zoekt een

Woonbegeleider

Woonbegeleider voor minimaal 24 uur p.w.
 
Jij maakt het mogelijk
Als woonbegeleider doorbreek je samen met Het Laar de reguliere zorgcultuur. We creëren een thuis waar ouderen zichzelf kunnen ontwikkelen, waar we dromen stimuleren en waar ze kunnen leven zoals ze dat altijd gewend waren. Natuurlijk met de beste ondersteuning en zorg waar nodig. Jij bent een verrijking voor onze huidige teams. De focus ligt op het welzijn van de ouderen. Tijdens je dienst ben je altijd bij bewoners over de vloer of gezellig in de ontmoetingsruimtes. Je kent de mensen dan ook door en door.

Samen zorgen
Omdat je de bewoners zo goed kent, maak jij per persoon een inschatting van diens zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Op welke dagdelen hebben de ouderen hulp of zorg nodig? Vervolgens maak je daarvan een plan. Daarvoor heb je nauw contact met de verpleegkundigen en verzorgenden. Je deelt jouw ideeën, kennis en ervaring met je collega’s. In de praktijk help je zelf de ouderen met de alledaagse ondersteuning, de verzorgenden en verpleegkundigen leveren de intensievere zorg.

Aandacht voor de sociale omgeving
Binnen de Laargemeenschap gaan we eenzaamheid tegen en streven we naar een participatiesamenleving. Als woonbegeleider speel jij daarin een grote rol. Je brengt in kaart welke sociale contacten de bewoners hebben. En je denkt in kansen: wat gaan de bewoners deze week doen? Jij stemt af met familie, vrienden en collega’s wie welke sociale activiteiten met de bewoners onderneemt en houdt het overzicht. Organiseren en coördineren? Dat kun jij als geen ander.

Wij bieden:
Een baan vanaf 24 uur per week; inschaling vindt plaats volgens de CAO VVT in FWG 35.

Wij vragen:
minimaal opleiding niveau 3 in de zorgbranche;
minimaal drie jaar relevante werkervaring;
flexibiliteit en creativiteit;
organisatorisch talent;
een teamspeler met inlevingsvermogen en geduld.

Jouw kwaliteiten als woonbegeleider
- Dromen, durven, doen: jij ziet volop mogelijkheden voor al onze bewoners.
 - Je bent een teamspeler met inlevingsvermogen en geduld
 - je bent flexibel, creatief en een organisatorisch talent
 - je zet de bewoners en je collega's in hun kracht
 
Groeimogelijkheden
Zelfontwikkeling heeft prioriteit. Want met nog meer kennis en ervaring, geven we de beste ondersteuning aan onze bewoners. Daarom bieden we opleidingsmodules die je helemaal klaarstomen voor deze functie. Denk aan scholing op het gebied van hygiëne, basiszorg en transfers van bewoners. En aan informatie over ziektebeelden, slikscholing en omgaan met onbegrepen gedrag. Welke modules je volgt is natuurlijk afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Bij Het Laar:
gaan we altijd voor een aangename dag;
hebben we volop aandacht voor bewoners én medewerkers;
denken we in mogelijkheden en durven we te dromen;
is ruimte voor jouw creatieve inbreng;
zijn talloze groeimogelijkheden.
 
Het Laar bruist
Het Laar is een stijlvolle woon-zorgorganisatie, waar alle vormen van ondersteuning beschikbaar zijn. Van een lichte steun in de rug tot intensieve verpleging en behandeling. Ook thuiszorg is een optie. We helpen ouderen zó te leven zoals ze dat zelf willen. Dat begint bij de beste verzorging en verpleging, maar we zetten graag een stap of twee extra. Voor onze (wijk)bewoners is dan ook veel te beleven bij Het Laar. Denk aan samen genieten van lekker eten, mooie optredens en films, creatieve workshops, en uitstapjes naar de wekelijkse markt of de stad. Het Laar maakt het mogelijk.

Vragen?
Heb je vragen over de functie van woonbegeleider in Brabant? Bel dan met managers zorg telnr. 013 456 7700.

 

 

Contact

Sandra Elings
manager zorgteams
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting Loods

Activiteitenbegeleider

's-Hertogenbosch
20 - 28 uur
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Medisch Maatschappelijk Werk

's-Hertogenbosch
20 - 24 uur