zoekt een

Ambtelijk secretaris OR/GCR. DeSeizoenen, 16 uur per week.

DeSeizoenen

Wij op zoek naar een Ambtelijk Secretaris voor de ondersteuning van ondernemingsraad (OR) en de gemeenschappelijke cliëntenraad (GCR), voor 16 uur per week.

Wie zijn wij?
Aangenaam, wij zijn DeSeizoenen. In onze zes woon- en werkgemeenschappen begeleiden we zo’n 600 bewoners met een verstandelijke beperking. De antroposofische mensvisie staat bij ons centraal, we geloven dat elk mens eigen talenten en mogelijkheden heeft.

Onze locaties zijn unieke woon- werkgemeenschappen, waar mensen samen wonen, werken en leven. Je voelt op de locaties de saamhorigheid. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de gemeenschap en levert een waardevolle bijdrage. Of je er nu woont of werkt: je doet ertoe, je bent van waarde. In zo’n warme, veilige gemeenschap waar je je gezien kunt voelen, kun je tot ontwikkeling komen.

De zorglocaties van DeSeizoenen bevinden zich in Oploo, Eindhoven, Heerlen, Roggel, Olst en Zutphen. Tevens zijn er collega's van de ondersteunende diensten werkzaam vanuit Deventer. Je standplaats zullen we in overleg nader bepalen, waarbij het ook mogelijk is om gedeeltelijk vanuit huis te werken.

Wat ga je doen?
Als ambtelijk secretaris ondersteun je de OR en de GCR op secretarieel, organisatorisch en inhoudelijk gebied.

Als ambtelijk secretaris heb je een adviserende rol en bewaak je procedures en processen omtrent het medezeggenschapsproces. Je organiseert (en notuleert) bijeenkomsten, vergaderingen, scholingsdagen en verkiezingen.

Je geeft input aan het beleidsplan en adviezen van de raad, je stelt het concept jaarverslag op en adviseert met betrekking tot de aanpak en prioriteitstelling van zaken waarbij gestelde termijnen en procedures bewaakt worden. Je bent een echte informatiebron en sparringpartner voor de raadsleden op het gebied van wet- en regelgeving van de medezeggenschap. Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van de OR en onderhoudt relevante contacten (in en extern). in opdracht van de OR. Daarnaast verzorg je de communicatie vanuit de OR.

Als ambtelijk secretaris voor de GCR vul je een soortgelijke rol in. Je organiseert en notuleert vergaderingen, je stelt de termijnagenda op en houdt de actiepunten bij. Op basis van de Wmcz (Wet medezeggenschap cliënten in de zorg) doe je voorstellen voor het actualiseren van reglementen, je stelt het concept jaarverslag op en tenslotte ondersteun je de communicatie met lokale cliëntenraden en verwanten/ vertegenwoordigers.

Wat vragen we van jou?
 • Je beschikt over een Hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt de opleiding ambtelijk secretaris succesvol afgerond.
 • Ervaring in de medezeggenschap is een pré.
 • Je hebt kennis van de WOR (Wet op de Ondernemingsraden) en de Wmcz (Wet medezeggenschap cliënten in de zorg) en volgt veranderingen in betreffende wet- en regelgeving.
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden om de OR en GCR te ondersteunen bij het nemen van initiatief en het formuleren van (nieuw) beleid en de raad te adviseren bij besluitvorming.
 • Vereisten zijn:
 • Doorzettingsvermogen voor het opstellen van planningen en bewaken van actiepunten en afspraken.
 • Gevoel voor systematiek en integriteit bij organiseren van vergaderingen, het opstellen van brieven en verslagen en het beheren van het archief.
 • Integriteit vanwege de inzage in vertrouwelijke
 • informatie.
 • Representativiteit is vereist in verband met het fungeren als aanspreekpunt voor in- en externe partijen.

Wat bieden wij?
 • ruimte in je werk voor groei als professional in een organisatie die er toe doet, we investeren graag in opleiding van onze mensen;
 • inschaling in cao GHZ FWG50 tussen €2.728,- en €3.894,- op fulltime basis;
 • overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GHZ, waaronder een eindejaarsuitkering;
 • bedrijfsfitness met korting;
 • fietsplanregeling;
 • een contract voor de duur van 1 jaar, met de intentie deze om te zetten naar onbepaalde tijd;
 • een contract van 16 uur per week.

Meer weten?
Wanneer je na het lezen van deze vacature interesse hebt gekregen, kan je voor meer informatie contact opnemen met Fieke van Montfort, bestuurssecretaris. Fieke is bereikbaar via de receptie van de locatie Bronlaak op nummer 0485-388900.

Contact

Conny van Dijk
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Mijzo

Medezeggenschap Assistent

Waalwijk
20 - 24 uur
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Medisch secretaresse Oogheelkunde

's-Hertogenbosch
20 - 24 uur