn stageplekken beschikbaar op verschillende behandelgroepen binnen Maashorst te Reek voor 24 tot 32 uur per week.

Je stage start in september 2024 en je ontvangt een stagevergoeding.

Praktisch
Voor meer informatie, neem contact op met Wendy van Kreij (praktijk- en opleidingscoördinator) via het mailadres; werkenenlerenNOB@koraal.nl.

Reageren:
Ben je geïnteresseerd? Solliciteer voor 15 april via het contactformulier op www.werkenbijkoraal.nl/vacatures (sollicitaties die per e-mail binnenkomen worden niet in behandeling genomen).

Contact

solliciteren regio NOB Koraal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Philadelphia Zorg Brabant

Coördinerend begeleider MVG - de Hemmense boerderij, Hemmen

Hemmen
20 - 36 uur
Combinatie Jeugdzorg

Jeugdzorgwerker (en mentor) kleinschalige behandelgroep ...

Veldhoven
28 - 36 uur