zoekt een

Woonbegeleider

Dé stabiele kracht in het team. Iemand die goed weet om te gaan met emoties, dat ben jij. En je bent graag jezelf. Ook omdat de bewoners dat van je verlangen. Hoe echter, hoe beter. Je bent oplettend, ook op kleine dingen en onderneemt direct actie of kijkt naar een structurele oplossing. Past dit goed bij jou? Lees snel verder!

Werken met ernstig verstandelijk gehandicapten, een prachtige en ongeremde doelgroep. Zorgen voor deze cliënten voelt niet als werken. Je krijgt er energie van! Met plezier en liefde regel jij als woonbegeleider gehandicaptenzorg een mooie dag. Severinus geeft je veel vrijheid en ruimte. Je bepaalt met je team hoe je het werk inricht bij Severinus Veldhoven.

Woonbegeleider gehandicaptenzorg
Bij Severinus Veldhoven hebben we woonhuizen met bewoners, die vaak al hun hele tijd bij Severinus wonen en/of werken. Allen hebben een ernstige verstandelijke beperking en soms is er (beginnende) dementie. Een mooie dag voor de bewoners regel jij met kleine dingen, bijvoorbeeld met de structuur of geur van zeep tijdens het wassen. Of gewoon met een dikke knuffel. Jij weet hoe je een rustige en sfeervolle omgeving in het woonhuis creëert en: 

 • biedt laagdrempelige activiteiten aan op het juiste niveau.
 • probeert de bewoners zoveel mogelijk hun zelfstandigheid en eigen regie te laten behouden.
 • stemt de zorg af op de behoefte van iedere individuele bewoner en speelt in op veranderingen, hoe klein ook.
 • overlegt, rapporteert en informeert met collega’s en wettelijke vertegenwoordigers van de client.

 “Zelfs warme chocomelk met slagroom kan belangrijk zijn.” – Sander de Rooy, arts verstandelijk gehandicapten. Meer horen over je nieuwe baan? Luister hier naar de podcast.

Salaris en meer
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdrage aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij vanaf 16 uur per week met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:

 • een brutomaandsalaris van maximaal € 3.294,- op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG 35 als woonbegeleider). In 2024 komt hier nog eens 4%; bovenop!
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris. 
 • 8% vakantiegeld
 • 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt.  
 • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.  
 • een rooster afgestemd op je leven met ochtend-, middag-, en avonddiensten.  
 • wij bieden een groot aantal vacatures een vast contract aan. We hebben namelijk vertrouwen in een langdurige samenwerking.
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten. 
 • een reiskostenvergoeding van € 0,16 cent. 
 • onbeperkt toegang tot het online leerplatform.
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren in de doelgroep via de Severinus Academie. 
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt.
 • een fietsplan, pc-plan en een bijdrage voor je sportabonnement.  

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  

Je talent en de rest
Dé stabiele kracht in het team. Iemand die goed weet om te gaan met emoties, dat ben jij. En je bent graag jezelf. Ook omdat de bewoners dat van je verlangen. Hoe echter, hoe beter. Je bent oplettend, ook op kleine dingen en onderneemt direct actie of kijkt naar een structurele oplossing. Daarbij heb je de juiste balans tussen nadenken en doen, luisteren naar jezelf of een ander. Verder heb je:

 • minimaal een mbo-diploma op niveau 3, bijvoorbeeld: Verzorgende IG, begeleider, pedagogisch medewerker of SPW.
 • geen ervaring of veel jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, je bent altijd welkom.

Niet het juiste opleidingsniveau, wél de juiste richting? Met een intern leer-werktraject helpt Severinus je graag met de volgende stap in je carrière. Maak je droom waar en kijk hier.

Werken bij Severinus
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle cliënten écht goed leren kennen. Zo weten we wat er nodig is en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.

Samen met je team
Een planning maken als team is nuttig, maar vaak loopt het toch anders. Samen beweeg je mee met wat de dag brengt en iedereen stelt zich daarin flexibel op. Je collega’s zijn stuk voor stuk doorzetters en aanpakkers. Met humor en de nodige zelfreflectie doet het team zijn stinkende best voor de cliënten. En dat verwachten ze ook van jou. Zo heb je plezier in het werk en met elkaar. Je werkt multidisciplinair samen met gedragskundige, artsen en wettelijk vertegenwoordigers.

Solliciteer naar je droombaan
Solliciteer snel naar je nieuwe baan als woonbegeleider gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze bijzondere, pure doelgroep. Je gebeld zo spoedig mogelijk gebeld door Severinus. Houd je telefoon in de gaten!

Liever eerst iets vragen? Bel of app Kim Wong, medewerker HRM via 040-2586364.

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Open bedrijven dag
Op zaterdag 23 maart openen we de deuren van onze locaties op Akkereind. Een unieke kans om eens bij ons binnen te kijken en om kennis te maken met cliënten en medewerkers. Wil je meer informatie over ons programma? Bekijk onze video hier

Recente vacatures

Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur
SDW

Begeleider Woonlocatie Lindenberg

Roosendaal
24 - 28 uur