zoekt een

(Ondersteunend)begeleider Complex Gedrag, Erf 8

Een dag met onze cliënten is allesbehalve saai of eentonig! Cliënten zullen jou iedere dag uitdagen het beste uit jezelf te halen en je soms ook een spiegel voorhouden. Jij krijgt er energie van om de zorg en begeleiding te coördineren voor cliënten met intensieve begeleidingsvragen en jouw team daarin mee te nemen! Het Erf 8 is een woongroep waar 12 (jong)volwassenen wonen met een matig tot ernstig verstandelijke beperking.

De cognitieve ontwikkeling is maximaal 8 jaar en de emotionele ontwikkeling is onder de 2 jaar. Naast hun verstandelijke beperking is altijd sprake van bijkomende diagnoses zoals autisme, persoonlijkheidsstoornissen of andere psychiatrische aandoeningen. Deze combinatie is vaak niet makkelijk voor onze cliënten. Het is voor hen lastig om woorden te geven aan wat ze bedoelen, waardoor het zich met regelmaat kan uiten in de vorm van verbale of fysieke agressie. Met de nadruk op begeleiden, blijf je ook nabij in verzorgingsmomenten. Jij werkt intensief samen met interne en externe professionals om de beste zorg te kunnen leveren.

Een dynamische dag en één die altijd weer anders loopt dan vooraf gedacht; dat is wel aan jou besteed. Jij schakelt snel en voelt haarscherp aan wat cliënten én je collega’s nodig hebben.

Jij staat stevig in je schoenen en weet je hoofd koel te houden wanneer dit cliënten even niet lukt. Onvoorwaardelijk ben jij er voor hen en dat voelen onze cliënten! Jij blijft rustig, herkent vroegtijdig signalen bij cliënten en weet hierop de juiste acties uit te zetten. Je beweegt actief met de cliënt mee, stimuleert ze om zelf activiteiten uit te voeren en werkt vanuit zijn belevingswereld. Dit betekent ook dat jij niet terugdeinst voor verbale of fysieke escalaties, maar juist nieuwsgierig bent naar wat een cliënt bedoelt met zijn gedrag.

Jij voelt haarscherp aan wat cliënten van je nodig hebben en vanuit deze ervaring draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.   
Door de rust en het zelfvertrouwen wat je uitstraalt, durven cliënten en ook zeker jouw collega’s op jou te bouwen. En wat heb jij daarvoor in huis? Jij bent duidelijk, oordeelt niet en komt je afspraken na. En ook niet onbelangrijk; jij reflecteert graag op je eigen handelen en staat open voor feedback. Alleen dan voel jij dat je kunt groeien om de beste begeleiding te kunnen bieden!

En tot slot beschik je over minimaal MBO-3 werk- en denkniveau of hebt een diploma op MBO3/4/HBO richting de zorg en welzijn en hebt kennis van en ervaring met psychiatrie en persoonlijkheidsstoornissen.

  • Een baan voor 24 tot 36 uur per week, waarbij je zowel doordeweeks als in het weekend werkt. De werktijden liggen tussen 7.00 uur en 22.00 uur. 
  • Afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring word je ingeschaald volgens cao gehandicaptenzorg FWG 30, 35 of 40 (minimaal € 2127,- en maximaal € 3535,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek), met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; eindejaarsuitkering, ORT, reiskostenvergoeding, pensioenregeling, opleidingsbudgetten en oog voor fit en vitale medewerkers 
  • ORO heeft haar eigen basisscholing Support Gericht Werken, leer mij kennen (gebaseerd op Triple C en Ervaringsordening). Ook bestaat er de mogelijkheid om andere opleidingen te volgen via onze eigen Academie.  
  • De veiligheid van medewerkers is belangrijk binnen ORO. Je wordt opgeleid met de scholing Samen Sterk om in alarmerende situaties veilig te kunnen handelen.  Je werkt daarom nooit alleen op Erf 8 én middels een alarmsysteem krijg je snel hulp bij alarmerende situaties.

Contact

Angelique van Deursen
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

Begeleider

Maashorst
20 - 24 uur
Siza

Begeleider | Het Tuinhuis

Tilburg
16 - 40 uur