zoekt een

Woonbegeleider, Laar 4-6

Laar 4-6 is een geschakeld woonhuis met dynamische doelgroep, die vaak al hun hele leven bij Severinus wonen en/of werken. Allen hebben een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Daarbij hebben de bewoners autisme, het syndroom van down, Fragiele x, Cri du Chat, epilepsie en soms is er (beginnende) dementie.

Werken met ernstig verstandelijk gehandicapten, een prachtige en ongeremde doelgroep. Zorgen voor deze bewoner voelt niet als werken. Je krijgt er energie van! Met plezier en liefde regel jij als woonbegeleider gehandicaptenzorg een mooie dag. Severinus geeft je veel vrijheid en ruimte. Je bepaalt met je team hoe je het werk inricht in woonhuis Laar 4-6 in Veldhoven. 

Woonbegeleider gehandicaptenzorg
Laar 4-6 is een geschakeld woonhuis met dynamische doelgroep, die vaak al hun hele leven bij Severinus wonen en/of werken. Allen hebben een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Daarbij hebben de bewoners autisme, het syndroom van down, Fragiele x, Cri du Chat, epilepsie en soms is er (beginnende) dementie.

Een mooie dag voor de 14 bewoners regel jij met kleine dingen, bijvoorbeeld met humor tijdens het wassen. Of gewoon met structuur. Jij weet hoe je een rustige en sfeervolle omgeving in het woonhuis creëert en:

 • biedt laagdrempelige individuele activiteiten aan op het juiste niveau zoals puzzelen, tekenen en spelen met blokken.
 • probeert de bewoners zoveel mogelijk hun zelfstandigheid en eigen regie te laten behouden. Hierin kijken we wat de draagkracht is van de bewoner en staat zijn geluk voorop!
 • stemt de zorg af op de behoefte van iedere individuele bewoner en speelt in op veranderingen, hoe klein ook.
 • overlegt, rapporteert en informeert met collega’s en wettelijke vertegenwoordigers van de bewoner.
 • coördineert de dagelijkse zorg voor een aantal bewoners en stelt hier zorgplannen voor op.

‘’ Doe wat je zegt en zeg wat je doet. Om vertrouwen te winnen, en met vertrouwen en humor zorgen we voor een fijne dag voor onze bewoners.’’ Voor de één betekent dit rust en voor een ander juist meer energie ‘’. De eigenheden van bewoners wordt hierin altijd gerespecteerd ‘’ – Kim van den Boogaert, persoonlijk begeleider

Meer horen over je nieuwe baan? Luister hier naar de podcast.

Salaris en meer
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdragen aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij 20-32 uur met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal €3606 op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG35 als begeleider en FWG40 als persoonlijk begeleider). In december komt hier nog eens 2% bovenop!
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • 8% vakantiegeld en 144 vakantie- en 57 balans verlofuren per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.
 • een rooster afgestemd op je wensen met ochtend-, middag-, en avonddiensten.
 • een vast contract bij een groot aantal vacatures omdat we vertrouwen hebben in een langdurige samenwerking.
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten.
 • een reiskostenvergoeding van 0,16 cent per kilometer.
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren via de Severinus Academie en het online leerplein.
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt.
 • Een fiscaal interessante regeling, waarbij je brutoloon of vakantiedagen kunt inzetten voor deelname aan het fiets-, pc, telefoon- of fitnessplan.

Je talent en de rest
Dé stabiele kracht in het team. Iemand die emoties tijdelijk op de tweede plaats kan zetten, dat ben jij. En je bent graag jezelf. Ook omdat de bewoners dat van je verlangen. Hoe echter, hoe beter. Je bent oplettend, ook op kleine dingen en onderneemt direct actie of kijkt naar een structurele oplossing. Doordat de zorgvraag zo dynamisch is weet je hoe belangrijk het is dat je snel kan schakelen en ben je niet bang om snel keuzes te maken. Je bent een kartrekker en je helpt ons enorm als je het leuk vindt om activiteiten te organiseren voor onze bewoners. Daarnaast heb je de juiste balans tussen nadenken en doen, luisteren naar jezelf of een ander. Verder heb je:

 • minimaal een mbo-diploma op niveau 4, bijvoorbeeld in de pedagogiek, persoonlijke begeleiding of als verpleegkundige.
 • geen ervaring of veel jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, je bent altijd welkom.

Niet het juiste opleidingsniveau, wél de juiste richting? Met een intern leer-werktraject helpt Severinus je graag met de volgende stap in je carrière. Maak je droom waar en kijk hier.

Werken bij Severinus
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle bewoners écht goed leren kennen. Zo weten we wat er nodig is en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.

Samen met je team
Het team Laar 4-6 vindt een planning maken nuttig, maar vaak loopt het toch anders. Samen beweeg je mee met wat de dag brengt en iedereen stelt zich daarin flexibel op. Je collega’s zijn stuk voor stuk doorzetters en aanpakkers. Met humor en de nodige zelfreflectie doet het team zijn stinkende best voor de bewoner. En dat verwachten ze ook van jou. Zo heb je plezier in het werk en met elkaar. Je werkt multidisciplinair samen met gedragskunde, logopedie, fysiotherapie, vrijwilligers en wettelijk vertegenwoordigers. Vanuit Meerzorg is ook CCE betrokken.

Solliciteer naar je droombaan
Solliciteer naar je nieuwe baan als woonbegeleider gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze bijzondere, pure doelgroep. Je wordt zo spoedig mogelijk gebeld door Severinus. Houd je telefoon in de gaten!

Liever eerst iets vragen? Bel of app Chris van Alst, teammanager via 06 291 26 915.

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures