zoekt een

Ambulant begeleider Eindhoven en Den Bosch

Voor een cliënt in Eindhoven zijn wij op zoek naar een collega voor 2 tot 8 uur in de week bij de cliënt thuis. Je vult daarbij ons team aan. Daarnaast vervangen we elkaar bij ziekte en in vakanties. Alles in goed overleg.

D'n Zon zorg levert voor deze cliënt een 24 uurs zorg, wat betekend dat je kunt gaan mee draaien in de achterwacht functie.

Voor onze cliënt is het belangrijk dat je voornemens bent voor langere tijd te blijven.


Mogelijk is er ook werk bij onze andere cliënten in Den Bosch en Ammerzoden. Mogelijkheid tot groei in uren en cliënten!

Het gaat om individuele begeleiding, maar mogelijk komen daar in de toekomst ook lichte verpleegkundige taken bij. Een verpleegkundige diploma is niet noodzakelijk maar zou de doorslag kunnen geven in de solliciatie procedure. De voorkeur gaat uit naar een ZZper.

D’n Zon zorg biedt begeleiding aan huis aan kwetsbare mensen in de samenleving. Mensen die door psychische en/of lichamelijke klachten niet mee kunnen. D’n Zon zorg begeleidt hen bij de vijf grote levensgebieden: wonen, gezondheid, financiën, tijdsbesteding en het sociaal netwerk.

D'n Zon zorg onderscheidt zich door een snelle, betrokken manier van werken, waarbij we niet gebonden zijn aan tijdsdruk. We ondersteunen de cliënt bij het bezoek aan instanties en blijven tot de zaken geregeld zijn, zodat er bij de cliënt rust ontstaat.

Functieomschrijving
Als Ambulant Begeleider ben je verantwoordelijk voor het gehele traject met de cliënt. Van het keukentafelgesprek met de gemeente tot een gezonde uitstroom en alles wat daar tussen ligt.

De Ambulant Begeleider schrijft, met de cliënt, het begeleidingsplan en zorgt dat de doelen met regelmaat worden geëvalueerd. Daarbij is de Ambulant Begeleider het eerste aanspreekpunt en functioneert hij/zij als een spin in het web. Je begeleidt de cliënt bij de zorgvraag naar betrokken instanties en familie, om te voorkomen dat de klachten of de (over)last verergeren. Je bent er voor de cliënt om hem/haar bij de belangrijkste levensvragen te ondersteunen. Je bent er om hem/haar te ontlasten bij de hoeveelheid aan zaken die op hen afkomen, of op het moment dat hij/zij hulpbehoevend is of wordt.

Bij de cliënt streven we naar een zo hoog mogelijke, maatschappelijke participatie en het opbouwen van een zelfstandig leven. Daar waar participatie te hoog gegrepen is, vinden we het welbevinden van de cliënt erg belangrijk. Het is niet erg om niet mee te kunnen, het is wel belangrijk om mee te doen!

Vaak zijn cliënten getraumatiseerd of lijden ze aan een psychische stoornis. Diagnosestelling en een behandeltraject bij de GGz is dan nodig. Het is belangrijk om onderscheid te kunnen maken tussen wat is aangeleerd of waarmee men dient te leren omgaan. Is de cliënt gediagnosticeerd met autisme, heeft hij/zij AD(H)D, PTSS (etc), is hij leerbaar, wat kan hij/zij zelf en wat niet.

Na een behandeling is het belangrijk dat de begeleider het geleerde weet te implementeren in het dagelijkse leven, zodat er een minimale kans is op terugval of achteruitgang. Soms is stabilisatie het hoogst haalbare.

De cliënt leert zijn eigen leefomgeving te verzorgen en onderhouden, zijn persoonlijke verzorging te doen, sociale contacten te onderhouden, financiën te beheren, vindt een zinvolle dagbesteding en wordt geholpen in het contact met werkgevers, uitkerende instanties, instellingen en school.

Taken:
-Hulpvraag omschrijven met de cliënt;
-Begeleidingsplan opstellen en evalueren;
-Opbouwen en onderhouden van het netwerk rond de cliënt;
-Onderhouden van een gezonde werkrelatie met instanties in de gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en daaromheen;
-Signaleren en handelen bij achteruitgang of terugval;
-Rapporteren;
-Communiceren met instanties;
-Ondersteuning van de cliënt bij contacten met instanties;
-Ondersteuning bieden middels het plannen van het onderhouden van de leefomgeving;
-Ondersteuning bieden middels het plannen van de persoonlijke verzorging;
-Ondersteuning bieden bij het onderhouden van sociale contacten;
-Ondersteuning bieden bij het organiseren van de financiën;
-Ondersteunen bij het vinden en onderhouden van een zinvolle dagbesteding, scholing en werk;
-Onderhouden van een gezonde werkrelatie met instanties, collega's en gemeente;
-Intensief contact en overleg met collega's.
-Medewerkers van D'n Zon zorg verstrekken geen medicatie en hoeven geen medische handelingen te verrichten. Wel ondersteunen we cliënten bij het uitzetten van medicatie en het contact met arts en apotheek.

Functie-eisen
-Een afgeronde HBO opleiding SPH, MWD, MJD, sociaal verpleegkundige of vergelijkbaar; Management opleiding in de zorg;
-Ruime ervaring binnen de GGZ en of verslavingszorg of het verlangen om te leren;
-Affiniteit met duurzaamheid;
-Hoge mate van zelfstandigheid.
-Kennis van de sociale kaart:
-Bewijs van goed gedrag (VOG):
-Rijbewijs B en eigen vervoer;
-Een SKJ registratie is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
Salariëring volgens de CAO GGZ, functie schaal 45, inschaling volgens ervaringsjaren. Met doorgroei mogelijkheid naar schaal 55, bij meer management taken.

Salaris tussen € 2.222,- en € 3.135,- (FWG 45 van de cao GGZ) o.b.v. een 36-urige werkweek.


Stuur je sollicitatie en CV naar: info@dnzonzorg.nl

t.a.v. Theun Smulders.

Contact

Theun Smulders
Ambulant begeleider / eigenaar
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Mare Bijzondere Zorg

Ambulant begeleider Familieondersteuning

Kerkdriel
In overleg
's Heeren Loo

Ambulant Begeleider Kind & Gezin

Middelburg
20 - 32 uur
impegno

Ondersteunend begeleider

Veghel
28 - 32 uur