zoekt een

Opleiding tot verzorgende IG / MZ - BBL3

Opleiding tot verzorgende IG / MZ (BBL3)
26 - 32 uur per week
Wil je een mooie toekomst (starten) in de zorg? Dan is een opleiding met praktijkervaring bij Laverhof een kans die je niet mag missen! Je krijgt les op school, maar leert vooral in de praktijk. Onder de juiste begeleiding leer je het beroep en de wereld van de zorg goed kennen.

Afhankelijk van de mogelijkheden en jouw voorkeur volg je de opleiding bij een onderwijsinstelling in de regio (bij voorkeur 's-Hertogenbosch of Oss). Je kunt geplaatst worden op alle locaties binnen Laverhof of bij Ondersteuning Thuis. De opleiding duurt drie jaar.

Wat ga je leren
Als verzorgende help en ondersteun jij mensen die zich (tijdelijk) niet zelf kunnen redden. Jij helpt mensen bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals in en uit bed komen, aan- en uitkleden en innemen van medicijnen. Je bent voor de cliënt en zijn/haar omgeving het eerste aanspreekpunt en coördineert de zorg. Je bent betrokken bij het opstellen van zorgplannen en verricht verpleegtechnische handelingen, zoals wonden verzorgen en stomazorg.

Je leert hoe je de juiste beroepshouding laat zien en je representatief en sociaal vaardig opstelt. Gedurende de opleiding wordt je intensief begeleid door een van onze praktijkopleiders en door werkbegeleiders op de afdeling. Als leerling bij Laverhof vinden we het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt over je eigen leerproces en goed kunt reflecteren op je eigen handelen.

De opleiding tot verzorgende is een 3 jarige opleiding waar je wekelijks minimaal 20,5 uur werkt in de zorg en 1 lesdag hebt op school. Je gaat gedurende je opleiding werken voor diverse afdelingen.

Wie ben jij?
 • Je bent minimaal in het bezit van een VMBO-KB diploma, een havo overgangsbewijs van leerjaar 3 naar 4 of een mbo niveau 2 diploma (boven 21 jaar kan van de vooropleidingseisen afgeweken worden).
 • Je helpt graag mensen zelfstandig te functioren en hebt oog voor hun welbevinden.
 • Je bent flexibel inzetbaar en kunt prima werken volgens onregelmatige werktijden.
 • Je bent enthousiast en gemotiveerd om leren en werken in de praktijk te gaan combineren.

Wat bieden wij?
 • Goede begeleiding en persoonlijke aandacht gedurende jouw opleiding.
 • Volledige vergoeding van de opleidingskosten.
 • Een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 26 uur (waarvan je 20,5 uur onregelmatig werkt en 5,5 uur vergoed krijgt voor de lesdag).
 • Een maandelijks salaris volgens de cao VVT, zij-instroomperiodiek FWG35.
 • Een laptopvergoeding tot € 450,-.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. fiets- en mobiel devicesplan en bedrijfsfitness.
 • Een leuke werkplek bij postieve afronding van jouw opleiding!

Wij vragen voor al onze nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan, zodat we zeker weten dat jij als nieuwe collega helemaal past in onze organisatie. De kosten die je hiervoor maakt vergoeden wij.

Enthousiast geworden?
Meld je aan voor de opleiding door te solliciteren via de sollicitatieknop. Wij ontvangen graag je motivatie en cv en laten je zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Doorgaans zijn er startmogelijkheden in februari, april en september (afhankelijk van het aantal aanmeldingen of persoonlijke voorkeuren kan hiervan worden afgeweken). Geef aan ons door in je motivatiebrief welke periode je zou willen starten.

Wil je meer weten over de inhoud van deze functie, mail dan met de praktijkopleider Kitty van Boxel via kitty.vanboxel@laverhof.nl, of Jenny van de Sande via jenny.vandesande@laverhof.nl of bel tel. 073-5443300.

Contact

Anouk van den Akker
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zorgorganisatie Het Hoge Veer

Verzorgende (IG) wijkteam

Geertruidenberg
In overleg
St. Elisabeth Roosendaal

Verzorgende IG / EVV

Roosendaal
16 - 32 uur