zoekt een

Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Complexe Scheidingen - Kindbegeleider

VOOR WIE DOE JE HET?
Jouw belangrijkste doel is dat het kind niet de dupe wordt van een scheiding of een andere complexe situatie. Het belang van het kind staat dus voorop. Je ziet een kind en hoort zijn of haar stem. Samen met het kind onderzoek je hoe de stem van het kind op tafel komt bij de volwassenen om hem of haar heen. Het kind krijgt een actieve rol in het proces waarin het gehele systeem zich bevind. Er wordt niet over een kind besloten, maar de visie van een kind wordt meegenomen in overwegingen en beslissingen.

HOE DOE JE DAT?
Je houdt het belang van het kind voorop. Altijd. Je neemt verantwoordelijkheid voor de stem van het kind, je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je bent betrouwbaar, eerlijk, steunend, duidelijk en past dit aan op het ontwikkelingsniveau van het kind. Je bent een verbindende factor binnen het systeem en de betrokken professionals.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • De werkdag van een Kindbegeleider is iedere dag anders.
 • Je begint je dag op kantoor. Samen met de collega’s bespreken jullie de stand van zaken bij verschillende gezinnen. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen en elkaar te adviseren. Aansluitend heb je een kindgesprek op locatie of elders.
 • In de middag heb je een afspraak met je collega die werkt als gedragswetenschapper en de andere betrokkenen. Samen bepalen jullie de beste aanpak voor dit gezin waarbij jouw eerste prioriteit ligt bij de kinderen.
 • Later op de dag heb je nog een kindgesprek en vraagt een kind hulp via het sturen van een berichtje.
 • Tenslotte vraagt een collega nog advies rondom zorgen vanuit een ouder over een kind en werk je nog wat je mails bij en heb je nog telefonisch contact met scholen.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent vanuit nature een weerbaar persoon. Je weet je goed te positioneren in verschillende situaties en omstandigheden en laat jezelf niet leiden door een conflictsysteem. De Kindbegeleider staat naast het kind, brengt diens wensen en behoeften in kaart vanuit de context waarin een kind zich begeeft en kijkt wat er in deze situatie het meest in het belang van het kind is. De Kindbegeleider maakt een vertaalslag naar ouders van wat hun kind nodig heeft en adviseert over de ontwikkeling van kinderen en hun belangen. De Kindbegeleider bekijkt de situatie vanuit een systemisch perspectief waarin verschillende aspecten een rol spelen. Verder heb je:
 • Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op HBO niveau zoals bijvoorbeeld pedagogiek of social work.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als ambulant hulpverlener met complexe casuïstiek.
 • Een SKJ of BIG registratie.
 • Kennis van trauma, loyaliteit en hechting.
 • Je bent in staat om bij de verslaglegging rekening te houden met de verschillende belangen.
 • Kennis van en inzicht in hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 3.042,75 en € 4.544,51 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Een contract voor 24 uur per week.
 • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sjoukje Schrurs, via 06 81 95 67 73. De vacature sluit op 29 februari 2024. De gesprekken vinden plaats op 5 maart en 13 maart 024.

Contact

Sjoukje Schrurs
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amare Zorgcoaching B.V.

Ambulant Specialistisch Hulpverlener

Drunen
In overleg
Kempenhaeghe

Begeleider kindgroep

Sterksel
24 - 32 uur
Dichterbij

Orthopedagoog

Uden
28 - 32 uur