zoekt een

Ergotherapeut | Regio Den Bosch en Bommelerwaard | 28 - 32 uur

Per direct zijn wij zoekende naar een ergotherapeut voor een tijdelijke functie t/m eind september 2024! Ben jij die enthousiaste, inspirerende, flexibele, ergotherapeut die graag een bijdrage wil leveren aan het dagelijks leven van onze bewoners? Lees dan verder, solliciteer en we verwelkomen je graag!

“Een cliënt moest elke ochtend vroeg opstaan omdat de thuiszorgmedewerker zijn steunkousen kwam aandoen. Ik heb met hem geoefend en nu kan hij dat zelf. Hij is dolblij, want kan eindelijk weer eens uitslapen. Dat is precies wat mijn werk zo mooi maakt: als ergotherapeut lever je een bijdrage aan het dagelijks leven van mensen en help je hen zelf regie te behouden of terug te krijgen.”

Hier ga je werken
Jij gaat deel uitmaken van het team ergotherapie, onderdeel van het Behandel- en Kenniscentrum (BKC). Dit team bestaat uit 11 collega’s in de regio Den Bosch en Bommelerwaard bestaande uit de volgende locaties: Het Zonnelied, De Leyenstein, De Wielewaal, Nieuwehagen, Noorderkroon en ‘t Geerke.

Dit ga je doen
Een 78-jarige vrouw is aan haar arm geopereerd en oefent met jou hoe ze haar brood weer zelf kan smeren. En een 80-jarige man heeft een scootmobiel gekregen en jij leert hem hier veilig gebruik van te maken. Als ergotherapeut help jij onze cliënten hun zelfstandigheid te behouden. En daarmee draag je bij aan hun kwaliteit van leven.

Je onderzoekt cliënten op basis van Directe Toegankelijkheid Ergotherapie of op verwijzing van een arts. Vervolgens stel je een ergotherapeutische diagnose en behandelplan op. ’s Morgens sluit je aan bij de dagelijkse verzorging van de intramurale cliënten om ze te helpen de dagelijkse handelingen zoveel mogelijk zelf uit te (blijven) voeren. Kunnen sommige cliënten hun zelfstandigheid niet meer behalen? Dan zorg jij voor een alternatief of hulpmiddel, zoals een rolstoel die je op maat afstelt.

Gedurende de dag bezoek je andere cliënten op de afdelingen en overleg je met verzorgenden en/of andere behandelaren. Je werkt dus met uiteenlopende doelgroepen.

Als ergotherapeut schrijf je ook verslagen en adviezen en rapporteer je in de elektronische patiëntendossiers. Je bepaalt je prioriteiten en plant voor de eerstelijns en intramurale cliënten zelf je afspraken. Je werkt veel zelfstandig, maar nooit alleen. Je kunt namelijk altijd terugvallen op je collega’s en je maakt deel uit van het multidisciplinair behandelteam.

Verder:
 • Ben je werkzaam binnen de GRZ, dagbehandeling, WLZ, eerste lijn;
 • Behandel en begeleid je als lid van het multidisciplinair zorgteam de cliënten conform het individuele zorgplan;
 • Verricht je huisbezoeken en adviseer je benodigde woningaanpassingen en voorzieningen;
 • Behandel en adviseer je op verwijzing van artsen in het kader van de extramurale ergotherapie.

Wat bieden wij jou?
BrabantZorg is groot en kent diverse zorgsoorten. Onze cultuur kenmerkt zich als warm, behulpzaam en ambitieus. Wij waarderen creativiteit en eigen initiatief en stimuleren positieve feedback en zelfreflectie. Bij ons kun je werkelijk het verschil maken!

Naast een fijne werkplek binnen een team dat bij jou past en waar jij je thuis voelt bieden we jou:
 • Werken binnen een gezellig en leuk team. Regelmatig organiseren we teamuitjes en/ of gaan we uit eten;
 • Werken op verschillende locaties binnen de regio Den Bosch en Bommelerwaard;
 • De ruimte om jouw eigen agenda in te delen;
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,3% (een volledige 13de maand);
 • In eerste instantie een tijdelijke aanstelling. Het gaat hier om de vervanging van collega's t/m 20 september;
 • Een salaris van minimaal € 3.419,- en maximaal € 4.906,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg).

Wie ben je?
Allereerst heb jij hart voor de zorg! Je werkt graag in een omgeving waar je veel vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgt. Jij hebt een HBO ergotherapie diploma. Bij voorkeur sta je ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en heb je ervaring en affiniteit met ouderenzorg. Ben je bijna klaar met je studie? Dan ben je ook van harte welkom om te solliciteren!

Verder:
 • Werk je zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband;
 • Stel je zelfstandig egotherapeutische behandelplannen op en voer je deze uit;
 • Ben je geïnteresseerd en enthousiast om cursussen en opleidingen te volgen om jouw kennis uit te breiden;
 • Stel je prioriteiten en neem je initiatief. Creativiteit en vindingrijkheid zijn daarbij van belang, net als flexibiliteit, bijvoorbeeld in je planning;
 • Kun je je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken, wat van belang is bij het geven van instructies aan de cliënten, zorgmedewerkers en bij de verslaglegging en administratie;
 • Ben je alert en proactief en help je cliënten de grenzen van hun fysieke en mentale mogelijkheden op te zoeken, maar niet te overschrijden;
 • Heb je een rijbewijs en de beschikking over een auto.

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken?
Dan maken we graag kennis met je. Dat kan op verschillende manieren, welke past bij jou?
 • Via de sollicitatiebutton op deze vacaturepagina;
 • Of we ontmoeten je graag op één van onze vragenuurtjes: meer info vind je op onze contactpagina;
 • Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Yvonne de Beijer op telefoonnummer: 06-13160239 (werkdagen: maandag, woensdag en donderdag) of met Lisa Boeijen op telefoonnummer: 06-83159521 (werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend).

#LI-RA1

Recente vacatures