zoekt een

Behandelaar verslavingszorg MAZ Eindhoven

(code 76, 28-36 uur per week, Medische Ambulante Zorg (MAZ), Eindhoven) 

'Mijn naam is Péronne en ik ben inmiddels 10 jaar werkzaam als verpleegkundige/behandelaar in de ambulante verslavingszorg. De opiaatafhankelijke doelgroep is een uitdagende en dynamische doelgroep om mee te werken.'
'Mijn naam is Péronne en ik ben inmiddels 10 jaar werkzaam als verpleegkundige/behandelaar in de ambulante verslavingszorg. De opiaatafhankelijke doelgroep is een uitdagende en dynamische doelgroep om mee te werken.'De passie voor mijn werk komt door onze cliënten. Een kwetsbare doelgroep, waarbij niet alleen verslavingsproblemen spelen maar waar vaak ook sprake is van psychische, sociale en somatische problemen. De mooiste uitdaging in het werk is om echt in contact te komen en te blijven met de cliënt. Samen met de cliënt kijken naar wat er wél mogelijk is en welke doelen wél behaald kunnen worden. Deze passie voor de doelgroep draagt het gehele team, wil jij daar ook deel van uit maken?

Wat ik zoek in een collega? Iemand die graag binnen een dynamisch team werkt, een team met verschillende leeftijden en diverse types die elkaar complimenteren. Iemand die consequent naar de cliënten kan zijn, haar of zijn mannetje staat en een dosis geduld heeft! Iemand die oprecht geïnteresseerd is in de cliënt.'

Medische heroïnebehandeling/ methadonbehandeling 

Bij een langdurige heroïneverslaving ligt het dagelijks leven vaak totaal overhoop. Ondervoeding, verwaarlozing en infecties zijn dikwijls het gevolg. Het kan heel moeilijk en soms zelfs onmogelijk zijn om helemaal van de heroïne af te komen. Bij de medische heroïnebehandeling krijgen langdurig verslaafden onder medisch toezicht dagelijks heroïne verstrekt. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven en wordt hun gezondheid stabieler. Naast de heroïnebehandeling biedt team MAZ ook een methadon- onderhoudsbehandeling aan en voert zij somatische onderzoeken uit om kwaliteit van leven te verbeteren/monitoren. 

Kijk ook dit filmpje om een indruk te krijgen van het werken op de MAZ.

Wat ga je bij NK doen? 
Als behandelaar voer je intakes en diagnostische onderzoeken uit door cliëntengegevens te verzamelen aan de hand van vragenlijsten en persoonlijke gesprekken. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor cliënten van jouw caseload en coördineert de zorg voor de cliënten in samenspraak met andere disciplines, zowel binnen als buiten de organisatie. Ook heb je een overkoepelende rol waarin je meedenkt over de kwaliteitsontwikkelingen binnen de MAZ samen met de regiebehandelaar. Ook lopen er binnen de MAZ projecten waarvan jij het projecthouderschap op je neemt en voortgang en resultaten vastlegt in rapportages. 

Wat vragen we van jou? 

 • Je hebt een afgeronde HBO-V opleiding, Social Work, SPH, MWD of master psychologie.
 • Je bent geregistreerd in het BIG-register of hebt een afgeronde scholing ‘medicatie-uitgifte’. 
 • Je hebt kennis van de behandel- en begeleidingsmethodieken in de GGZ. Opgedane ervaring met (complexe) verslavingsproblematiek is uiteraard mooi meegenomen.
 • Interesse in het verhaal achter de cliënt is een must. Jij hebt een scherp oog voor wat er om je heen gebeurt en waar de problemen liggen, je hakt knopen door en kunt plannen en organiseren.
 • Bij conflicten of crisissituaties behoud jij het overzicht.
 • Een flexibele houding ten aanzien van werktijden. De werktijden op de MAZ variëren van maandag t/m zondag tussen 07:30 en 17:00 uur.

Waarom werken bij NK? 

Wij bieden je:

 • Een baan die boeiend en uitdagend is: cliënten hebben niet alleen een verslaving, maar vaak ook psychische, sociale en somatische problemen. Je werkt met een chronische en complexe doelgroep die al veel (negatieve) ervaringen heeft in de zorg. Maar met jouw hulp kunnen zij weer vertrouwen in de zorg krijgen en belangrijke stappen zetten naar een gezonder en gelukkiger leven. 
 • Veel afwisseling en variatie. Je voert niet alleen behandelaarstaken uit, maar denkt ook mee over het verbeteren van de kwaliteit van de behandel- en werkmethodes.
 • Een salaris conform CAO GGZ in FWG 50 (€ 2.737 tot € 4.263 bruto bij fulltime dienstverband, afhankelijk van competenties en ervaring) met daarnaast een volledige dertiende maand, sportregeling en opleidingsmogelijkheden met betrekking tot verslaving en psychiatrie.

Meer informatie?
Wil je meer weten, bel dan met Juliette Vereijken (Manager), bereikbaar via telefoonnummer 06-51909392.

Reageren?
Reageer via de knop ‘Solliciteer direct’ vóór 1 juli a.s.! Stuur altijd een brief en recent cv mee. 

Bijzonderheden

 • De vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Novadic-Kentron is onderdeel van Zorg van de Zaak. Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, leefstijlzorg en medische zorg.
 • NK wil positieve gezondheid en vitaliteit bij cliënten en medewerkers stimuleren. Als verslavingszorginstelling willen wij een gezonde omgeving bieden en het goede voorbeeld geven. Om deze reden is NK rookvrij voor zowel cliënten als medewerkers.
 • Herstelondersteunend werken – waarbij de eigen doelen en regie van de cliënt centraal staan – maakt onderdeel uit van de NK-behandeling.
 • Voor indiensttreding zal een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aangevraagd worden.
 • Je krijgt altijd per email een bericht. Gelieve ook je mailbox met ongewenste e-mails in de gaten te houden.     

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Recente vacatures

Jeugdbescherming Brabant

Gedragswetenschapper regio Helmond

Helmond
28 - 36 uur
Valkenhof

Maatschappelijk werker

Valkenswaard
28 - 36 uur