Anios geriatrie Jeroen Bosch Ziekenhuis

's-Hertogenbosch
Vacature per: 1 juni 2024

Huidige klinische geriaters
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden, meer dan 500.000 polikliniekenbezoeken, ruim 60.000 ziekenhuisopnames en ruim 4000 medewerkers. Met 260 medisch specialisten en 21 medische opleidingen is het JBZ één van de grootste opleidingsziekenhuizen in Nederland. Er werken in totaal ongeveer 100 aios, 70 anios en 50 co-assistenten, met een toenemend aantal keuze / senior co-assistenten uit zowel Nijmegen als Utrecht.

De vakgroep geriatrie
In totaal zijn er ongeveer 14 arts-assistenten, waaronder anios, aios geriatrie/sog/huisarts/ziekenhuisarts/interne ouderen, 9 klinisch geriaters, en een verpleegkundig team.

Wij zoeken/wij bieden
Ben jij klaar voor een uitdagende functie als basisarts binnen een patiëntgericht ziekenhuis? Ontdek de plezierige werk- en leeromgeving van het JBZ met een leuk geriatrisch team dat jou iets te bieden heeft!

Wat ga je doen?
Binnen de geriatrie is het cruciaal dat je met zorg, aandacht en interesse de dagelijkse patiëntenzorg biedt die is afgestemd op oudere patiënten. Je werkt in deze rol op de klinische verpleegafdeling, de polikliniek, het centrum voor geriatrische traumatologie, of het consultteam en op de spoedeisende hulp. Je wordt begeleid door een van de klinisch geriaters die een vast aanspreekpunt zijn voor intensieve en laagdrempelige supervisie. Je draagt zorg voor een adequate verslaglegging en voert gesprekken met patiënt en familie. Verder draai je bereikbaarheidsdiensten gedurende avonden, nachten en weekenden nadat je eerst ingewerkt bent. Als anios werk je in de nachtdiensten ook voor de longgeneeskunde.

Je leert bij ons de opvang van zieke oudere patiënten, het herkennen, analyseren en behandelen van geriatrische syndromen en het voeren van familiegesprekken over complexe behandelbeslissingen, waarvan ook advanced care planning en palliatieve zorg een belangrijk onderdeel zijn.

Het is een uitstekende plek om je te ontwikkelen als basisarts en je te helpen bij een meer weloverwogen keuze maken voor een specialisatie, waaronder bij uitstek de geriatrie of de huisartsgeneeskunde. Er is een traineeship voor anios in ontwikkeling, waarbij er de mogelijkheid is om na een jaar geriatrie over te stappen naar een ander specialisme binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Wat vragen wij van jou?
Onze nieuwe collega is een enthousiaste arts-assistent die graag een bijdrage wil leveren aan het vakgebied geriatrie. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kwaliteiten als teamspeler. Je bent nieuwsgierig en analytisch met een stevige drive om te leren. Daarnaast heb je ambitie, ben je flexibel en toon je daadkracht. Je hebt inzicht in je eigen beperkingen en vraagt hulp waar nodig.

Wat stellen wij daar tegenover?
  • een interessante en uitdagende baan met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
  • een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring conform ziekenhuis cao op basis van 40 uur per week
  • een contract voor 1 jaar. Wil jij het vak verder uitoefenen en word je geschikt bevonden dan kun je je worden uitgenodigd te solliciteren naar een opleidingsplaats bij de klinische geriatrie
  • onderwijs conform de eisen van het opleidingsplan geriatrie, naast het discipline overstijgend onderwijs voor aios. Voorbeelden hiervan zijn bestuur en organisatie, kwaliteit en veiligheid, antibiotica, juridische zaken.
  • In de medische vervolgopleidingen wordt gewerkt met zogenaamde EPA’s. Hiermee wordt de inhoud van de opleiding, naast de vakinhoudelijke kennis, vorm gegeven tijdens het werk en het onderwijs. Een EPA beschrijft de kennis, vaardigheden en attitude die je als arts nodig hebt om een bepaalde activiteit te kunnen uitvoeren. Het is een manier om werksituaties en competenties te ordenen, jezelf te ontwikkelen en waarmee je vervolgens als ainos bekwaam kunt worden verklaard. Je mag dan in toenemende mate zelfstandig werkzaamheden uitvoeren die de supervisoren je gecontroleerd toevertrouwen.

Interesse in deze vacature?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met dr. A. van Strien (opleider) of dr. K. Keijsers (plaatsvervangend opleider). Zij zijn telefonisch te bereiken via (073) 553 8629 of via e-mail opleidingaiosgeriatrie@jbz.nl

Jouw cv en motivatiebrief mag je sturen naar opleidingaiosgeriatrie@jbz.nl

Website ziekenhuis: www.jeroenboschziekenhuis.nl

Disclaimer:
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Als onderdeel van ons wervingsproces, voeren we altijd een interne referentiecheck uit bij kandidaten die al bij ons werkzaam zijn dan wel eerder bij ons of een van onze rechtsvoorgangers werkzaam zijn geweest. Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We werven onze kandidaten zelf. Kandidaten van externe bureaus nemen we niet in behandeling

Recente vacatures

Libra Revalidatie & Audiologie

Revalidatiearts

Helmond
Parttime
Laverhof

Specialist Ouderengeneeskunde

Schijndel
28 - 32 uur