Senior Adviseur Informatiehuishouding 32 tot 36 uur

Voor team Facilitair, Huisvesting & Inkoop zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

Ben jij op zoek naar een uitdaging in de Informatiehuishouding? Bij ons krijg je de kans! Wij zijn per direct op zoek naar een Senior Adviseur Informatiehuishouding

Ben je een kartrekker?

Jij bent de trekker om onze informatiehuishouding naar een hoger niveau te tillen en van de digitale bewaarsituatie de nieuwe norm te maken. Daarmee streef jij naar een betrouwbare en toekomstbestendige informatiehuishouding binnen de GGD Brabant-Zuidoost (GGD BZO).

Je adviseert en ondersteunt de directie en het management van de GGD BZO bij een doelmatige en kwalitatief hoogstaande informatiehuishouding. In deze functie krijg je volop de kans en ruimte om hierin jouw werkervaring, expertise en visie in de praktijk verder vorm te geven. Dat hoef je niet alleen te doen: je trekt samen op met de junior adviseur informatiehuishouding. Samen bouwen jullie een goed functionerende organisatie voor nu én voor de toekomst.

Je mening doet ertoe, gevraagd of ongevraagd.

Jij begeleidt de GGD BZO bij het op peil brengen van uitvoering, beheer en ontwikkeling van haar informatieplicht, zowel digitaal als fysiek. Hierbij stel je concrete beleidsvoorstellen en -notities samen. Strategische ontwikkelingen vertaal je naar beleid op informatiehuishouding en zorgt dat deze tot uitvoering komen in de praktijk. Je verzorgt jaarlijks de verantwoording aan het algemeen bestuur en de provincie, beschrijft prioritaire thema’s, implementeert de verbetervoorstellen en ziet toe op de naleving hiervan. Je adviseert de organisatie, gevraagd en ongevraagd.

Je vindt het fijn om de regie te pakken en samen te werken aan kwaliteitsverbetering.

Jij organiseert vanuit jouw regierol de informatiehuishouding binnen de GGD BZO met betrekking tot interne processen, procedures en verantwoordelijkheden. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het toezichthouden op het kwaliteitssysteem en voer je risicoanalyses uit binnen afdelingen en de directie. Samen met de junior adviseur zorg jij voor een betrouwbare en toegankelijke informatiehuishouding.

Je maakt collega’s en management bewust van het nut en de noodzaak van een goede informatiehuishouding en bent het strategische aanspreekpunt als het gaat om verantwoord omgaan met informatie. Je focust op wat nodig is, in het hier en nu, om de informatiehuishouding op orde te brengen. Als het nodig is breng je nieuwe processen in of voer je wijzigingen door op bestaande processen. Vanzelfsprekend werk je hiervoor ook nauw samen met de informatiemanagers en kwaliteitsadviseurs en zoekt de samenwerkingen binnen en buiten de regio van de GGD BZO.

Wil jij onze informatiehuishouding op een hoger niveau brengen?

Jij begeleidt de GGD BZO in de transformatie van een analoge naar een digitale informatiehuishouding. Samen met de junior adviseur geef je verder vorm aan de benodigde projectorganisatie voor de komende jaren. Samen zien jullie toe op het behalen van de projectdoelen en -resultaten. Je weet hiervoor de brug te bouwen naar de gewenste digitale situatie.

Je gaat voortvarend aan de slag en brengt de GGD BZO op de juiste vlieghoogte met betrekking tot de heersende wet- en regelgeving, waaronder de Woo, de AVG en de (nieuwe) archiefwet.

Vereisten:

 • Minimaal een HBO+-niveau en een opleiding in een relevante richting, zoals Informatiebeheer, Archivistiek, Datamanagement of een vergelijkbaar vakgebied.
 • Ervaring met het sturen op informatiebeheerprocessen, kennis en ervaring met de toepassing van de Archiefwet- en regelgeving en aanverwante normen en standaarden.
 • Kennis van aangrenzende wet- en regelgeving, zoals de Woo, de Omgevingswet, de AVG en de BIO.
 • Kennis en ervaring met het projectmatig doorvoeren van verbeteringen op het gebied van informatiehuishouding.
 • Kennis van moderne archiveringspraktijken, zoals e-depots en datamigratie.
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden en oog voor detail.
 • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om anderen te adviseren, ondersteunen en trainen.
 • Proactieve en zelfstandige werkhouding.

Ook als je niet aan alle bovenstaande punten voldoet, nodigen we je uit om te solliciteren.

Wij bieden:

Als Senior Adviseur Informatiehuishouding ontvang je een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden wat bestaat uit:

 • Een uitdagende functie in een dynamische en professionele werkomgeving.
 • Een plek in een organisatie die midden in de maatschappij staat.
 • Een 32- of 36-urige werkweek.
 • Je salaris is – afhankelijk van opleiding, ervaring en competenties – maximaal € 5.997,00 bruto per maand (maximum indicatieve functieschaal 11 norm 01-01-2024; het betreft een nieuwe functie) bij een werkweek van 36 uur.
 • De Cao SGO is van toepassing.
 • Je bouwt naast je salaris 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op wat je kunt inzetten voor verschillende doelen, zoals de aanschaf van een fiets, reiskosten woon-werkverkeer, sportcontributie.
 • Een laptop en mobiele telefoon in bruikleen.
 • Flexibele werktijden en een thuiswerkvergoeding.
 • Een enthousiast team van collega's om mee samen te werken en naar de maandelijkse DoMiBo te gaan.

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Nathalie Rongen (personeelsadviseur), via n.rongen@ggdbzo.nl of 088-0031187.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Job Nijssen (Junior Adviseur Informatiehuishouding) via j.nijssen@ggdbzo.nl of 088-0031208.

Als Senior Adviseur Informatiehuishouding speel je een essentiële rol in het beheer van onze waardevolle informatiebronnen. Als jij klaar bent om je vaardigheden en passie voor informatiebeheer in te zetten in een boeiende en verantwoordelijke rol, solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Vul het sollicitatieformulier in en upload je motivatie en CV.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet, waarbij wordt opgemerkt dat bij gelijke geschiktheid en werkervaring interne kandidaten voorrang hebben.

Recente vacatures

GGD Brabant Zuidoost

Ambulanceverpleegkundige in opleiding

Eindhoven
28 - 36 uur
Huisartsenposten Oost-Brabant

Bestuurssecretaris

's-Hertogenbosch
28 - 32 uur
Jeugdbescherming Brabant

Klachtenfunctionaris

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur