zoekt een

Systeembehandelaar

Voorstelrondje! Wie zijn wij? 

Stichting de As biedt specialistische autismezorg aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en betrokkenen om hen te begeleiden naar het zo zelfstandig mogelijk meedoen in de samenleving. Wij staan voor maatwerk en kijken naar wie iemand is, wat iemand nodig heeft en hoe we daarbij kunnen ondersteunen. We kijken niet waarom iets níet kan, maar hoe het wél kan. De begeleiding en behandeling wordt geboden door een divers team met verschillende achtergrond in ervaring en opleiding. 

“Wij willen dat het goed met jou gaat”

We bieden onze begeleiding en behandeling hoofdzakelijk ambulant aan. Stichting de As heeft locaties in Goirle, Waalwijk en Breda. In Goirle en Breda bieden we dagbehandeling aan jongeren met autisme die uit zijn gevallen of dreigen uit te gaan vallen op school. 

Waarom wil jij werken bij Stichting de As? 

Er zijn vast en zeker andere leuke organisaties, maar bij Stichting de As maken wij het verschil met een informele club met passie en verbinding. Je krijgt alle vrijheid om het werk naar eigen inzicht in te richten. We hebben weinig protocollen, zodat je meer ruimte hebt voor innovatie en andere leuke ideeën. Dat biedt kansen, maar we verwachten ook dat je je verantwoordelijkheid neemt en doet wat nodig is. Wij vinden het belangrijk dat iedereen eigenaarschap toont, op zijn eigen manier. Wij werken op basis van vertrouwen en zelfstandigheid. We zijn open en eerlijk naar elkaar over wat ons bezighoudt. Vragen stellen en overleggen kan dan ook altijd en met iedereen. Je staat er nooit alleen voor, we doen het samen. 

Verbinding is een woord wat je misschien al wat vaker bent tegengekomen, dat is onze kernwaarde. We zijn nog steeds op zoek naar mensen om ons team te versterken, maar ondanks dat behouden wij de gemoedelijke, gezellige en betrokken sfeer. Als organisatie regelen we veel leuke dingen voor onze ambassadeurs. En een leuk feitje, elke woensdagochtend is er een meeting waarin onze ambassadeurs vrijwillig deel kunnen nemen om input te bespreken om de organisatie of de kwaliteit van de zorg nog beter te maken. Zo blijven we bouwen aan een kwalitatief goede organisatie. We hebben de ambitie om ons binnen een aantal jaren te ontwikkelen tot een topklinisch centrum rondom complexe autismezorg aan cliënt en diens systeem. De eerste stappen zijn hierin gezet door te starten met systeembehandeling in groepsvorm voor complexe gezinnen, gebaseerd op MBT (Mentaliseren bevorderende therapie). Daarnaast hebben we ook een therapeutische buitenplaats. Oh, en als laatste, onze medewerkers worden ook wel onze ambassadeurs genoemd. Daarmee verwijzen we ernaar dat je onze visie intern en extern uitdraagt. 

Heb jij geen kennis en/of ervaring in het autisme spectrum of systemisch werken? Wij bieden intern een opleiding aan om jouw kennis hierop te verbreden. Ook een meldcode (opfris)cursus komt vanuit ons.

Wat hebben wij te bieden in deze functie? 

Als Systeembehandelaar ben jij onderdeel van een team bestaande uit ongeveer 25 ambassadeurs, een combinatie van systeem- en cliëntbegeleiders, systeembehandelaren, vaktherapeuten en regiebehandelaren. Het systemisch werken zit inmiddels in ons DNA en de vraag naar deze behandelingen is groot, vandaar onze openstaande vacature.

Buiten de maatschappelijke betrokkenheid die wij als organisatie meedragen, kom jij te werken in een jong, gemotiveerd en zelfstandig team. Wij zijn een organisatie waarbij kennisdeling en kwaliteitsontwikkeling hoog in het vandaal staan. Talentontwikkeling? Graag!

  • Salaris:             Conform CAO & volgens ons functiegebouw. Salarisschaal 55
  • Uren:               Een veelzijdige functie van 16 tot 32 uur. 
  • Contract:          Je ontvangt een jaarcontract, zijn wij na dat jaar beide nog zo tevreden? Dan schudden wij je graag een hand voor een vast contract. 
  • CAO:                Wij vallen onder de CAO GGZ, goed om te weten denk ik!

Hoe ziet jouw werkweek eruit? 

Als Systeembehandelaar heb jij een flexibele en vrije functie binnen onze organisatie. Je mag je werkzaamheden namelijk zelf indelen als je maar minimaal 70% declarabel bent, dus cliëntgebonden werkzaamheden verricht. 

Je start jouw dag met een lekker kopje koffie of thee. Je neemt ondertussen een kijkje welke taken vandaag op de planning staan. Dit verschilt natuurlijk per dag. Zo voer jij (in)direct cliëntgebonden taken uit en ga je op zoek naar de onderliggende problematiek om op die manier het gezin zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast kunnen er dingen als intervisie of een opfriscursus voor systeem therapeutisch werken op het programma staan. 

Kortom, jij begeleidt jouw cliënt en diens systeem van A tot Z waar verschillende werkzaamheden bij komen kijken. Je begeleidt, stelt een BPJ of ondersteuningsplan op en schakelt met de betrokkenen waar nodig. Hierbij komt je ervaring in het vakgebied en je analytisch vermogen goed van pas, zo weet jij de onderste steen boven te krijgen en gezamenlijk aan de slag te gaan om de problematiek aan te pakken.

In een persoonlijk gesprek willen wij jou graag meer vertellen over de details van jouw werkzaamheden.  

Turn! Nu jij. Wij zijn benieuwd of jij voldoet aan ons perfecte plaatje:

Wij zijn op zoek naar ambassadeurs die energie krijgen van de vrijheid die wij bieden op het werk. Wij denken met je mee om een gezonde werk-privé balans te behouden, maar hier moet jij ook zelfstandig mee om kunnen gaan. Wij hanteren een richtlijn om minimaal 70 procent van jouw werk declarabel te zijn, dit betekent dat je (in)direct met cliënten bezig bent. De overige tijd van jouw werk mag je besteden aan opleidingen, zelfontwikkelingen en bijvoorbeeld een bijdragen aan de interne organisatie. 

We zoeken een ervaren professional die bedreven is in het behandelen van complexe systemische vraagstukken, bij voorkeur met een focus op autisme, en tevens uitblinkt als gezinscoach. Als verbindende schakel ben jij in staat om effectief contact te leggen met onze cliënten en hun gezinssystemen, waarbij jouw expertise in systemische methodieken zoals ABFT, ACT, geweldloos verzet en VIP van onschatbare waarde is. Of je nu als een dynamo in een team functioneert of als een solide zelfstandige, jouw bekwaamheid straalt. Samenwerken is inherent aan jouw werkwijze, en je waarborgt voortreffelijke zorgverlening door samenwerking met netwerken, andere zorgverleners en collega's. Gezamenlijk met het team bewaak je een uitgebalanceerde inhoudelijke en organisatorische uitvoering van de zorg.

Jouw zorg is gericht op groei, waarbij je de zorgverlening aanpast aan de ontwikkeling van gestelde doelen. Met een gedreven passie weet je niet alleen onze cliënten maar ook hun systemen te inspireren. Enthousiasmeren? Dat beheers je als geen ander! Daarnaast sommen wij graag nog wat belangrijke punten op:

  • Jij beschikt over een minimale HBO  werk en denkniveau. 
  • Jij beschikt over kennis over sociaal agogische en pedagogische methodieken en technieken;
  • Jij beschikt over kennis en ervaring met systemisch werken, bijvoorbeeld als gezinscoach. 

En…  Je bent een echt coach en je bent in staat om collega’s te laten groeien en je hebt hier ervaring in. Je bent iemand die veerkrachtig, ondernemend, verbindend en een motivator is. Ervaring met autisme is een pré.  

Tot slot ben jij iemand die blij wordt van een organisatie die zicht niet laat leiden door de wereld van protocollen en presentatie-indicatoren. Jij bent iemand die van eenvoud houdt en vooral doet waarvoor het uiteindelijk te doen is, namelijk; de beste mogelijk zorg aan onze cliënten bieden!

Je kunt je sollicitatie, bestaande uit motivatie en CV, richten aan Frans van Angeren, onder vermelding van ‘sollicitatie Systeembehandelaar’. Je kunt je sollicitatie sturen naar info@stichtingdeas.nl. 

Contact

Frans van Angeren
Bestuurslid
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.