zoekt een

Herstelondersteuner

Voor mensen met psychiatrische of psychische klachten - en andere problemen die ze als gevolg daarvan ondervinden, zoals een verslaving of schulden - kan het moeilijk zijn een plekje te vinden in onze samenleving. Jij geeft deze mensen praktische ondersteuning tijdens hun dagelijkse bezigheden. Je biedt hen de handvatten om stap voor stap hun eigen talenten (weer) in te zetten. Hun voortgang stem je af met de herstelcoach. Samen zorg je ervoor dat cliënten zelfredzaam worden en ze hun leven zelf weer vorm en inhoud kunnen geven. Wil jij ook betekenisvol werk? Solliciteer nu!

We zijn op zoek naar meerdere nieuwe collega's in Tilburg maar ook in de omliggende gemeenten, zoals Oisterwijk, Gilze-Rijen en Waalwijk.
 

Wat ga je doen als Herstelondersteuner?
Samen met een team begeleid je cliënten vanaf 20 jaar – zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving – met allerlei verschillende problematieken bij belangrijke dagelijkse taken. Een verantwoordelijke en afwisselende functie. Aan de hand van het door de herstelcoach en cliënt opgesteld herstelplan werk je aan de doelen van cliënten. Je geeft hen dagstructuur en ondersteunt bij zelfverzorging. Denk aan hulp bij koken, wassen, het huishouden, boodschappen doen, omgaan met financiën en het aangaan en onderhouden van sociale contacten. Daarnaast onderneem je samen met cliënten leuke activiteiten die je zelf organiseert, zoals bowlen of wandelen. Jij biedt de cliënt een veilig en warm thuis.

 • Je speelt in op de kwetsbaarheid en onvoorspelbaarheid van verschillende cliënten. Ook als je weerstand krijgt.
 • Je signaleert en speelt in op de wensen en verlangens van cliënten. En je bekijkt dagelijks hoe je daaraan bijdraagt.
 • Je betrekt de omgeving van de cliënt waar dat mogelijk is voor een bijdrage aan het herstel.
 • Je werkt in een wijkteam en draagt bij aan de te behalen (team)resultaten. En je werkt samen met andere professionals binnen en buiten RIBW Brabant.


In wat voor team ga je werken?
Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken. Als herstelondersteuner werk je voor RIBW Brabant zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving. We werken vanuit ongeveer 25 wijkteams, verspreid over Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk.


Wat kun je verwachten?
Jij bent de uitvoerende kracht van het team; je trekt er samen met de cliënt op uit en werkt zo toe naar herstel en kwaliteit van leven. Maar je bent niet alleen van betekenis voor de cliënt. Ook voor je collega’s ben jij van toegevoegde waarde. Ons team staat open voor nieuwe ideeën, dus jouw mening telt. En ook buiten werktijd komen de collega’s gezellig samen, tijdens borrels of etentjes bijvoorbeeld. We belonen jouw inzet met:

 • Een salaris tussen € 2.387 en € 3.541 afhankelijk van jouw ervaring en conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Op 1 januari vindt een collectieve salarisverhoging van 2% plaats.
 • Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
 • Een balansregeling waarbij je jaarlijks € 500,- kunt inzetten voor extra verlof, extra scholing of als aanvulling op je salaris.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • Een telefoon en laptop van de zaak.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met diverse workshops en cursussen in onze e-learning-omgeving.
  Flinke personeelskorting op mode, elektronica, dagjes uit bij grote merken via ons gepersonaliseerd platform van Benefits at Work. Ook kun je deelnemen aan de gunstige aanschaf van een fiets of sporten via Fiscfree.

Is de functie van herstelondersteuner jou op het lijf geschreven?
Werken als herstelondersteuner is veelzijdig. Je krijgt te maken met cliënten met verschillende achtergronden, werkt flexibele diensten en de zorg die je levert is niet altijd planbaar. Daarom straal jij vertrouwen, rust en warmte uit. Ben je kritisch. En heb je een flinke dosis humor, die bijdraagt aan een ontspannen werksfeer. Verder:

 • Beschik je over een mbo-diploma in de richting van Maatschappelijke Zorg, Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, B-Verpleegkunde, SPW-4 of MBO Sport en bewegen.
 • Heb je ervaring in het vakgebied. Bijvoorbeeld door je opleiding, vrijwilligerswerk of uit levenservaring.
 • Kun je goed samenwerken, met cliënten, collega’s én netwerkpartners.
 • Werk je doelgericht, ben je ondernemend en sta je stevig in je schoenen.
 • Rijbewijs B en een vervoersmiddel is een pré.

Over werken bij RIBW Brabant
Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals en vrijwilligers zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten. 

Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl of onze socials. Bekijk ook vooral ‘RIBW Brabant: kansrijke werkgever’ op onze Werken bij-pagina als je wil weten wat onze medewerkers hierover zeggen. 

Interesse?
Dan wil je vast meer weten. Bel gewoon even met één van onze recruiters:

Renate Akas: 06-46290735
Kim van den Boer: 06-31036161
Zij weten veel over het werk, het team, de soort cliënten en het sollicitatieproces. 


Solliciteren
Wij ontvangen graag je motivatiebrief en CV. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. 

Contact

Renate
recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

PoZoB

Praktijkondersteuner huisartsenzorg

Veldhoven
Parttime / Fulltime
Dichterbij

Psychiater Nijmegen / Eindhoven

Nijmegen
8 - 36 uur
GGD Hart voor Brabant

Teamassistent

Tilburg
24 - 28 uur