zoekt een

Begeleider 3+ ODC complexe zorg

Prisma is op zoek naar een begeleider niveau 3+ locatie ODC Kindcentrum Kiezel. Jij maakt het verschil voor mensen met een beperking. De zorg die jij biedt, gaat verder dan ondersteunen bij dagelijkse levensbehoeften. Hierdoor kijk je naar de mogelijkheden en talenten die een cliënt heeft en probeer je het beste in hem of haar naar boven te halen. Door jouw manier van begeleiden zorg je ervoor dat cliënten het leven kunnen leiden zoals ze zelf willen.

Heb jij ervaring met multidisciplinair, ontwikkelingsgericht werken? In samenwerking met ouders? Ben jij in staat hoog alert te werken, stressbestendig, snel te schakelen en sta je stevig in je schoenen? Ben je daarnaast ook een teamspeler met doorzettingsvermogen?

Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Met wie ga je werken?
Binnen de behandelgroepen wordt specialistische diagnostiek, ontwikkelingsstimulering en behandeling geboden aan kinderen en jongeren met een (cognitieve) ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking en/of opvoedingsproblemen en hun systeem.

De leeftijd varieert van circa 2 tot circa 18 jaar. De vacature is gericht op de jongeren binnen de complexe behandelgroep Raket in de leeftijd van 7 jaar tot circa 18 jaar. Doel is de ontwikkeling
van het opgroeiende kind/jongere te optimaliseren en het samen met ouders te verhelderen en beantwoorden van ontwikkelings- en opvoedingsvragen. De oplossingsgerichte benadering en de inzet van multidisciplinaire diagnostiek en behandeling zijn middelen om hieraan te werken. De kinderen/jongeren werken spelenderwijs aan hun ontwikkeling en maken daarin (kleine) stappen. Je werkt samen met ouders, begeleiders, vrijwilligers, fysiotherapeuten, logopedisten, muziektherapeut en gedragskundigen. Door deskundige begeleiding krijgen deze kinderen/jongeren de kans om zo zelfstandig mogelijk te worden en minder kwetsbaar te zijn. Daarnaast werk je aan de draagkracht van het gezin. Enerzijds door ouders te ondersteunen en anderzijds door ze te ontlasten in de vrije tijd. Het ‘product’ dat hiervoor ingezet wordt, is verschillend en op maat voor het gezin. Denk hierbij o.a. aan ambulante ondersteuning in thuissituatie, ‘naschoolse opvang’ en logeren.

Dit ben jij
Op de locatie ODC Kindcentrum Kiezel (Raamsdonksveer) zijn wij op zoek naar een begeleider niveau 3+ voor onze complexe behandelgroep Raket en de bijkomende ondersteuningsvragen
zoals logeren en zaterdagopvang.

Als zorgprofessional zorg je elke dag voor afwisseling en uitdaging. Je richt je voornamelijk op de begeleiding van cliënten om hen een mooie dag te bezorgen. Je ondersteunt persoonlijk begeleiders bij het uitvoeren van cliënt afspraken en weet altijd tijd te maken voor contact met anderen.

Jouw arbeidsvoorwaarden
 • Voor 24 uur per week.
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens CAO gehandicaptenzorg. Salaris afhankelijk van je functie en ervaring. Dit betekent dat jouw salaris tussen de €2.617,- en €3.535,- ligt voor de functie begeleider niveau 3+, op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Naast vakantie-uren krijg je balansverlof- uren die flexibel zijn in te zetten.
 • Je krijgt een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Kies je voor Prisma als werkgever? Dan kun je na je proeftijd gebruikmaken van een regeling die fiscaal voordeel biedt, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een (elektrische) fiets, een tablet of een sportabonnement.

Wat wij jou verder bieden
Persoonlijke aandacht is erg belangrijk binnen Prisma. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou. We bieden je een uitdagende leer- en werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdragen aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou
Je bent alert, stressbestendig en gewend om snel te schakelen. Daarnaast sta je sterk in je schoenen en ga je met jouw doorzettingsvermogen geen uitdaging uit de weg. Samenwerken doe jij van nature en dat maakt jou een echte teamspeler. Het werken met jongeren vraagt intensievere begeleiding omdat het gaat om jongeren met moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarom verwachten we van je dat je in staat bent om zowel jonge kinderen als jongeren te kunnen begeleiden door verschillende begeleidingsstijlen toe te passen. Je bevordert de ontwikkeling van de kinderen door ze te stimuleren. Kenmerkend voor begeleiders binnen Kind & Gezin is het multidisciplinair samenwerken, systemische werken en hoge mate van prikkels aan kunnen. Je bent flexibel inzetbaar vanwege de veelzijdigheid van zorgvragen. Je kent jouw talenten en valkuilen, hebt empathisch vermogen en durft je kwetsbaar op te stellen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang om feedback te geven of te ontvangen.

Relevante eisen
 • Je hebt een afgeronde opleiding richting Zorg en Welzijn op minimaal MBO niveau 3 (SPW4, MMZ 4, SPH of een vergelijkbare opleiding).
 • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen.
 • Je bent oplossingsgericht, hebt een coachende houding en werkt met humor en relativeringsvermogen.
 • Je bent je bewust van je eigen handelen en zelfreflectie is je tweede natuur. Je communiceert hier open in en stimuleert je omgeving dat ook te doen en zich hierin te ontwikkelen.
 • Je werkt adequaat en doordacht.

Voor meer informatie kun je contact opnemen Anneke Kivits - van der Lugt (teamleider) 06-11745866.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Anneke Kivits - van der Lugt
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

Begeleider

Bergen op Zoom
24 - 28 uur
Philadelphia Zorg Brabant

Invalkracht Begeleider locatie De Regenboog Brakel

Zaltbommel
0 - 4 uur
Anna Zorggroep

Welzijnsmedewerker in de nacht

Geldrop
In overleg