zoekt een

(Ondersteunend)begeleider/zij-instromers, Vennen 3

Binnen Vennen 3 wonen 14 cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De leeftijd van de cliënten varieert van 35 tot 85 jaar. Ziektebeelden die voorkomen zijn dementie, stoornissen in het autistisch spectrum, epilepsie, fragiele X, NAH en syndroom van Down. De cliënten hebben veelal een disharmonisch profiel wat inhoudt dat hun cognitieve niveau hoger is dan hun sociaal-emotionele niveau. 

Vennen 3 bestaat uit twee verschillende woongroepen. Op de A kant vinden er wat meer verpleegkundige handelingen plaats terwijl op de B kant gedrag meer een rol speelt. Cliënten hebben grotendeels dagbesteding op het Rijtven of het Klokhuis. De woning is gesitueerd in de woonwijk maar ligt in de nabije omgeving van het Rijtven.

Warm, nieuwsgierig en persoonlijke aandacht, daar herken jij jezelf in! Jouw eigenschappen geven kleur aan het leven van de cliënt. En net dat beetje extra kleur staat voor hen gelijk aan net dat beetje extra geluk. Jij richt jouw begeleiding en verzorging op een stabiel en fijn leven voor de cliënt. En daar waar het kan, denk jij out of the box in de kleine stappen die je samen met een cliënt kunt zetten om zijn leven te verrijken! Op deze wijze draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.
En naast deze mooie eigenschappen, neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse zorg(overname) mee. Jij geniet ervan om er voor te zorgen dat cliënten fris de dag kunnen starten of s avonds lekker kunnen ontspannen in bad. En jij begrijpt als geen ander dat een cliënt het fijn vindt om zelf het tempo te bepalen en zelf kleine keuzes te maken. En wordt het medisch iets complexer? Daar draai jij je hand niet voor om en jij verdiept je waar nodig graag in medische handelingen zoals bijvoorbeeld wondzorg, katheteriseren, zwachtelen en injecteren.

Doordat jij klein kijkt en vanuit je gevoel werkt, voel jij haarfijn aan hoe een cliënt in zijn vel zit. Ook als een cliënt niet kan praten, weet jij contact te maken en zie jij wat een iemand nodig heeft. En dat het soms eens kan knallen? Dat weet jij en ga je niet uit de weg. Jij ziet de vraag achter dat gedrag en bent er onvoorwaardelijk.

Ben je een zij-instromer? Je durft regie te pakken over je eigen leerproces en aan te geven wat jij nodig hebt om een zelfstandige zorgprofessional te worden. Ga je als (ondersteunend) begeleider aan de slag, dan heb je al een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 of 4 of hbo-opleiding.

  • Een plezierige werkomgeving met een warm, flexibel en professioneel team dat voor elkaar klaar staat;
  • Een baan voor 20 - 28 uur per week, waarbij je werktijden liggen tussen 07:00 - 22:30 uur, zowel door de week als in het weekend;
  • Een salaris in FWG 30/35 volgens CAO gehandicaptenzorg (minimaal € 2.127,- en maximaal € 3.294,-) met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, ORT, reiskostenvergoeding, pensioenregeling, opleidingsbudgetten en oog voor fit en vitale medewerkers;

Contact

Angelique van Deursen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Buro3o

Begeleider IL Buro3o - Zuiderbos

Rosmalen
In overleg
Safegroup

Casemanager (28 uur)

Dordrecht
24 - 32 uur
Diagnostiek voor U

Hartfunctielaborant Echocardiografie

Eindhoven
8 - 16 uur