Stagiair Persoonlijk Begeleider

Mbo 

schooljaar 2024-2025

 

Ben jij op zoek naar een uitdagende en afwisselende stage? Dan ben je bij ons op je plek. Je begeleidt jongeren, tienermoeders, vrouwen met kinderen, gezinnen in de crisisopvang, mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Afwisselender kan haast niet!
Mensen helpen hun leven weer op de rit te krijgen, dat is waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je wilt hier graag veel meer over leren.

 

Dit ga je doen

Jij bent een waardevol lid van ons team. Bij De Koning bied je begeleiding aan jongeren tussen de 17 en 24 jaar oud, tienermoeders, vrouwen met kinderen, gezinnen in de crisisopvang, mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Zij wonen (tijdelijk) bij De Koning. Je begeleidt hen, samen met jouw stagebegeleider, bij het op orde brengen van praktische, financiële en sociale problemen en biedt ondersteuning bij afspraken met de huisarts, GGZ, reclassering en meer. Je laat onze bewoners voelen dat je er voor hen bent door ze duidelijkheid, veiligheid en structuur te bieden.

 

De wekelijkse evaluatiegesprekken die jij, samen met jouw stagebegeleider, voert met de bewoners, geven structuur, houvast en inzicht in de voortgang. 

 

Je werkt volgens een rooster in onregelmatige diensten. Een ochtenddienst is van 7.30 uur tot 16.00 uur en een middagdienst is van 14.30 uur tot 23.00 uur. Ook in het weekend draag jij je steentje bij.

 

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, daarom hebben wij een paar leuke filmpjes om jou te laten zien wat het werken bij De Koning inhoudt. Het eerste filmpje vind hier. ‘Dit is Helmond’ heeft ook een filmpje gemaakt van onze opvanglocaties De Koning en Huize d’n Herd, dat filmpje vind je hier. 

 

Is jouw interesse gewekt en ben je benieuwd naar wat SMO regio Helmond nog meer doet? Neem dan een kijkje op ons youtube kanaal. 

 

Dit leer je 

Je doet veel kennis en ervaring op door te werken met mensen met verschillende problematieken. Je leert aandachtig te luisteren en je te verdiepen in de belangen van de mensen die je begeleidt. Daarnaast leer je op een duidelijke en respectvolle manier te communiceren met hen. Krachtgericht werken vinden wij belangrijk. Je leert daarom kijken naar wat wél kan, in plaats van naar wat niet kan. 
Natuurlijk heb jij zelf ook leerdoelen vanuit jouw opleiding. We bekijken samen wat je wilt leren en hoe we je daarbij kunnen helpen.

 

 

Wat wij vragen

Jij volgt een sociale opleiding op mbo niveau. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan na jouw studie en jou zo veel mogelijk te kunnen leren tijdens jouw stageperiode vinden wij het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent tijdens het hele schooljaar 2024/2025.

 

En natuurlijk krijg je van ons

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd. 

·         Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.

·         Prettige leeromgeving.

·         Stagevergoeding van € 250,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.

·         Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.

·         Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

 

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kan aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

 

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

 

 Binnen onze organisatie werken we heel bewust volgens de methodiek Krachtwerk. Krachtwerk ondersteunt het eigen proces van herstel van mensen in de richting die zij zelf kiezen. Het uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben te herstellen en de draad van hun leven weer op te pakken. Met een positieve benadering gaan we samen op zoek naar krachten, interesses, wensen en hulpbronnen van cliënten. Dat doen we vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid.

 

Klinkt goed he?!

Er kan gesolliciteerd worden tot en met 14 mei 2024. Dit doe je door jouw motivatie en cv in te dienen via het sollicitatieformulier op onze site. Of door deze te mailen naar HR via sollicitatie@smo-helmond.nl. 

 

Wij ontvangen graag de volgende gegevens bij jouw sollicitatie:

·         Welke opleiding je volgt  

·         Het niveau van de opleiding (Hbo, Mbo niveau 2 – 3 of 4) 

·         Voor welke periode je een stageplaats zoekt

·         Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt 

 

Sollicitaties zonder een motivatie én cv worden niet in behandeling genomen. 

 

Je hoort binnen 4 weken na je sollicitatie of je uitgenodigd wordt voor een gesprek. 

 

Webclip afbeelding

Recente vacatures

BrabantZorg

Medewerker Welzijn Activiteiten | 20 uur

's-Hertogenbosch
16 - 20 uur
Jeugdbescherming Brabant

Ondersteunend Jeugdbeschermer Etten-Leur

Etten-Leur
32 - 36 uur
Trend Zorg Veldhoven

Sociaal Pedagogisch werker 2 woonbegeleider

Veldhoven
In overleg