Groepsbegeleider Very Intensive Care (VIC) Jeugd- De La Salle Boxtel

Per direct zijn wij voor locatie De La Salle op zoek naar een groepsbegeleider voor de Very Intensive Care (VIC) afdeling.

Over de functie en afdeling
De jongeren binnen de VIC-afdeling (Very Intensive Care) vragen meer in de dagelijkse opvoedingscontext en binnen de behandelrelatie dan menig andere doelgroep. Over het algemeen gaat het om jongeren die reeds vastgelopen zijn binnen andere zorg/jeugdhulpinstellingen. Het doel van de behandelinterventie binnen de VIC afdeling is over het algemeen stabiliseren, reduceren zorgbehoefte, perspectiefbehoefte vaststellen en begeleiden naar vervolgaanbieder.

Door de lichtverstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblemen en psychiatrische problematieken van de jongeren is het noodzakelijk dat jij als groepsbegeleider (gaat) beschikken over ruime kennis hiervan. Dit zodat je de invloed van de problematiek van de jongeren kunt herkennen en daardoor de juiste beslissingen kunt nemen. Geen dag is hetzelfde en er is continu aandacht op het team functioneren. Van belang is dat het team goed op elkaar blijft ingespeeld, een gezamenlijke visie heeft en handelt naar deze visie. Er is een veilige aanspreekcultuur, waarbij iedereen bereid is om dagelijks te leren van elkaar én van de jongere(n).

Wat ga je doen?
Bij de jongeren van de VIC-afdeling is vaak sprake van complexe gezinsproblematiek. Bij de behandeldoelen waarbij stabilisatie van de jongere centraal staat, is het essentieel om rekening te houden met complexe gezinsproblematiek. Bij het werken aan het doorbreken van de negatieve spiraal, maakt men gebruik van een systeem-therapeutische benadering.

Een belangrijk onderdeel is dat er multidisciplinair gewerkt wordt, dat er op een samenhangende wijze vanuit verschillende invalshoeken interventies kunnen worden ingezet en mee kan worden gedacht om de behandeling van de jongere vorm te geven.
 • Samenwerken met collega's (zoals regiebehandelaar, maatschappelijk werk, teamleiders, therapeuten etc.), die bevlogen en betrokken zijn en die de visie van een dergelijk ontwikkelingsgericht product kunnen dragen, enthousiast zijn om dit mee vorm te geven, willen meewerken aan (dynamische) ontwikkeling van jongeren en die zichzelf als onderdeel zien van de groepscultuur en – interactie.
 • Bovenop het geboden leef- en onderwijsklimaat kunnen de jongeren in hun ontwikkeling ondersteund worden door een groep-therapeutisch aanbod, gericht op het vergroten van hun sociaal-emotionele vaardigheden.
 • Je bent een vraagbaak voor de jongeren.
 • Je zorgt voor een goede en transparante rapportage.
 • Je hebt een verbindende rol in het (professionele) netwerk rondom de jongeren en het vormgeven van vrijetijdsbesteding, waarbij aandacht is voor het consolideren van gedrag en sociaal-emotionele, persoonlijke groei.

Over locatie De La Salle
De La Salle is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in de regio Noordoost-Brabant. De La Salle biedt behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met gedrags- of psychiatrische problematiek. De jongeren zijn tussen 6 en 23 jaar. De centrumlocatie van De La Salle in Boxtel is een zogenoemde driemilieusvoorziening. Koraal biedt op deze locatie ook onderwijs (Het Vada College) en begeleiding naar arbeid via Sterk in Werk.

Wat bieden wij?
 • Contract: Een vast dienstverband met een vast aantal uur per week.
 • Flexibiliteit: Een passend rooster op basis van jouw beschikbaarheid. Wij passen ons aan jou aan!
 • Salaris: Je salaris is gebaseerd op FWG 40 CAO Gehandicaptenzorg tussen €2.617- €3.535 (op basis van een 36-urige werkweek).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, reiskostenvergoeding, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden/werkkostenregeling, zoals o.a. fietsplan, bedrijfsfitness, extra reiskostenregeling, uitruil eindejaarsuitkering.
 • Leuke collega’s: Enthousiaste collega’s en een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. Het werken met jongeren met jeugdigen met zo veel diverse problematiek maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wat vragen wij van jou?
 • Diploma MBO-4 SPW, MBO-4 Maatschappelijke zorg (uitstroomrichting Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen), MBO sociaal werk, HBO-SPH, HBO-Pedagogiek, HBO Social Work of vergelijkbare opleiding.
 • Een SKJ registratie/vooraanmelding is een pré.
 • Klantgericht, flexibel en creatief in activiteiten.
 • Constructief in omgaan met conflictsituatie.
 • Affiniteit met kinderen en/of jeugdigen met psychiatrische problematiek en een verstandelijke beperking.
 • Leveren van een bijdrage aan de totstandkoming van het behandel- en leefklimaat binnen een terrein gebonden voorziening.
 • Methodisch kunnen werken, met aandacht voor het analyseren en hanteren van interactiepatronen.
 • Evaluerend en reflectief handelen, inter- en intrapersoonlijke vaardigheden toe kunnen passen.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken, effectieve communicatievaardigheden kunnen hanteren.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mari José Verberne (Teamleider) via 06-22947813.

Reageren
Ben jij de professional die wij zoeken? Dan nodigen wij jou van harte uit om jouw motivatie en CV door te sturen via onderstaand sollicitatieformulier.

Contact

solliciteren regio NOB Koraal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zuidwester

Begeleider gehandicaptenzorg

Breda
In overleg
Thuys

Slaapdienst bij kleinschalig wonen

Baarle-Nassau
20 - 24 uur
Woon-zorgboerderij De Witte Hoeve

Woon begeleider Zorgboerderij De Witte Hoeve

Oploo
20 - 24 uur