zoekt een

Mentor jonge vluchtelingen 24-uurs opvang

VOOR WIE DOE JE HET?
Je staat klaar voor kinderen en jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen, meestal gevlucht vanwege oorlog, geweld, terreur of politieke onveiligheid. Vaak hebben ze de opdracht om voor het hele gezin toekomst te maken. Je helpt alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) om zich te ontwikkelen op weg naar een veilig en zelfstandig leven. In een ingewikkelde Westerse wereld en met sterke banden met het thuisland. De jongeren wonen samen met 9 tot 12 personen in een kinderwoongroep. De leeftijd varieert van 13 tot 17 jaar.

HOE DOE JE DAT?
In een leven met zoveel onzekerheid draait alles om het bieden van zoveel mogelijk stabiliteit. Jij bent een vaste basis en zorgt dat de jongeren zich welkom voelen. Je helpt hen op weg om kennis te maken met hun omgeving. Je bent de eerste schakel op weg naar een nieuwe school, nieuwe vrienden, een nieuw leven. Ook stimuleer je de jongeren om een bijbaantje te hebben en helpen jongeren met het opbouwen van een netwerk en een goed dagbesteding. Je bent begripvol maar spreekt hen ook aan op hun verantwoordelijkheid om kansen te grijpen en om de gestelde doelen te behalen. Je leert hen de basisvaardigheden die nodig zijn voor zelfstandigheid. De voertaal in het huis is Nederlands, waardoor soms veel creativiteit wordt gevraagd om met elkaar te kunnen communiceren. Je maakt echt contact met de jongeren door er voor hen te zijn, één per week samen avond te eten, maar ook samen activiteiten te ondernemen. Je bent flexibel, geen enkele dag is hetzelfde.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Jij werkt vandaag in de dagdienst. Elke dienst start altijd met een warme overdracht van de voorgaande dienst en worden de bijzonderheden besproken. Je start met het wekken van de jongeren die naar school moeten.
 • De rest van de ochtend, zodra de jongere op school zitten, werk jij de administratie bij, plant afspraken in en bereid de afspraken van de middag voor.
 • ’s-Middags heb je samen met een jongere een afspraak bij de huisarts en ga je langs bij de gemeente. Daar heb je regelmatig een overleg samen met onder andere het jongerenwerk en Nidos. Ook met school is er veelvuldig contact. Jullie houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen zodat de hulpverlening tijdig op gang komt en goed op elkaar is afgestemd.
 • De school is uit. Jij zorgt dat je op tijd terug bent om de jongeren te kunnen ontvangen om de dag door te spreken. Het is belangrijk dat je zichtbaar bent op de groep en tijd vrijmaakt om er te zijn en in contact te zijn.
 • Einde van de middag heb je nog een telefonisch overleg met de gedragswetenschapper gepland staan om de leerdoelen van een jongere door te nemen.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent een gedreven mentor die jongeren kan motiveren en stimuleren om kleine stapjes vooruit te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling op weg naar zelfstandigheid. Je bent iemand die stressbestendig is, een open houding heeft, flexibel is en beschikt over doorzettingsvermogen. Je vindt voldoening in het begeleiden van jongeren en het samenwerken met collega's en andere instanties. Verder heb je:
 • Een afgeronde sociaal (ped)agogische opleiding op minimaal MBO4 niveau zoals pedagogiek, social work, sph, pedagogisch medewerker en sociaal werker.
 • Ervaring in het werken met statushouders, vluchtelingen of jeugd als bijvoorbeeld jeugdzorgwerker, jeugd- en gezinsprofessional, pedagogisch medewerker, begeleider of groepswerker.
 • Kennis van en affiniteit met maatschappelijke ontwikkelingen rondom vluchtelingen.
 • De bereidheid om onregelmatig te werken in een 24/7 rooster.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie Mentor AMV in schaal 7, met salaris tussen € 2.686,74 en € 3.839,75 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Een contract voor 28-36 uur per week.
 • De werklocaties zijn in regio Tilburg, Den Bosch, Breda, Teteringen of Oosterhout. Je geeft je voorkeur hierin aan en je bent in principe alleen op deze werklocatie werkzaam.
 • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling via onze eigen Steeds Sterker Academie. Bij de start krijg je de methodiektraining woonbegeleiding AMV aangeboden.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Astrid van Overbeek via 06 43 14 72 28 De vacature sluit op 1 mei 2024. De gesprekken worden in overleg gepland.

Contact

Astrid van Overbeek
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

BrabantZorg

Medewerker Welzijn Activiteiten | 20 uur

's-Hertogenbosch
16 - 20 uur
Jeugdbescherming Brabant

Ondersteunend Jeugdbeschermer Etten-Leur

Etten-Leur
32 - 36 uur
Trend Zorg Veldhoven

Sociaal Pedagogisch werker 2 woonbegeleider

Veldhoven
In overleg