zoekt een

Verpleegkundig specialist VIBE

Maak het verschil
Als Verpleegkundig specialist GGZ diagnosticeer, indiceer en coördineer je de (psychiatrische) behandeling en voer je zelfstandig de verpleegkundig specialistische behandeling uit. Je overlegt waar nodig met het team en maakt gebruik van elkaars expertise. Je verbindt in je behandeling cure & care en werkt vanuit een holistische mensvisie waarin naast het geestelijk welbevinden ook aandacht is voor somatiek en het lichamelijke welbevinden. Je voert in de rol van regiebehandelaar regie op de vormgeving en uitvoering van het behandel- en zorgbeleid. Je bent goed in staat om multidisciplinair te werken. Je bent bevoegd en bekwaam in het autonoom voorschrijven van medicatie binnen je eigen specialisme en deskundigheidsgebied en doet dit conform geldende wet- en regelgeving. Je bewaakt de grenzen van je eigen bevoegdheid en weet op welk moment de medisch specialist ingeschakeld moet worden. Je informeert verwijzers, hulpverleners en zo nodig andere betrokkenen over het verloop en resultaat van de behandeling met inachtneming van de beroepscode. Je houdt de (cliënten)dossiers en de uit de functie voortvloeiende administratie bij: schriftelijke rapportages, verslagen, behandelevaluaties, eventuele overdrachten en afsluitbrieven van cliënten.

Jouw toekomstige werkplek en team
Het VIP-team is onderdeel van centrum VIBE (=Vroege Interventie Buitengewone Ervaringen) GGzE en biedt hulp aan mensen met een eerste psychose. Het is een TOP-GGZ gecertificeerd Team. Het VIP-team helpt cliënten hun klachten de baas te worden en ondersteunt hen op alle levensgebieden. Een eerste psychose roept veel verwarring op. Wat overkomt me? Hoe kan ik mijn gewone leven weer oppakken? Het VIP-team wil adolescenten en volwassenen (16 tot 65 jaar), die in de afgelopen 3 jaar een psychose hebben doorgemaakt, helpen bij hun herstel. Hiervoor is het belangrijk dat men snel de juiste hulp krijgt. GGzE VIBE biedt daarom diagnostiek, medische behandeling, begeleiding en ondersteuning, om het leven van mensen met een psychose weer op de rails te zetten. De behandeling is gericht op herstel. Hiervoor wordt gestreefd naar vermindering van psychotische klachten het voorkomen van nieuwe psychotische episodes. Naasten worden nauw betrokken bij de behandeling. Het VIP-team bestaat uit verschillende disciplines met elk zijn specialiteit. In het team is er nog een verpleegkundig specialist waarmee je samen werkt. Het is een TOP-GGZ gecertificeerde afdeling, waardoor naast de zorg er ook sprake is van innovatie en wetenschappelijk toetsen hiervan. 

Jouw achtergrond
Om deze functie succesvol te kunnen vervullen ben jij als Verpleegkundig specialist GGZ opgeleid bij de Opleidingsinstelling GGZ VS en ben je zowel in het BIG- als in het Verpleegkundig Specialisten Register (art. 14 BIG) opgenomen. 

Je hebt naast je VS-opleiding minimaal 5 jaar ervaring in de psychiatrie en affiniteit met psychosezorg. Je bent iemand die graag in teamverband werkt maar wel zelfstandig beslissingen durft te nemen. Je hebt goede schriftelijke en mondelingen uitdrukkingsvaardigheden. Je draagt daarnaast zelfstandig zorg voor het bijhouden van je kennis en kunde conform de eisen van het VS-register (accreditatiepunten). GGzE biedt een goed opleidingsbudget voor verpleegkundig specialisten om hierin te faciliteren. Je bent in staat om protocollair te werken, maar ook buiten de gestelde kaders. Je bent tenslotte bereid om een actieve bijdrage te leveren aan zorginnovaties. 

Ons aanbod

  • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 65: minimaal €4.108 - maximaal €6.264 op basis van 36 uur.
  • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op.
  • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
  • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan.
  • Veel locaties van de GGzE bevinden zich  op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Door de Graauw (sociaal psychiatrisch verpleegkundige) via telefoonnummer 040-2146880.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures

tanteLouise

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

Oost West en Middelbeers
In overleg