Psychiater afdeling Moermontstede en de Haven

Psychiater 24 - 36 uur

GGZ WNB is op alle fronten volop in beweging. Ontwikkelingen in de sector en binnen de organisatie volgen elkaar in rap tempo op. Wij zijn op zoek naar dienstverlenende flexibele collega’s met lef en gevoel voor innovatie.
Werk je graag bij een professionele GGZ-aanbieder in een gemoedelijke sfeer? Vind je het een uitdaging om te werken vanuit mogelijkheden, eigen regie en ben je in voor nieuwe ontwikkelingen? Dan zoeken wij jou!

Wij zijn GGZ Westelijk Noord-Brabant. Wij bieden geestelijke gezondheidszorg in de regio West Brabant. Jaarlijks vertrouwen ongeveer 6.500 cliënten erop dat onze medewerkers hen zullen helpen bij het voorkomen, behandelen of draaglijk maken van psychische klachten. Deze werkzaamheden doen wij in een integrale samenwerking met andere zorgaanbieders in onze regio.
Daarvoor hebben wij medewerkers nodig die elke dag enthousiast naar het werk gaan om cliënten te ondersteunen bij hun herstelproces. Wij werken met de herstelgerichte visie. Een visie die gericht is op het maximaal benutten van de mogelijkheden van de organisatie en hierbij de talenten van de medewerkers. Waarbij onze missie is: laat de medewerkers die dingen doen waar zij goed in zijn en waarin zij te ontwikkelen zijn. Dit komt tot uiting in zowel de zorgprocessen als de ondersteunende processen.

Wat ga je doen
Als Psychiater geef je uitvoering aan de rol van regiebehandelaar. Je werkt zelfstandig en in samenwerking met collega’s ben je verantwoordelijk voor het diagnosticeren, indiceren en behandelen van cliënten alsmede voor de risicotaxatie.

Samen met de programmaleiding leid je een multidisciplinair team van enthousiaste, zowel ervaren als jonge krachten. Je levert een belangrijke bijdrage aan het implementeren van nieuwe ontwikkelingen, je begeleidt de Arts in Opleiding tot Specialist (AIOS) en je participeert in de opleidingsgroep voor supervisie en deelname aan intern onderwijs.

Daarnaast werk je samen aan de verbetering van interne processen en zorg je voor een optimale afstemming met partners binnen en buiten GGZ WNB.

Waar ga je werken
Voor de locaties De Haven en Moermonstede, waar wij een beschermde woonvorm bieden aan onze cliënten, zijn wij op zoek naar een Psychiater. Een zeer afwisselende en verantwoordelijke functie omdat iedere cliënt andere wensen en behoeften heeft. Geen dag is hetzelfde!

Moermontstede is een appartementencomplex met diverse appartementen. Hier ondersteunen wij gemiddeld 52 cliënten in de leeftijdscategorie 25-75 met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) in hun herstelproces.

We stimuleren, motiveren en ondersteunen onze cliënten bij het opstellen van eigen doelen en het maken van een planning om deze te realiseren. De wensen en behoeften van de cliënt staan hierin centraal. We hechten veel waarde aan de samenwerking met familie en ervaringsdeskundigen. De methodieken Herstel en ART (Active Recovery TRiad) helpen ons in het Herstelgericht werken.

De Haven is een van onze locaties op het landgoed Vrederust. Hier verblijven gemiddeld 35 cliënten en bieden wij een beschermde omgeving waarin de cliënt, middels specialistische en herstelgerichte behandeling en begeleiding, toewerkt naar persoonlijk herstel.
We bieden een behandeling zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. De leeftijd van onze cliënten varieert van 20-80 jaar. Het team is op afstand aanwezig. Wat maakt dat cliënten hun hulpvraag moeten kunnen uitstellen. Dit is een leerproces, indien nodig biedt het team eerst nabijheid en werken we in kleine stappen toe naar meer zelfstandigheid.

Wat vragen wij van jou
 • Vanzelfsprekend beschik je over een (bijna) afgeronde opleiding tot psychiater met een RGS registratie
 • Je hebt kennis van gespecialiseerde methodieken gericht op onderzoeken, diagnosticeren en behandelen
 • Je hebt affiniteit met het vormgeven van een psychotherapeutische behandeling
 • Je hebt plezier en bij voorkeur (enige) ervaring met het leiden van een multidisciplinair team
 • Je werkt graag samen, hebt een positieve instelling en reflectief vermogen
 • Je bent bereid deel te nemen aan de 24-uurs bereikbaarheidsdienst

Wat bieden wij jou
 • Een zelfstandige functie bij een regionale (geïntegreerde) GGZ zorgaanbieder
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao GGZ Medisch Specialisten
 • Maandelijks een arbeidsmarkttoeslag van 8% van je bruto maandsalaris
 • Wonen en werken in een prachtige regio, 45 minuten vanuit Rotterdam/Dordrecht en Antwerpen, 30 minuten vanuit Breda
 • Ruime ontwikkelmogelijkheden bijvoorbeeld bij onderzoek, inhoudelijke innovatie, medisch management en zelfs een ontwikkelfunctie tot geneesheer-directeur is mogelijk
 • Een goed en uitgebreid opleidingsklimaat voor diverse disciplines
 • Flexibele werktijden die passen bij jouw persoonlijke situatie
 • Een vaste aanstelling

Enthousiast? Solliciteer dan direct
Ben je direct enthousiast en ervan overtuigd dat je bij ons wilt werken?
Aarzel dan niet en reageer direct via de sollicitatie button.

Liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op.
Contactpersoon: Bianca van Dongen
Telefoonnummer: 06-83261437
E-mail: b.vandongen@ggzwnb.nl

Contact

Bianca van Dongen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Arts Tuberculose

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur
Zorroo - Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken

Huisarts bij huisartsenpraktijk De Plataan

Rijen
In overleg
Laverhof

Specialist Ouderengeneeskunde

Schijndel
28 - 32 uur