Specialist verzuimbegeleiding & duurzame inzetbaarheid

Wat je functie inhoudt
Als specialist verzuimbegeleiding & duurzame inzetbaarheid ben jij dé expert die het verzuim en re-integratieproces van zieke werknemers begeleidt.
Hierbij versterk je de leidinggevenden binnen Land van Horne, om op de juiste wijze aandacht te geven aan de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers, en ondersteunt hen om hierin hun rol te pakken.
Je voelt je verantwoordelijk om er met de leidinggevenden voor te zorgen dat het structureel verlagen van het ziekteverzuim bereikt wordt. Je hebt hierbij oog voor het goede gesprek met de medewerkers en zet in op schadelastbeheersing.
Je adviseert leidinggevenden over wat er nodig is om de inzetbaarheid binnen het team te vergroten. Daarnaast adviseer je, hoe je de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in algemene zin kunt verbeteren. Dit doe je onder andere door het verder ontwikkelen van de preventieve interventies als onderdeel van ons vitaliteitsplatform.

Je volgt de ontwikkeling van verzuim op de voet, geeft passende adviezen om verzuim te reduceren en voert de benodigde acties uit.
In het geval van zieke medewerkers geef je advies in complexe dossiers op belangrijke momenten, zoals 1ste of 2e spoor, eerstejaarsevaluatie of WIA aanvraag.
Je werkt intensief samen met de arbodienst, leidinggevenden, medewerkers, HR-adviseurs en de salarisadministratie en zorgt ervoor dat informatie snel en correct op de juiste plek is.
Daarnaast heb je intensief contact met externe partijen, die essentieel zijn voor het uitvoeren van je werkzaamheden (onder meer: arbeidsdeskundigen, het UWV, re-integratiebureaus en contactpersonen van verzekeringsmaatschappijen).

Plaats in de organisatieJe maakt deel uit van de afdeling HRM en valt hiërarchisch onder de manager HRM.
Je werkt nauw samen met je collega’s 'verzuimbegeleiding & duurzame inzetbaarheid' en zet in op voorkoming en minimalisering van verzuim.

Wat wij vragen
  • Je beschikt over een Hbo diploma binnen het HR werkveld en hebt ruime ervaring met het begeleiden en ondersteunen van leidinggevenden in specifieke verzuimvraagstukken.
  • Je hebt je qua kennis gespecialiseerd in verzuim- en casemanagement (Hbo-opleiding Casemanager Regie Op Verzuim (CROV), diploma Register Case- en Care management (RCC) of je bent hier mee bezig).
  • Aantoonbare ervaring in de zorg is een pré.
  • Je bent een expert als het gaat om de complexe wetgeving binnen de sociale zekerheid (WIA) en het inzetten van interventies van het verzuimproces.
  • Als persoon ben je doortastend, proactief, resultaatgericht en werk je nauwkeurig. Je durft te confronteren om zaken open te breken en bespreekbaar te maken. Een teamspeler die zaken in het juiste perspectief ziet, met stevige focus op de inhoud, maar hart voor de persoon, wat tot uiting komt in je uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat wij je bieden
Een boeiende en uitdagende functie, die je mede zelf vorm geeft in een zich ontwikkelende organisatie die gaat en staat voor kwaliteit, in een inspirerende werkomgeving.
Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden, met de intentie om te verlengen naar een vaste aanstelling, bij wederzijdse tevredenheid / match.
Het salaris is conform CAO VVT en ingeschaald in FWG55 (min. € 3.418,94 en max. € 4.906,49 bruto per maand op basis van 36 uur). Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.
Land van Horne kent hiernaast nog een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder collectiviteitskortingen, FiscFree, vele opleidingsmogelijkheden (voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling), thuiswerkmogelijkheden en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Interesse
Leuk! Reageer dan meteen even via onze ‘solliciteer direct’ knop.
Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Neem dan even contact op met Linda Dams, casemanager verzuim & duurzame inzetbaarheid, op T 06 – 18 58 63 99 (bereikbaar vanaf vrijdag 16 februari, je kan altijd een bericht sturen of achterlaten).

Een persoonlijkheidsonderzoek kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 20 maart van 10.00 – 13.00 uur en op donderdag tussen 13.30 en 17.00 uur.

Contact

Linda Dams
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

PoZoB

Medewerker P&O

Veldhoven
24 - 32 uur
Thebe

Senior HR Adviseur

Tilburg
16 - 20 uur
Medicinfo B.V.

Senior HR Business Partner

Tilburg
24 - 28 uur