Wijkverpleegkundige - Regio Noordoost- en Midden Brabant

Thuiszorg Elde Maasduinen is per direct op zoek naar een wijkverpleegkundige voor 28 tot 36 uur per week. Het wijkteam is bespreekbaar. 

Thuiszorg Elde Maasduinen biedt zorg, verpleging en ondersteuning aan alle thuiswonende zorgvragers in de regio. Onze activiteiten zijn gericht op het zolang mogelijk zelfstandig wonen in de eigen woonsituatie. Thuis Zorggroep Elde Maasduinen werkt met kleine zelforganiserende wijkteams, onder regie van een wijkverpleegkundige. Er wordt gewerkt met lange diensten zodat het mogelijk is om binnen de thuiszorg fulltime te werken. De teams werken zo autonoom mogelijk en bieden kwalitatief hoogwaardige zorg. We zijn actief in de volgende plaatsen: Sint-Michielsgestel, Haaren, Vught, Liempde, Boxtel-Breukelen, Boxtel-Centrum, Waalwijk, Kaatsheuvel en Loon op Zand. 

In onze visie is iedere cliënt, medewerker en vrijwilliger uniek. We geloven in een persoonlijke benadering met ruimte voor eigen keuzes. Onze medewerkers nemen de tijd om cliënten te ontmoeten en te leren kennen. Onze missie is helder; we bieden intensieve zorg en ondersteuning aan ouderen die thuis wonen of tijdelijk zorg en ondersteuning nodig hebben. Ouderen kunnen op ons rekenen voor een fijne en beschutte plek om te leven. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en vrijwilligers plezier, voldoening en zingeving uit hun werk halen. Ten grondslag hieraan liggen onze kernwaarden; liefdevol, zelfbewust, deskundig, veerkrachtig en vooruitstrevend. Iedere professional geeft hieraan zijn eigen kleur en door samenwerking kunnen we meer, wij zijn ZGEM.
 
De functie in hoofdlijnen
Als wijkverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor jouw wijkteam(s). Je kent de medewerkers en cliënten en bent verantwoordelijk voor de teamontwikkeling. Je coacht en motiveert medewerkers en je werkt gedeeltelijk mee in de uitvoering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg, kijk je mee én geef je richting aan complexe vraagstukken en casussen. Daarvoor onderhoud je op operationeel niveau contacten met collega’s en met relevante externe stakeholders, zoals professionals en organisaties uit het netwerk van (toekomstige) cliënten en bijvoorbeeld wijk- en buurtcentra in de directe omgeving van je werkgebied. De lijntjes met jouw team zijn kort, waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. Om bij te blijven in jouw vakgebied bezoek je congressen en volg je nauwlettend de ontwikkelingen binnen de zorg. 

Tot jouw werkzaamheden behoren:
•    Je begeleidt medewerkers in hun ontwikkeling en zorgt voor een open en veilig werk- en leerklimaat binnen het team;
•    Je denkt mee aan het opstellen van operationeel beleid en zorgt voor de vertaling naar de praktijk; 
•    Je stuurt op continuïteit en realisatie van de kwaliteit van zorg; 
•    Je neemt deel aan interne vakinhoudelijke commissies en vertaalt de verkregen informatie naar wijkniveau; 
•    Je bent verantwoordelijk voor de aanname van nieuwe medewerkers en begeleidt zieke medewerkers in hun re-integratieproces; 
•    Je werkt mee in zorg, je verricht, conform het zorgplan, verzorgende en verpleegtechnische handelingen. 
•    Je stelt (nieuwe) zorgindicaties en legt je bevindingen vast in het zorgdossier; 
•    Je draagt zorg voor een goede afstemming tussen het wijkteam en behandelaren; je organiseert en participeert in MDO’s in groepsverband.

Wij vragen
•    Je bent minimaal in het bezit van een diploma verpleegkundige niveau 6 aangevuld met een geldige BIG-registratie. 
•    Kennis en ervaring op het verpleegkundig gebied en je bent deskundig in coaching en leidinggeven op operationeel en functioneel niveau. 
•    Kennis van de werkwijze van andere disciplines en van de ontwikkelingen binnen de zorgsector;
•    Je kan goed motiveren en stimuleren, en deze eigenschappen zet je in bij het coachen, feedback geven en leidinggeven aan medewerkers en teams. Je zet jouw team in zijn eigen kracht.
•    Inlevingsvermogen en overtuigingskracht t.o.v. de cliënt en jouw collega’s;
•    Communicatief sterk en ondernemende persoonlijkheid.

Wij bieden
Het betreft een functie voor de duur 7 maanden, met zicht op vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. De functie van wijkverpleegkundige niveau 6 is ingeschaald in FWG 50 (minimaal € 3.174,50 en maximaal € 4.370,94 bruto per maand op fulltime basis). Zorggroep Elde Maasduinen kent een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer in een dynamische omgeving. Daarnaast kent de CAO een eindejaarsuitkering en heeft Zorggroep Elde Maasduinen diverse collectiviteitsafspraken. 

Interesse?
Meer informatie over de functie wordt graag verstrekt door Meike van Oorschot via 06-20938022. 
Wij ontvangen graag je sollicitatie met cv bij voorkeur via volgende link: https://www.werkenbijzgem.nl/vacatures-2/103-349-wijkverpleegkundige-regio-noordoost-en-midden-brabant
Alle correspondentie onder vermelding van vacaturenummer: 103-349.

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom zijn de volgende zaken onderdeel van onze procedure:
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.
- Een toetsing bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures

Bernhoven

Anesthesiemedewerker in opleiding

Uden
36 - 40 uur
Jeroen Bosch Huisartsen

Doktersassistent(e) Huisartsenpraktijk Helvoirt

Helvoirt
Parttime
Rooyse Wissel

Forensisch woonbegeleider mbo/hbo | 28 - 36 uur | Venray

Oostrum
Parttime / Fulltime