zoekt een

Woonbegeleider, Complex gedrag

Het gedrag van de bewoners is soms onvoorspelbaar. Jij vertrouwt op je improvisatie- en empathisch vermogen om op de juiste manier in te spelen op de situatie. Dat betekent de ene keer grenzen aangeven, dan weer meebewegen en vooral structuur aanbrengen. Jij bent je bewust van hoe jouw gedrag invloed heeft op de bewoners.

Samen met het team regel jij een fijne dag voor je bewoners met een intensieve zorgvraag in verband met complexiteit in gedrag. Het is iedere keer een uitdaging om dit complexe gedrag te analyseren. Jij bent dé houvast voor de bewoners van Severinus in Veldhoven. Iedere dag zie je de bewoners groeien. En ook jij leert van elke situatie, van je collega’s. En zij natuurlijk van jou als woonbegeleider gehandicaptenzorg met gedragsproblematiek. Bij aanvang van je dienst weet je nooit hoe je dag gaat lopen.

Woonbegeleider gehandicaptenzorg met complexe zorg
Jij zorgt voor een veilige en positieve omgeving voor de bewoners van Severinus. Zo draaien zij beter mee in de maatschappij, om precies te zijn midden in de woonwijk. Allen hebben een matige of ernstige verstandelijke beperking en een intensieve ondersteuningsvraag. Meestal door een psychische stoornis, zoals autisme, ADHD of epilepsie. Jij begeleidt hun dag in het woonhuis en:

 • overlegt, informeert en rapporteert aan collega’s over bijzonderheden en de planning.
 • helpt mee in de dagelijkse zorg.
 • zorgt voor het (gezamenlijk) ontbijt, lunch of het avondeten, afhankelijk van je dienst.
 • begeleidt bewoners die naar hun werk gaan of terugkomen van werk.
 • regelt activiteiten, zoals fietsen, een bezoek aan de (tand)arts, kapper, hobby’s of spelletjes.t

Maak kennis met het woonhuis
Op de woonhuizen van Severinus wonen bewoners met verschillende leeftijden. Varierend van jonge bewoners die leerbaar zijn met volop ontwikkelperspectief. Omgaan met spanning, seksualiteit, huishoudelijke taken aanleren en de omgang met elkaar zijn de onderwerpen die hier centraal staan. Aan de andere kant de wat oudere bewoners. Voor hen is het belangrijk dat je hen echt leert kennen. Door de signalen als uitspraken en gedrag te herkennen, weet je wanneer je preventief moet handelen om verdere spanningsopbouw te voorkomen. 

We gaan de ontwikkeling en de confrontatie niet uit de weg, maar proberen vanuit vertrouwen en voorspelbaarheid kleine stappen te zetten.

''Een bewoner met autisme iets anders laten eten met het ontbijt’’ iets kleins maar dit zegt iets over de kleine stappen die we kunnen maken samen''. Regiebegeleider, Freek van Helmont

Meer horen over je nieuwe baan? Luister hier naar de podcast.

Salaris en meer
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdragen aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij 16-36 uur met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal €3535 op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG40 als woonbegeleider). In juni en december komt hier nog eens 2% bovenop!
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • 8% vakantiegeld en 144 vakantie- en 57 balans verlofuren per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.
 • een rooster afgestemd op je wensen met ochtend-, middag-, en avonddiensten.
 • een vast contract bij een groot aantal vacatures omdat we vertrouwen hebben in een langdurige samenwerking.
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten.
 • een reiskostenvergoeding van 0,16 cent per kilometer.
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren via de Severinus Academie en het online leerplein maar ook externe trainingen om jezelf beter te leren kennen. Zoals een VIB-traject (Video-interactiebegeleiding) en weerbaarheidstraining.
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt.
 • Een fiscaal interessante regeling, waarbij je brutoloon of vakantiedagen kunt inzetten voor deelname aan het fiets-, pc, telefoon- of fitnessplan.

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.

Je talent en de rest
Het gedrag van de bewoners is soms onvoorspelbaar. Jij vertrouwt op je improvisatie- en empathisch vermogen om op de juiste manier in te spelen op de situatie. Zo voorkom je escalatie. Dat betekent de ene keer grenzen aangeven, dan weer meebewegen en vooral structuur aanbrengen. Jij bent je bewust van hoe jouw gedrag invloed heeft op de bewoners. We zien je graag op ons woonhuis als je:

 • minimaal een mbo-opleiding op niveau 3 hebt, bijvoorbeeld in de pedagogiek of zorg.
 • minimaal 2 jaar ervaring als woonbegeleider hebt.
 • ervaren bent met een doelgroep met gedragsproblemen, bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg of bij een GGZ, als beveiliger of politieagent.

Werken bij Severinus
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle bewoners écht goed leren kennen. Zo weten we wat je nodig hebt en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.

Samen met je team
Het team heeft vertrouwen in elkaar en motiveert elkaar om elke keer dat stapje extra te zetten voor de bewoners. Zo haal je het maximale uit de dag. Regelmatig overleggen en nabespreken is belangrijk. Met humor en eerlijke, opbouwende feedback kijk je met je collega’s naar je handelen en het resultaat. Enorme waardering voor je werk is er altijd, want het is niet makkelijk. Toch blijven we kritisch, zodat we steeds betere begeleiding bieden én nieuwe dingen blijven proberen. Je werkt multidisciplinair samen met orthopedagogen, AVG-arts, teammanager en wettelijk vertegenwoordigers.

Solliciteer naar je droombaan
Solliciteer snel naar je nieuwe baan als woonbegeleider gehandicaptenzorg met gedragsproblematiek in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze bijzondere, pure doelgroep. Binnen enkele werkdagen word je gebeld door Severinus. Houd je telefoon in de gaten!

Liever eerst iets vragen? Bel of mail: Kim Wong, medewerker HRM via 040-2586364 of werving@severinus.nl.

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur
Severinus

Coördinerend begeleider, Platanenlaan 7-9

Veldhoven
32 - 36 uur