zoekt een

Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Jongere Jeugd Teteringen

VOOR WIE DOE JE HET?
Het belang van het kind staat voorop. Jij werkt aan de basis: een zelfstandig, kansrijk leven voor het kind. Kinderen op deze jonge leeftijd zijn zeer kwetsbaar. Hun situatie is vaak schrijnend en dat heeft meestal meerdere oorzaken.

HOE DOE JE DAT?
Je kunt te maken krijgen met ouders die hun kind jarenlang mishandeld hebben. Daar moet je tegen kunnen. Je zorgt ervoor de kinderen op de behandelgroep een veilige, gezellige sfeer ervaren én draagt bij aan het winnen van het vertrouwen van de ouders of verzorgers. Jouw collega's weten in nauwe samenwerking met de ambulant hulpverlener het gesprek aan te gaan en jij observeert de dynamiek. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Ook als stagiair krijg je verantwoordelijkheid afgestemd op je ervaring en leerjaar. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Je begint je dag met het doornemen van het dossier van een van de kinderen. Ze is slachtoffer van jarenlange psychische verwaarlozing. Je leest over de persoonlijke doelen die met en voor haar zijn gesteld. Je bespreekt met je collega hoe jullie vandaag de taken verdelen en ze neemt je mee in de methodiek die het beste bij dit kind past.
 • 's Middags bespreek je met je collega hoe het gaat. Het is al beter dan verwacht gelukt om contact te maken met haar. Ze gaat met plezier naar de hockeytraining en komt redelijk mee op school. Je collega plant een overleg in met de gedragswetenschapper jeugd om het verdere behandeltraject te bespreken en ook jij sluit hierbij aan.
 • Aan het eind van de dag eet je samen met alle kinderen aan tafel. De sfeer is goed, gezellig en iedereen wil wat vertellen. Dit zijn mooie momenten om bij stil te staan! Zodra de kinderen op bed liggen, help je je collega met rapporteren in het systeem.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:

Verder heb je:
 • Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
 • Beschikbaar voor 32 uur per week.
 • In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
 • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
 • Wij zijn op zoek naar 3 stagiaires voor de behandelgroepen Laanzicht (Teteringen).
 • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
 • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
 • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
 • Deelnemen aan het Beroeps Innovatie Centrum (BIC), waar je leert innoveren door samen met andere stagiairs te werken aan projecten die voor Sterk Huis relevant zijn.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Fatiha Beukering, via 06 21 34 21 32. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden middels een speeddate plaats.

Contact

Fatiha Beukering
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Oktober

Stage in de Zorg - Merefelt

Veldhoven
In overleg