Regieverpleegkundige Orthopedie - parttime of fulltime

Op de afdeling Orthopedie zetten we samen ons beste beentje voor. Wervelkolomchirurgie, revisies en (prothese)infectiebehandelingen: bij ons vind je het allemaal! Met onze regiofunctie leveren wij specialistische zorg voor de complexe orthopedische patiënt. Hierdoor is geen dag hetzelfde. Dát is werken op de verpleegafdeling Orthopedie! Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorgdragen voor het continue verpleegproces van onze orthopedische patiënt is jouw verantwoordelijkheid. Binnen je rol als regieverpleegkundige zorg je samen met je collega’s voor het gehele proces van opname tot ontslag voor de orthopedische patiënt. Daarnaast heb je een voorbeeldfunctie ten aanzien van onder andere het tonen van eigen leiderschap. Curatief werken en samenwerken met andere disciplines is een groot onderdeel van je werk. Je werkt dan ook nauw samen met de fysiotherapeuten en nazorgmedewerkers van het ziekenhuis. Daarnaast is psychosociale begeleiding van patiënten en familie een belangrijk aspect van jouw werk.

Als regieverpleegkundige Orthopedie ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Denk hierbij aan katheteriseren, drain-, en wondzorg.
 • aan de slag gaan met klinisch redeneren.
 • gerichte communicatie ten aanzien van zelfredzaamheid naar patiënt én familie. Jij stelt hen gerust en biedt ze voorlichting en duidelijkheid.
 • initiëren en zorgdragen voor de verbetering van processen op de afdeling en het leiden van werkgroepen. Denk hierbij aan werkgroepen zoals wond & decubituszorg, klinisch redeneren en Evidence Based Practice.
 • coachen en begeleiden van collega’s en studenten binnen een veilig leerklimaat. Daarnaast hebben wij sinds oktober 2023 een leerunit waarbij studenten de leiding hebben in het zorgproces.
 • verbeteren van de kwaliteit van patiëntenzorg door multidisciplinair te werk te gaan.
 • deelnemen aan ziekenhuisbrede projecten.

Leren & Ontwikkelen
Ons team staat bekend om het fijne en veilige leerklimaat. Je mag fouten maken, je mag jezelf zijn, je mag leren én ontwikkelen. Bij ons ben je verzekerd van een zachte landing en krijg je het vertrouwen om jezelf verder te ontplooien. Wat kun je allemaal bij ons leren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rol van dagcoördinator. Hierbij help je met het aansturen van het team, bewaken van de zorgzwaarte, monitoren van de beddencapaciteit en het plannen en oplossen van diensten.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Binnen de rol van regieverpleegkundige kun je de zorg van meerdere kanten beïnvloeden. Je bent onderdeel van het team Orthopedie waarbij je samen met je collega’s de beste zorg levert aan je patiënt. Daarnaast ben denk je mee in ziekenhuisbrede projecten, waarborg je met de mede regieverpleegkundigen de kwaliteit van de afdeling en heb je de ruimte om binnen jouw interessegebieden jezelf te ontwikkelen als regie.’ Hester – Regieverpleegkundige Orthopedie

Verpleegafdeling Orthopedie
De verpleegafdeling orthopedie kenmerkt zich door:
 • 24 bedden op 10 West waarvan 8 bedden een leerunit vormen.
 • 25 (regie)verpleegkundigen, 1 medewerker verpleging en verzorging, 2 secretaresses en teamleider.
 • Onderdeel van de maatschap Orthopedie Groot Eindhoven in samenwerking met het Maxima Medisch Centrum.
 • Specialistische zorg aan de orthopedische patiënt waarbij wij ons richten op wervelkolomchirurgie, protheserevisies en (prothese)infectiebehandelingen.

Ons team heeft een fijne teamspirit en is altijd gedreven om hoge kwaliteit van zorg te bieden. Samen en gemoedelijk typeert onze afdeling. Wij zijn harde werkers die elkaar graag een helpende hand bieden en uitdagen. Een gemêleerd team van jong en oud. Er heerst een goede sfeer: Samen hangen wij de slingers op! Als nieuwe collega voel je je welkom en snel opgenomen in ons team. Dit houden we graag zo en daarom blijven we bezig met proces- en kwaliteitsverbetering en denken we vooruitstrevend.

Volg je ons al op Instagram? Hier kun je al een stukje sfeer proeven! Je vindt ons onder de gebruikersnaam: orthopedie_catharinaziekenhuis.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde hbo opleiding tot verpleegkundige.
 • BIG-registratie.
 • ziekenhuiservaring. Geen ervaring? Ook dan ben je van harte welkom in ons team! We maken samen met jou een plan om uit te groeien tot afdelingstopper!

Ook ben je een persoon die graag samen een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de afdeling en ziet dit als een uitdaging. Flexibel samenwerken is kenmerkend voor jou. Hierdoor weet jij je in elke - soms complexe - situatie snel aan te passen. Naast het harde werken staan gedrevenheid en openheid voor jou centraal en ben je gewoon een gezellige collega!

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Regieverpleegkundige Orthopedie kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 24 uur tot 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.324,00 (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek. Vanwege de nieuwe CAO Ziekenhuizen zal hier per 1 juni 2024 een loonsverhoging van 5% op toegepast worden
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als Regieverpleegkundige Orthopedie in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Marieke van der Velden (Teamleider) op 040-2397968.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Natascha. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt een arbeidsgezondheidskundig onderzoek plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Reinier van Arkel

GGZ agoog/Begeleider/Verpleegkundige - WIJK – Den Bosch Zuidoost

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur
Stichting Titurel

Verpleegkundige / Pedagogisch begeleider niveau 5

Putte
28 - 32 uur
Vivent

Verpleegkundige HBO somatiek

Rosmalen
32 - 36 uur